profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drifta kausā uz starta izies 500 Zs jaudīgs BMW ar iesauku 'Vīruss' (FOTO)

Kārlis Ozoliņš 30.04.2015 - 22:25 Drifta kausā uz starta izies 500 Zs jaudīgs BMW ar iesauku 'Vīruss' (FOTO)
“Vīruss” pirmajā drifta treniņā, Foto: Sergej Aleksandrov

Šogad “ProAm” klasē plaši pārstāvēta būs “Degviela Drift” komanda, kuras sastāvā piedalīsies seši braucēji ar aptuveni 500 līdz 600 zirgspēku jaudīgiem drifta auto. Viens no braucējiem ir Jānis Sijāts, kurš šai sezonai kopā ar “DK Fab” un “Degviela Drift” uzbūvējis konkurētspējīgu auto, kas izceļas ar ļoti savdabīgu dizainu, kuru paši sauc par “Vīrusu”. Lai uzzinātu vairāk par mērķiem, automašīnas specifikācijām un gaitām driftā, iztaujājām Jāni personīgi.


Foto: Kārlis Ozoliņš

Jāni, kā tu nokļuvi drifta lauciņā?
Viss sākās sešus gadus atpakaļ, 2009. gadā, kad drifts norisinājās vēl kartodromā. Mūžībā aizgājušais Gatis Lapāns mani paaicināja pabraukāties un iepatikās. Uzbūvējām BMW E36 ar četrlitrīgu V8 dzinēju, taču apstākļu sakritības dēļ to nācās pārdot un viss beidzās tā īsti neiesācies.

Pastāsti vairāk par patreizējo auto!
Tā ir BMW E46 kupeja ar “facelift” virsbūvi. Zem dzinēja pārsega atrodās atmosfērisks LS2 Corvette dzinējs, kurš ir forsēts, ar portētām galvām un sporta sadales vārpstām, tāpat arī sporta izplūdes kolektoriem. Uzstādīta VEMS vadība, daļa virsbūves paneļu ir no stiklšķiedras, par ko jāpateicas “HGK”. Interjetā ir arī pašu dizainētas detaļas – par “alcantara” auduma paneli jāpateicās “Rīgas Auto Mode”.


Jānis Sijāts. No sportista privātā arhīva

Kurās no visām drifta sacīkstēm plāno piedalīties?
Noteikti tie būs visi Latvijas čempionāta “ProAm” klases posmi. Varbūt mēģināsim “paķert” arī kādu Lietuvas vai Igaunijas posmu, taču kopumā koncentrējamies uz sacīkstēm Latvijā.

Kāds ir tavs skatījums uz jauno auto un sezonas atklāšanu?
Tikko aizvadījām pirmo treniņu, ar auto praktiski nebiju braucis. Mašīna ir lieliska, viss ir super! Jaudas stendu automašīna izturēja, rādījumi ir pat labāki, kā mēs sākotnēji tos bijām gatavi redzēt – 482 Zs, 586 Nm no atmosfēriska dzinēja ir patiesi labi rādītāji. Pēc treniņiem varu pateikt tikai to, ka ar auto esmu ļoti apmierināts – stūrējās tā, kā vēlējos, ar jaudu problēmas nebija, viss bija lieliski! Gaidu nākošos treniņus, lai vēl vairāk “piešautos” un tad jau būšu gatavs sacīkstēm!


Foto: Facebook.com/DegvielaDrift

Kādas ir tavas prognozes šajai sezonai?
Būs ļoti interesanti – automašīnas ir sabūvētas ļoti jaudīgas. Ceru, ka trases būs ar lieliem ātrumiem, kā tas ir bijis iepriekšējos gados. Mans mērķis ir turēties Top 10, taču skatīsimies, kā ies – ja visi [“Degviela Drift” komanda] jutīsimies labi un brauksim pa augšgalu, tad ilgi nekavēsimies un “pārkāpsim” uz Pro klasi!


Foto: Facebook.com/DegvielaDrift

Konkurence būs liela?
Jā, pavisam noteikti! Pat mums ar komandas biedriem būs sīvas cīņas, jo džekiem ir liela pieredze un tik pat jaudīgas automašīnas. Esam draudzīgi, viss ir kārtībā. Brauksim un cīnīsimies!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png