profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Otrajā drifta posmā Lietuvā Jēkabsons izcīna 2.vietu, Ķezim aizdegas motors (VIDEO)

Kārlis Ozoliņš 01.06.2015 - 15:00 Otrajā drifta posmā Lietuvā Jēkabsons izcīna 2.vietu, Ķezim aizdegas motors (VIDEO)
Foto: Olafs Ezertēvs / Go4speed

Sestdien Lietuvā, “Nemuno Žiedas” trasē norisinājās Lietuvas drifta čempionāta un Latvijas drifta čempionāta “Riga Drift Challange” Pro klases otrais posms. Vairākiem braucējiem no Latvijas sacīkstes nenoritēja tik veiksmīgi dažādu tehnisku defektu dēļ, taču Ingum Jēkabsonam izdevās aizcīnīties līdz pjedestālam.


Otrā posma uzvarētājs Mantas Kulvinskas, Foto: Olafs Ezertēvs / Go4Speed

Šī trase ir zīmīga ar sevišķi lielo ātrumu un garajiem līkumiem, kas garantēja sānslīdes lielā ātrumā un no braucējiem pieprasīja jaudīgas automašīnas, lai sacensības aizvadītu veiksmīgi. Šoreiz pilnvērtīgi trasi izbaudīt neizdevās pagājušā gada čempionam Ērikam Ulasam, Elvijam Ķezim un Jānim Butānam, kuru automašīnas piemeklēja dzinēja defekti. No šiem braucējiem tikai Ķezim izdevās atzīmēties kvalifikācijas rezultātu sarakstā, taču arī viņam šajās sacīkstēs līdz tandēmiem nokļūt neizdevās


Elvija Ķeža “BMW” motortelpa pēc liesmu dzēšanas, Foto: Olafs Ezertēvs / Go4Speed

Visveiksmīgāk sacīkstes noritēja Ingum Jēkabsonam, kuram tikai pēc fināla pārbrauciena nācās piekāpties braucējam no Lietuvas Mantas Kulvinskas. Ingus pārbraucienā centās ievērot maksimāli mazu distanci aiz lietuviešu braucēja, taču viņam neveiksmīgi sanāca aizķert uz trases esošo pilonu, kā rezultātā braucienā ieguva 0 punktus. Lai gan vadošajā braucienā Ingus centās aizbēgt no Kulvinskas, ar to nepietika, lai kompensētu pirmajā braucienā iegūtos 0 punktus un Mantas ieguva pirmo vietu. Trešo vietu uz pjedestāla ieņēma Andrius Vasiliauskas, aiz sevis atstājot Timas Šimnisku, kurš kvalifikācijā ar skaistiem braucieniem ierindojās pirmajā vietā.


Ingusa Jēkabsona “BMW”, Foto: Olafs Ezertēvs / Go4Speed

Tandēmiem ar labiem rezultātiem kvalificējās arī Reinis Frīdbergs, Regnārs Mozga – Kļaviņš un nedaudz tālāk arī Edgars Jenčs, attiecīgi 7.,8. un 14. vietā, iegūstot sev salīdzinoši līdzīgus konkurentus tandēmu cīņām. Regnāram arī šīs sacīkstes neizdevās aizvadīt bez starpgadījumiem, nedaudz apskādējot savas automašīnas aizmugurējo daļu, cīnoties pret meistarīgo Timas Simnišku. ''Šoreiz niķojās dzinējs, līdz ar ko nācās izbraukt ārpus trases, taču secinājums ir tāds, ka arī ar pieciem cilindriem gandrīz var vinnēt,” pozitīvi par aizvadītajām sacīkstēm savā facebook profilā izteicās Regnārs Mozga – Kļaviņš.


Trešās vietas ieguvēja Andriusa Vasiliauskas “BMW” (pa kreisi), Foto: Olafs Ezertēvs / Go4Speed

Lai gan Reinis Frīdbergs uzrādīja labu kvalifikācijas rezultātu, tandēmu braucienos viņam neizdevās uzvarēt kaimiņvalsts braucēju Simas Sinkevičius. ''Pirmajos līkumos skrēju pakaļ, bet, diemžēl, lielās atstarpes dēļ ieskrēju dūmu mutulī, kā rezultātā man priekšā bija balta siena un vairs nebiju spējīgs ko redzēt. Pārāk vēlu iesāku pārmetienu uz pēdējo līkumu un tā rezultātā sagriežoties izslīdēju ar aizmuguri ārpus trases,” par neveiksmīgo tandēmu izteicās Reinis Frīdbergs. Edgaram Jenčam pirmajā tandēmā izdevās uzvarēt Kestutis Kelpšu, taču TOP 8 braucienos par viņu pārāks bija sacensību 3. vietas ieguvējs Andrius Vasiliauskas.

Nākošais “Riga Drift Challange” posms norisināsies kopā ar “NEZ Drift” posmu Igaunijā, pierobežas pilsētā Luhamā 6. jūnijā.

Ingus Jēkabsons izcīna 2.vietu
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png