profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eglīte pirmajā 'Drift Allstars' posmā aizraujošā cīņā izcīna otro vietu (FOTO)

Kārlis Ozoliņš 15.06.2015 - 23:58 Eglīte pirmajā 'Drift Allstars' posmā aizraujošā cīņā izcīna otro vietu (FOTO)
Foto: Viesturs Lācis / lac.foto

Paralēli Latvijā notiekošajām drifta sacensībām sporta kompleksā ‘333’, Londonā norisinājās pirmais “Drift Allstars” posms, kurā uz starta stājās arī Jānis Eglīte. Jau pagājušajā gadā pierādījās, ka Eglītem ir pa spēkiem veiksmīgi cīnīties ar Pasaulē labākajiem drifteriem, ko viņš parādīja arī šajā posmā.


Foto: Viesturs Lācis / lac.foto

Jau kvalifikācijas braucienos Jānis Eglīte uzrādīja lieliskus braucienus, kā rezultātā bija pārāks par tādiem pasaulslaveniem drifteriem kā Džeimss Dīns (James Deane), Lūks Finks (Luke Fink) un citiem, ierindojoties pirmajā vietā. Pirmā vieta kvalifikācijā Jānim garantēja automātisku kvalificēšanos no TOP 16 uz TOP 8, jo kopā sacensībām kvalificējās tikai 14 braucēji. Tā kā Džeimss Dīns ierindojās otrajā vietā, arī viņš automātiski nokļuva TOP 8 tandēmu braucienos.

Intervijā ar Go4Speed Jānis pirms kvalifikācijas braucieniem atzina, ka viņi atbrauca veiksmīgi un viss bija kārtībā. Jānis tika pie jaunajām “Tri-Ace” riepām, ar kurām bija patiesi apmierināts. Sākumā trasi braucis piesardzīgi, lai pierastu pie seguma, riepām un konfigurācijas un ātri vien aprada ar trasi.


Jānis cīņā ar Kantarovski, Foto: Viesturs Lācis / lac.foto

Daudzi no Latvijas faniem visas dienas garumā atbalstīja arī jaunzēlandiešu drifteri Aleksandaru Kantarovski (Aleksandar Kantarovski), kurš Eiropā sacensībās piedalās ar Latvijas komandas palīdzību. Diemžēl šajā posmā Aleksandaram vienā no tandēmu braucieniem pretī stājās Jānis Eglīte, kas nozīmēja to, ka abi šie braucēji uz pjedestāla nestāsies. Aleksandars uzrādīja lielisku sniegumu, taču Eglīte par viņu bija pārāks, kā rezultātā sacensības viņam bija beigušās.

Fināla cīņā Jānim bija jācīnās pret braucēju no Austrālijas, Lūku Finku, kurš kvalifikācijā ierindojās trešajā vietā. Fināls bija patiešām augstākās klases cienīgs, taču Jāņa automašīnai radās sajūga defekts, kam par iemeslu trasi nācās izbraukt nedaudz lēnāk kā iepriekš. Lūks izmantoja savas priekšrocības un šoreiz pārspēja latviešu drifteri, atstājot viņu otrajā vietā un uzvarot pirmo “Drift Allstars” posmu.


Foto: Viesturs Lācis / lac.foto

''Es jūtos lieliski! Esmu atbraucis tik tālu, kas gan var būt labāks par otro vietu šī čempionāta pirmajā posmā. Tas ir patiešām lielisks sezonas sākums!” intervijā ar “Drift Allstars” medijiem atzina Jānis Eglīte. Komentējot fināla tandēmu, Jānis pastāstīja par defektu, par kuru lielākā daļa skatītāju nemaz nenojauta: ''Pēdējā cīņā nebiju tik ātrs kā iepriekšējos braucienos, jo biju piebeidzis savu sajūgu. Tikai dēļ sajūga trasi varēju izbraukt tikai ar trešo pārnesumu, ierastā ceturtā vietā, tāpēc biju ievērojami lēnāks par savu konkurentu. Tiklīdz ieradīsimies Latvijā, noņemsim kārbu, sajūgu un visi defekti tiks novērsti! Viss izskatās patiešām labi, jaunās riepas kalpo lieliski un ar tām esmu ļoti apmierināts!”

Par trešo vietu cīnījās pagājušā gada čempions Džeimss Dīns un somu braucējs Juha Poitalakso (Juha Pöytälaakso). Meistarīgais Dīns visas dienas garumā uzrādīja lielisku sniegumu, to izdarot arī šajā tandēmā un uzvarot somu Juhu.


No kreisās: Jānis Eglīte, Lūks Finks, Džeimss Dīns, Foto: Viesturs Lācis / lac.foto

Nākošais “Drift Allstars” posms norisināsies Zviedrijā, “Eskilstuna Motor Sport” arēnā, 4.-5. jūlijā. Cerēsim, ka arī latviešu drifterim Gatim Babrim izdosies līdz galam savest kārtībā savu automašīnu un stāties uz starta šajā posmā.

“Drift Allstars” pirmā posma “British Drift GP” rezultāti:
1. Luke Fink – Austrālija – “Tri-Ace Tyres/Low Brain Drifters”
2. Jānis Eglīte – Latvija – “Tri-Ace Tyres”
3. James Deane – Īrija – “Falken Tyres/Level One Qatar”
4. Juha Pöytälaakso – Somija – “Power2Drift”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png