profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drifta posmā Igaunijā latviešus sagaida ar prieku un ovācijām (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 13.07.2015 - 20:02 Drifta posmā Igaunijā latviešus sagaida ar prieku un ovācijām (VIDEO)
Edgara Karosa automašīna sadursmes brīdī. Foto: Timo Anis

Pirmo reizi Latvijas drifta Street un ProAm klašu vēsturē sacensības norisinājās ārpus Latvijas robežām un, spriežot pēc braucēju komentāriem, šis posms devis ievērojamu pieredzi un pozitīvus mirkļus. Latvieši šajā posmā parādīja igauņiem, ka meistarības un jaudas viņiem pietiek, aizpildot visu pjedestālu Street klasē un ProAm klasē, piekāpjoties tikai vienam igauņu braucējam.

Biķernieku trasē joprojām norisinās būvdarbi, kas bija galvenais iemesls neierastajai sacensību lokācijai. Lai gan attālums no Latvijas bija salīdzinoši liels ar ierastajām vietējām trasēm, braucēju skaits bija ļoti liels un Latvijas godu aizstāvēja lielākā daļa drifta kausa braucēju, iegūstot labus rezultātus.

Jau Street klases kvalifikācijas braucienos latvieši pierādīja, ka ne velti atbraukuši uz šo posmu, aizpildot pirmās 11 pozīcijas, tikai pēc tam dodot vietu igauņu drifteriem. Labākais kvalifikācijā bija Juris Balcers, kurš TOP 8 tandēmos piekāpās otrās vietas ieguvējam Intim Bērziņam, kuram šis bjia pirmais pjedestāls driftā. Arī Intim neizdevās palikt nepārspētam un fināla braucienā viņš nespēja pieveikt nu jau pieredzējušo Matīsu Krēsliņu, kurš arī pagājušajā gadā uzrādīja labus rezultātus. Matīsam dienas sākums nebija tik veiksmīgs, taču tas netraucēja iegūt pirmo vietu 3. Latvijas drifta kausa posmā.


foto: balticrace.lv

''Sacensības man iesākās diezgan slikti, jo treniņos mašīnai bija problēma ar degvielas padevi. Līdz ar to neizdevās daudz pabraukt un pierast pie trases, taču problēma pēc treniņiem tika novērsta. Kvalifikācijas braucienos ieguvu salīdzinoši maz punktus, pat likās, ka varu doties mājās un viss palaists garām. Izdevās kvalificēties un arī tandēmos nebiju pāriecināts par sevi, taču, ar katru aizvadīto tandēmu, jutos arvien labāk,” par neveiksmīgo dienas sākumu izteicās Matīss Krēsliņš.

Matīss ar katru tandēmu uzrādīja arvien labāku sniegumu, kas ļāva aizcīnīties līdz pat pirmajai pozīcijai: ''Tiku skaidrībā ar trasi, riepu spiedienu un automašīnu. Viss bija super! Igauņu drifteri mūs sagaidīja ar prieku un ovācijām. Trase bija pavisam savādāka kā Latvijā, un līmenis novērojams cits. Likās patiesi aizraujoši paviesoties pie mūsu kaimiņvalstu drifteriem. Kopumā jāsaka, ka ļoti labs drifta posms, pozitīvs un kaut kas pilnīgi jauns. Bija prieks piedalīties un, protams, izcīnīt pirmo vietu street klasē!”


Street klases uzvarētājs Matīss Krēsliņš, foto: balticrace.lv

ProAm klasē igauņi izrādīja lielāku konkurenci kā Street un latviešu braucējiem nācās pacīnīties. Ne tik veiksmīgs šis posms izrādījās Edgaram Karosam, vienā no braucieniem spēcīgi apskādējot savu “BMW”. Edgars ieminējās, ka izvēlējies pārāk lielu ātrumu pirmā līkuma iemetienam, kā rezultātā spēcīgi traumēta automašīnas piekare. Par spīti iespaidīgajam negadījumam, pārsteidzošā kārtā Edgaram ar mehāniķu palīdzību automašīnu izdevās salabot dažu stundu laikā un automašīna bija gatava sacensībām, kurās no TOP 32 viņam neizdevās izkļūt.

Labākais kvalifikācijas braucienos bija Raitis Maurāns, kurš arī tandēmu braucienus aizvadīja veiksmīgi un posmā ieguva otro vietu, piekāpjoties igauņu braucējam Margus Mangus. Raitis atzina, ka veiksme bija viņa pusē un līdz galam jātiek galā ar sevi, lai iegūtu maksimāli labus rezultātus, taču ar sacensībām viņš viennozīmīgi ir apmierināts.

''Trase bija patiešām interesanta un pat diezgan biedējoša, kā jau visiem apkārtējiem. Viss bija kārtībā – ātri un mierīgi sapratu, kā vajag braukt un atkodu trasi. Kvalifikācijā sapratu, ar kādām trajektorijām jābrauc, ko novērtēja arī tiesneši, dodot labāko rezultātu kvalifikācijā,” aizvadītās sacīkstes komentēja Raitis Maurāns. Raita zaudējumam galvenais iemesls bija pārāk liela distance, kas jāietur no priekšā braucošā driftera. Atbildot uz jautājumu, kas tam varētu būt par iemeslu, Raitis zināja teikt, ka ''visu laiku galvā ir doma – vajag vairāk jaudu vai labākas riepas, taču šobrīd māc doma, ka problēma ir galvā. Jāpielien tuvāk, taču arī pret citiem braucējiem cīnoties, jūtu, ka jaudu prasītos nedaudz vairāk.''


Raita Maurāna “BMW E30”, foto: balticrace.lv

“Degviela Drift” braucējs Alvis Buls dienas griezumā uzrādīja labus rezultātus, taču kļūda braucienā pret Raiti Maurānu viņam liedza tālāku dalību. Arī Raitis atzina, ka Alvis bija ļoti spēcīgs, taču veiksme bija viņa pusē. Tāpat ļoti tuvu pjedestālam bija sezonas līderis Jevgēņijs Sapuns, iegūstot ceturto vietu un piekāpjoties dienas uzvarētājam Margusam.

Ārpus Latvijas drifta kausa ieskaites norisinājās arī Pro klases sacensības, kurās labāko sniegumu uzrādīja Elvijs Ķezis un Jānis Butāns, tiekot līdz TOP 16 tandēmu braucieniem. Ķezis uz šīm sacīkstēm bija ieradies vēl Latvijas drifta sacīkstēs neredzētā “Nissan Silvia S15”, aizvietojot viņa “BMW”, kuru piemeklēja dzinēja defekts un auto vēl nav gatavs sacensībām.

Posms ārpus ierastajām Latvijas trasēm Street un ProAm klasēm bija kas neierasts, taču patiesi veiksmīgs. Braucēji atzina, ka trase bija ļoti laba, igauņi viņus uzņēma kā draugus un arī organizācija bija līmenī. Nākošais drifta posms norisināsies 18. jūlijā, Biķernieku trasē.

Latvijas drifta kausa 3. posma rezultāti Street klasē:
1. Matīss Krēsliņš
2. Intis Bērziņš
3. Edijs Lūkins
4. Siim Roop (Igaunija)

Latvijas drifta kausa 3. posma rezultāti ProAm klasē:
- Margus Mangus (Igaunija) (neietilpst Latvijas drifta kausa ieskaitē)
1. Raitis Maurāns
2. Alvis Buls
3. Jevgēņijs Sapuns

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png