profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eglīte meklē neveiksmes cēloni, Babris ar debiju apmierināts (FOTO)

Kārlis Ozoliņš 10.07.2015 - 20:47 Eglīte meklē neveiksmes cēloni, Babris ar debiju apmierināts (FOTO)
Jānis Eglīte tandēmā ar Gati Babri, Foto: Lindgrens SportFoto

Pagājušajā nedēļas nogalē divi latviešu drifteri aizvadīja otro “Drift Allstars” posmu, kurš norisinājās Zviedrijā. Pēc pirmā posma Jānis Eglīte atradās otrajā vietā, taču Gatim Babrim pirmās sacīkstes aizvadīt neizdevās. Zviedrijas posmā Gatis veiksmīgi ieguva pirmos punktus, taču Jāni pirmajā no sacensību tandēmiem piemeklēja tehnisks defekts. Vairāk par iegūtajām emocijām šajās sacīkstēs pastāstīja paši braucēji.

''Viss noritēja lieliski – laiks bija ļoti silts, piektdien dažas stundas aizvadījām treniņu braucienus, jaunā kārba strādāja kā vajag, ātrums bija lielisks un dūmi nereāli, viss bija patiešām forši! Treniņu dienu nobeidzām uz labas nots, bijām gatavi sestdienas kvalifikācijas braucieniem. Kā jau parasti, pirmo braucienu veicu nedaudz piesardzīgāk, taču otrajā vairāk atvēros vaļā, kā rezultātā 91 punkts un otrā vieta, par ko biju pilnībā apmierināts,” par braucieniem pirms tandēmiem izteicās Jānis Eglīte.

Jānis treniņu un kvalifikācijas braucienos uzrādīja ļoti labu sniegumu līdzīgi kā pirmajā posmā Anglijā. Tā kā dalībnieki bija tikai 29, Eglīte bija viens no trīs cilvēkiem, kuri automātiski kvalificējās TOP 16 tandēmiem. Dēļ tehniskas ķibeles, Jānim sacīkstes beidzās pēc pirmā tandēma.


Foto: Lindgrens SportFoto

''Sacensību dienā bija vēl karstāks, taču viss noritēja kā nākas. Pirmais tandēmu brauciens bija labs, taču arī tajā nedaudz kļūdījos, ar vienu riteni izslīdot ārā no trases, taču arī pretinieks iztaisnojās, kā rezultātā visu izšķīra otrais brauciens. Otrajā braucienā sekoju Romānam Kolesaram (Roman Kolesar) ar mazu distanci, taču pēdējā līkumā kaut kas pēkšņi niķojās un automašīnai pazuda jauda, tad arī iztaisnojos un tandēmā zaudēju,” par neveiksmīgo tandēmu braucienu izteicās Jānis.

“Šobrīd grūti pateikt, kas automašīnai ir par vainu, jo mirkli pēc neveiksmes auto atkal strādāja tā, kā tam jāstrādā. Domāsim, no kura gala sākt meklēt un kur meklēt kļūdu. Protams, ka pēc tandēma sabēdājos, jo biju gatavs šīm sacīkstēm, taču sports ir sports un uzvara ir atkarīga no vairākiem faktoriem, šoreiz viss nesagāja, kā vajadzēja,” par negaidīto ķibeli zinājās teikt drifteris. Jānis Eglīte atzina, ka galvu viņš nav nokāris, kā arī atgādināja, ka “Drift Allstars” čempionātā sliktāko aizvadīto posmu kopvērtējumā neskaita, tāpēc visas cerības tiek liktas uz nākošajiem posmiem.

Pirmās sacīkstes šajā čempionātā veiksmīgi aizvadīja arī latviešu drifteris Gatis Babris, kurš šogad plašāk pazīstams kā ‘GATO’. Viņam ar personīgo automašīnu joprojām nav izdevies tikt galā, tāpēc šoreiz uz starta viņš stājās ar aizlienētu automašīnu.
''Skatoties uz to, ka līdz šim netika tā īsti braukts, mums gāja tiešām labi! Bez treniņu braucieniem sacīkstēs bija jāpiedalās ar svešu automašīnu, kuru bijām aizņēmušies no latviešu driftera Alvja Bula. Sacensību plāns bija aizvadīt trasē maksimāli ilgu laiku un aptuveni piektajā braucienā viss aizgāja – ar katru sestdienā aizvadīto braucienu trase tika izbraukta labāk un varēja izpildīt to, ko no mums sagaida tiesneši sacensību dienā,” izteicās “Drift Allstars” dalībnieks Gatis Babris (‘GATO’).


Gatis Babris cīņā ar pagājušā gada čempionu Džeimsu Dīnu, Foto: Lindgrens SportFoto

Kvalifikācijas braucienos Gatis ieguva 63 punktus, kurus uzrādīja pirmajā no tiem. Otrajā braucienā Gata automašīnu piemeklēja tehniska ķibele, taču ar pirmā brauciena punktiem pietika, lai kvalificētos 16. pozīcijā. Gatis atzina, ka pirmo braucienu veica piesardzīgi, lai būtu kādi garantijas punkti, taču piebilda, ka otrais brauciens varēja būt labāks.

Pēc kvalifikācijas braucieniem Gatis bija nobriedis tandēmu braucieniem: ''Pirms svētdienas tandēmu braucieniem nedaudz pacēlām riepu spiedienu un bijām gatavi sacīkstēm. Pirmajā tandēmu braucienā konkurentam neizdevās nobraukt pa ideālo trajektoriju, kā arī otrajā braucienā viņš sašuvās un izraisīja sadursmi, sasitot savu mašīnu, kamēr mūsu auto bija tikai sīki vizuāli defekti. TOP 16 tandēmu braucienos zinājām, ka būs jācīnās pret meistarīgo Džeimsu Dīnu (James Deane), kurš visas dienas garumā uzrādīja perfektus braucienus. Neatmetām cerības un nenobijāmies, turpretim centos uzrādīt labāko rezultātu. Brauciens bija labs un ātrums liels, taču Džeimsu noķert bija ļoti grūti, tāpēc daudz kur tika griezts pa taisno, ko labāk varēja saskatīt videoierakstā. Lai gan tandēmā zaudējām, profesionālais drifteris Dīns teica, ka drīz no mums (‘GATO’) būs jāsāk baidīties.”

“Lai gan pirmās sacīkstes izlaidām, kopvērtējumā sezonas uzstādījumu joprojām iespējams sasniegt un uz čempionātu skatāmies ļoti pozitīvi. Varbūt iegūtā pozīcija izklausās pēc nekā, taču tas, ko ieguvām kā braucējs un komanda, ir neatsverami!” pozitīvi par aizvadītajām sacīkstēm izteicās ‘GATO’.

Nākošais “Drift Allstars” posms norisināsies Rīgā, rekonstruētajā Biķernieku trasē, 31. jūlijā un 1. augustā. Šajās sacīkstēs solās piedalīties ne tikai Gatis Babris un Jānis Eglīte, bet gan vairāki citi latviešu drifteri, kas liecina par to, ka pasākums būs kupli apmeklēts un ļoti aizraujošs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png