profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķerniekos driftā uzvar 16 gadīgs igaunis, Latvijas ieskaitēs pirmie Ciedra un Graustiņš

Go4speed 09.09.2015 - 17:34 Biķerniekos driftā uzvar 16 gadīgs igaunis, Latvijas ieskaitēs pirmie Ciedra un Graustiņš
16 gadus vecais igauņu uzvarētājs Kevins Pesurs. Foto: Balticrace.lv

Pagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisinājās Latvijas drifta kausa sestais posms, paralēli notiekot arī Igaunijas drifta kausa posmam. Street klasē savu otro sezonas uzvaru svinēja Jānis Ciedra, savukārt ProAm klasē pirmo vietu sacensībās izcīnīja 16 gadus vecais igaunis Kevins Pesurs, finālā pārspējot Latvijas ieskaites uzvarētāju Kārli Graustiņu.

Paralēli Latvijas drifta kausa posms Biķernieku trasē norisinājās arī Igaunijas drifta kausa posms. Ja Street klasē uz starta izgāja 28 braucēji (t.sk. divi igauņi), kas ir ierasts skaits šosezon, tad ProAm ieskaitē dalību ņēma rekordliels skaits - 55 piloti, kuru skaitā 19 viesi no Igaunijas. Sacensības un tandēmi abu valstu braucējiem bija kopīgi, vien pašās beigās atsevišķi tika apbalvoti Latvijas un Igaunijas sportisti.


Uz starta izgāja Biķerniekos 83 drifteri. Foto: Balticrace.lv

Street ieskaitē no 28 dalībniekiem finālbraucieniem kvalificējās 16 labākie. Kvalifikācijas pirmo trijnieku veidoja Jānis Ciedra, Intis Bērziņš un Mārtiņš Mālnieks. Jāatzīmē, ka tandēmiem kvalificējās arī abi igauņu sportisti. Ar jauno trases konfigurācija līdz galam nespēja saprastie viens no klases līderiem Dmitrijs Firovs, kurš nekvalificējās un pēc šī posma kopvērtējumā no ceturtās vietas atkritis uz devīto pozīciju.

TOP 16 kārta tika aizvadīta bez īpašiem pārsteigumiem, tomēr jau TOP 8 sākās ļoti interesanti dueļi. Kā pirmie šajā kārtā savā starpā cīnījās Ciedra un Matīss Krēsliņš, kuriem šis bija duelis ne vien par uzvaru, bet arī kopvērtējumu. Pārāks šoreiz izrādījās Ciedra, liekot Krēsliņam zaudēt nozīmīgus kopvērtējuma punktus. Ar zaudējumu TOP 8 bija spiests samierināties vēl viens no kopvērtējuma līderiem Pēteris Burvis, kurš izkrita pret Inti Bērziņu.


Street uzvarētājs Jānis Ciedra sekojot Matīsam Krēsliņam. Foto: Balticrace.lv

Pirmajā pusfinālā sacentās Ciedra ar Erlandu Krivānu un pārliecinošu uzvaru šajā duelī izcīnīja Ciedra, savukārt otrajā pusfinālā kopvērtējuma līderis Edijs Lūkins uzvarēja Bērziņu. Cīņā par trešo vietu Bērziņš piedzīvoja sagriešanos, līdz ar to jau otro reizi šosezon trešā vieta Krivānam.

Finālā kā līdzīgs ar līdzīgu cīnījās Ciedra un Lūkins, tomēr skaistākus braucienus šoreiz demonstrēja Ciedra, attiecīgi izcīnot uzvaru. Pirms pēdējā posmā vēl arvien pārliecinošā kopvērtējuma vadībā ir Lūkins, savukārt Ciedra kā tuvākais sekotājs no viņa atpaliek par 43 punktiem. Tāpat interesanti būs vērot cīņu par kopvērtējuma bronzas medaļu, uz kuru lielākās cerības šobrīd ir Krēsliņam un Burvim.


Pusfināla cīņa starp Ediju Lūkinu un Inti Bērziņu. Foto: Balticrace.lv

ProAm klasē tandēmu braucieniem kvalificējās 32 labākie, kas nozīmēja, ka liela daļa braucēju palika aiz finālbraucienu strīpas. To starpā bija tādi ProAm ieskaitē zināmi uzvārdi kā Dāvids Jaunākais, Andris Lisovskis un Kaspars Skrinda, tāpat bez tandēmiem savās atgriešanās sacīkstēs palika Jānis Lamberts. Labāko rezultātu šī posma kvalifikācijā uzrādīja Valters Kleinbergs, Vairis Krišjānis un Voldemārs Siliņš.

TOP 32 kārtā kārtējo reizi šosezon savu īpašnieku pievīla Regnāra Mozgas-Kļaviņa automobilis. Tandēmā pret igauni Henr Kivimagi latviešu braucēja spēkratam pazuda jauda, par pirmo braucienu attiecīgi saņemot nulle punktus. Uz otro braucienu Mozga-Kļaviņš aizņēmās auto no Artūra Miškina, tomēr igaunis kļūdas nepieļāva un latviešu pilotam sacensības bija beigušās.


Latvijas ProAm trešās vietas ieguvējs Anrijs Luters sekojot Alvim Bulam. Foto: Balticrace.lv

TOP 16 laikā jau sākās pirmie negaidītie zaudējumi, kad no tālākās cīņas izstājās tādi kopvērtējuma līderi un spēcīgi braucēji kā Jevgēņijs Sapuns, Voldemārs Siliņš un Arnis Namnieks. Interesanti, ka visi trīs zaudējumus piedzīvoja pret igauņu braucējiem. Attiecīgi ¼ finālā bija iekļuvuši četri latvieši un četri igauņi.

Vienīgajā tīrajā latviešu duelī neveiksmi piedzīvoja „Degviela Drift" pilots Kleinbergs, kurš sava vadošā brauciena sākumā nesaslēdza ātrumus un trasē iebrauca bez sānslīdes, par to attiecīgi iegūstot 0 punktus. Otro braucienu viņa pretinieks Kārlis Graustiņš aizvadīja bez kļūdām, attiecīgi kā pirmais iekļūstot pusfinālā. Anrijam Luteram un Raitim Maurānam izdevās pieveikt igauņu sāncenšus, savukārt igauņu jauniešu TOP 8 duelī caur pārbraucienu uzvaru pār Jordanu Valdmu izcīnīja Kevins Pesurs.


Latvijas ProAm ieskaites uzvarētājs Kārlis Graustiņš sekojot Jānim Ollem. Foto: Balticrace.lv

Pirmajā pusfinālā Graustiņš bez problēmām pārspēja Luteru, savukārt Maurāns piekāpās igauņa Pesura priekšā. Cīņā par trešo vietu, kas attiecīgi Latvijas ieskaitē jau bija cīņa par otro vietu, pārāks izrādījās Maurāns. Līdzīgā finālbraucienā starp Graustiņu un Pesuru absolūto uzvaru izrāva Pesurs, tomēr Graustiņam par to īpaši skumt nevajadzēja, jo viņam pirmā vieta Latvijas drifta kausa ProAm ieskaitē.

Latvijas drifta kausa 6. posma rezultāti:
Street
1. Jānis Ciedra, BMW 327 (E30)
2. Edijs Lūkins, BMW 328 (E36)
3. Erlands Krivāns, BMW 3. sērija (E36)
4. Intis Bērziņš, BMW 330 (E30)

ProAM
1. Kārlis Graustiņš, BMW 344 (E36)
2. Raitis Maurāns, BMW 340 (E30)
3. Anrijs Luters, Volvo 940
4. Valters Kleinbergs, BMW 344K (E36)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png