profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ivo Cīrulis kļūst par 'EEDC' kopvērtējuma līderi (FOTO)

Kārlis Ozoliņš 08.07.2015 - 20:52 Ivo Cīrulis kļūst par 'EEDC' kopvērtējuma līderi (FOTO)
Foto: Lukas Misiūnas Photography

Sestdien Lietuvā, slavenajā Kačergines trasē, tika aizvadīts otrais Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) posms, kurā nepārspēts palika pašmāju braucējs Andrius Vasiliauskas, taču latvietis Ivo Cīrulis atkārtoja pagājušo sacensību sniegumu, iegūstot godpilno otro vietu, kā rezultātā viņš izvirzījās kopvērtējuma vadībā.

Kačergines trase vienmēr bijusi slavena ar lielo ātrumu, kad braucēji nevar pieļaut kļūdas. Pagājušajā sezonā šajā trasē varēja novērot iespaidīgas avārijas, taču šis posms tika aizvadīts bez ievērojamiem starpgadījumiem. Arī Ivo Cīrulis izteicās, ka “trase ir specifiska un pietiek ar mazu kļūdu vienā no līkumiem, lai izstātos no sacensībām, taču tā ir tik ātra, ka visu laiku jātur pedālis grīdā”. Latviešu drifterim sacensības izdevās aizvadīt ļoti veiksmīgi, piekāpjoties tikai sacensību uzvarētājam, kurš šajā trasē ‘padzīvojis’ ievērojami ilgāk kā viesi no citām valstīm.


Pirmās vietas ieguvējs Andrius Vasiliauskas cīņā ar Ivo Cīruli. Foto: Lukas Misiūnas Photograpy

Vairākus pārbraucienus Ivo piedzīvoja TOP 16 cīņā ar lietuviešu braucēju Timas Simniška, kuru sezonas sākumā sastapām arī Biķernieku trasē. Pārbraucienu rezultātā tiesneši gan nolēma, ka pārāks bija Ivo, kas ļāva kvalificēties TOP 8 cīņām. Visu dienu Ivo aizvadīja ar stabiliem braucieniem, līdz ar to aizcīnījās līdz pat finālam, kur viņam pretī stājās vairāk kā 900zs jaudīgā “BMW” braucējs no Lietuvas – Andrius Vasiliauskas.

''Vasiliausku es vienkārši nevarēju noķert. Viņš visu dienu brauca ļoti stabili, kam par iemeslu, visticamāk, bija treniņi nedēļas garumā pirms sacīkstēm, taču tas nekas, kopvērtējumā esmu ieguvis pirmo vietu!” par fināla tandēmiem izteicās Ivo Cīrulis.

Kvalifikācijas braucienus Ivo aizvadīja pietiekoši stabili, lai ierindotos 11. vietā. Arī iepriekšējā posmā pierādījās, ka Ivo spēkus taupa tandēmu braucieniem, kuros uzrāda iespaidīgas sānslīdes un mazas distances no saviem konkurentiem. Par spīti pagājušajās sacensībās iegūtajām ķibelēm ar dzinēju, Lietuvā drifterim ierasties izdevās salīdzinoši vēlu, tāpēc treniņu braucieniem nebija sevišķi daudz laika. ''Ceturtdienā skrējām uz Igauniju noregulēt automašīnu un piektdienā devāmies uz Lietuvu, kur ieradāmies diezgan vēlu un treniņu braucienus paspēju izbraukt tikai pāris reizes. Bija pāris aizķeršanās, taču tagad viss ir sanācis smuki. Esam ieguvuši papildu 100zs un šobrīd tie kopā varētu būt ap 650zs, 740nm griezes. Domāju, ka pie jaudas pieradīšu un viss būs kārtībā!” tā par aizvadīto posmu zinājās teikt Ivo Cīrulis.


No kreisās: Ivo (Lido) Cīrulis, Andrius Vasiliauskas un Pavels Trela (Pawel Trela), Foto: Lukas Misiūnas Photograpy

Pagājušajās sacensībās pirmo vietu ieguva Jevgēnijs Satjukovs (Evgeniy Satyukov), aiz sevis atstājot Ivo Cīruli, taču šajās sacīkstēs Jevgēnijs nepiedalījās un Ivo ar iegūto otro vietu pārliecinoši izvirzījās kopvērtējuma vadībā. Nākošais posms norisināsies 22. augustā, Ungārijā, taču Ivo apsver iespēju piedalīties arī pavisam drīzajā “Drift Allstars” posmā Biķernieku trasē, kas notiks 31. jūlijā un 1. augustā.

EEDC 2. posma Lietuvā, Kačergines trasē rezultāti:
1. Andrius Vasiliauskas (Lietuva)
2. Ivo Cīrulis
3. Pawel Trela
4. Dmitry Nagula

Kopvērtējums:
1. Ivo Cīrulis 186
2. Andrius Vasiliauskas 110
3. Nagula Dmitry 105
4. Satyukov Evgeny 103
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png