profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eglīte Eiropas drifta vicečempions, Graudiņš pret betoniem iznīcina auto (FOTO)

Go4speed 19.10.2015 - 18:48 Eglīte Eiropas drifta vicečempions, Graudiņš pret betoniem iznīcina auto (FOTO)
Jānis Eglīte. Foto: Drift Allstars

Pagājušajā nedēļas nogalē Polijā norisinājās sestais un noslēdzošais Drift Allstars 2015. gada posms. Uzvaru izcīnīja poļu sportists Jakubs Pržigonskis (Jakub Przygonski), finālā pārspējot īru Džeimsu Dīnu. Dīnam gan ar otro vietu pietika, lai otro gadu pēc kārtas kļūtu par Drift Allstars čempionu.

Uz noslēdzošo Drift Allstars posmu, kas notika speciāli sagatavotajā Torunas pilsētas MotoArena stadionā, bija devušies divi latviešu sportisti - par čempiona titulu cīņu aizvadošais Jānis Eglīte un šī gada Ziemeļeiropas vicečempions Raivis Graudiņš. Sacensības sākās ar treniņiem piektdienā, tomēr tur tas arī diemžēl Graudiņam beidzās - viņš vienā no braucieniem ļoti spēcīgi trāpīja pa trases malā esošajām betona sienām.


Raivja Graudiņa auto pēc avārijas. Foto no sportista personīgā arhīva.

Pēc šī negadījuma pamatīgi deformēta automašīnas virsbūve un drošības karkass, kas nozīmē, ka ar šo 3. sērijas (E30) BMW sacīkstēs piedalīties vairs nevarēs. Par laimi, pats Graudiņš šajā negadījumā tika cauri ar vieglu izbīli un sasitumiem. Jāatzīmē, ka avārijas šaurajā un kļūdas nepiedodošajā trasē piedzīvoja vairāki sportisti, to starpā arī vēlākais sacensību uzvarētājs Pržigonskis.

Sestdien pa dienu notikušajā kvalifikācijā pirmo vietu izcīnīja titula pretendents Dīns, aiz sevis atstājot jau iepriekš minēto Pržigonski un vēl vienu poli, Grzegorzu Hypki. Eglītem sestais rezultāts, kas nozīmēja, ka TOP 16 kārtā pretī stāsies viņa „Tri-ace" riepu komandas biedrs, īrs Naidžels Kolfers. Jāatzīmē, ka pirms pēdējā posma Dīns bija nedaudz vairāk kā 30 punktus kopvērtējumā priekšā Eglītem, līdz ar to pie latvieša uzvaras un Dīna izkrišanas vēlākais TOP 8 kārtā tik ļoti kārotais tituls mūsu sportistam vēl bija izcīnāms.


Speciāli Drift Allstars un Polijas Drift Masters GP sacīkstēm tika uzklāts asfalta segums. Foto: Drift Allstars

Tomēr šī iespēja izgaisa brīdī, kad Eglīte savā vadošajā braucienā kļūdījās, ar pārāk lielu leņķi pamatīgi sabremzējot savu automašīnu. Lai arī to varēja traktēt kā ievērojamu korekciju, tiesneši latvietim par šo braucienu piešķīra 0 punktus. Otrajā braucienā Eglīte demonstrēja skaistu sekojošo braucienu, tomēr ar to bija par maz, lai atsvērtu pirmā brauciena nulli. Attiecīgi tālāk tika Kolfers, bet Eglīte otro reizi savā drifta karjerā (pirmā reize - 2013. gadā) izcīnīja Drift Allstars vicečempiona titulu.

Tālākajā sacensību gaitā līdz pusfinālam spēja aizcīnīties šie četri braucēji - Jakubs Pržigonskis, Grzegorz Hypki, Džeimss Dīns un brits Fils Morisons. Pirmajā poļu cīņā uzvara pirms vairākiem gadiem Rīgā pabijušajam Pržigonskim, savukārt īra un brita cīņā čempiona cienīgu sniegumu parādīja Dīns, ļaujot savu titulu nosvinēt ar finālu arī pēdējā posmā.


Dīns finālā sekojot Pržigonskim. Foto: Drift Allstars

Cīņā par trešo vietu Hypki nobrauca bez kļūdām, iegūstot pēdējo biļeti uz goda pjedestālu, savukārt ļoti aizraujošā un tuvā finālā pārsvaru pār Dīnu spēja iegūt Pržigonskis. Atgriežoties pie kopvērtējuma, jāatzīmē, ka bronzas medaļu aiz Dīna un Eglītes šosezon izcīnīja Kolfers.

Drift Allstars 6. posma rezultāti:
1. Jakubs Pržigonskis (Polija), Toyota GT86
2. Džeimss Dīns (Īrija), Nissan 200SX (S14)
3. Grzegrorz Hypki (Polija), BMW 3. sērija (E30)
4. Fils Morisons (Lielbritānija), Toyota AE86

Drift Allstars 2015. gada kopvērtējums:
1. Džeimss Dīns (Īrija), Nissan 200SX (S14)
2. Jānis Eglīte (Latvija), BMW 3. sērija (E46)
3. Naidžels Kolfers (Īrija), Nissan 200SX (S13)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png