profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaulslavens autoportāls: 'Biķernieku drifta posms - labākais, kādā jebkad būts'

Kārlis Ozoliņš 12.08.2015 - 13:31 Pasaulslavens autoportāls: 'Biķernieku drifta posms - labākais, kādā jebkad būts'
Foto: Pedijs Makgrats / Speedhunters.com

Latvijas drifta fanus nupat pārsteidza pasaulslavenā “Speedhunters” portāla raksts par “Drift Allstars” posmu Biķernieku trasē, slavējot kā skaisto trasi, tā arī meistarīgos braucējus. Latvijas drifta scēna pasaulē kļūst arvien populārāka, it īpaši ar spēcīgajiem braucējiem, kas sevi pierāda arī Eiropā un Pasaulē. Ievērojams solis ir “Speedhunters” viesošanās Latvijā un atzinības raksts par šeit aizvadītajām sacīkstēm.

Pedijs Makgrats (Paddy McGrath) ir viens no galvenajiem “Speedhunters” portāla redaktoriem un šoreiz viņš nolēma aplūkot Ziemeļeiropu. Pedijam ir labas attiecības ar “Drift Allstars” organizatoru Nielu Ganu (Niall Gunn), kurš viņam piedāvāja doties tieši uz Rīgu, kas starp daudziem no sportistiem atzīts par sezonas spilgtāko posmu.


Foto: Pedijs Makgrats / Speedhunters.com

''Biķernieki ir viena no lieliskākajām vietām, kādā jebkad esmu fotogrāfējis. Domāju, ka tas ir dēļ Nordšleifes trases un padomju laiku arhitektūras elementu pavedieniem, kas ietver šo trasi,” pirms iesāka savu rakstu, atzina Pedijs Makgrets. ''Taču nepietiek ar skaistu trasi vien – tai ir jāizaicina braucēji un jāliek braucējiem parūpēties par lielisku šovu un arī skatītāju publiku.”

Ārzemju medijs atzina, ka ''protams, šāds drifta posms būtu nekas, ja nebūtu labi braucēji un automašīnas.” Turpinot arī par to, ka tik dažādu daudzumu jaudīgu mašīnu vienuviet redzēt negadās bieži: “Skatoties braucēju sarakstā, kurš bija pilnīgs, ieskaitot pat automašīnu zirgspēku ciparus, varēja redzēt iespaidīgu automašīnu, braucēju un nacionalitāšu dažādību, ietverot 60 braucējus, 17 dažādu valstu un aptuveni 40’000 zirgspēku, kas vidēji katrai no automašīnām dod 666 zirgspēkus.”


Foto: Pedijs Makgrats / Speedhunters.com

Ne vienam vien autosporta fanam automobīļu parāde ielās šķiet kas aizraujošs un patīkams. Arī Pedijs nebija izņēmums un viņš bija pārsteigts par ielās redzēto: “Daudzās valstīs tas būtu kā traucējums iedzīvotājiem, taču Rīgā tie bija kā svētki tūkstošiem iedzīvotāju, kas stājās Rīgas centra ielu malās, caur kurām virzījās parāde. Vīrieši, sievietes, bērni, visi kopā māja, uzsauca un fotogrāfēja automašīnas. Atklāti sakot, es neticēju tam, ko redzēju.”

Vairums braucēju un dalībnieku atzina, ka šis bija līdz šim spilgtākais drifta notikums, kādu Rīga pieredzējusi. Tik daudz augstas klases braucēju, kā arī tik raibais un lielais dalībnieku skaits drifta sacensībās ir kas reti sastopams. Skaidrs ir tikai tas, ka par Latvijas drifta sacensības un to braucēji kļūst arvien populārāki arī ārpus valsts robežām.

Pilnu rakstu iespējams apskatīt šeit:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png