profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunā drifta sezona ar vēl jaudīgākiem auto, nebijušām trasēm un vairāk dalībniekiem

Kārlis Ozoliņš 20.04.2015 - 15:25 Jaunā drifta sezona ar vēl jaudīgākiem auto, nebijušām trasēm un vairāk dalībniekiem
Foto: Viesturs Lācis, Go4speed.lv

Drifta sezona šogad solās būt vēl iespaidīgāka, sniedzot skatītājiem un dalībniekiem ne tikai jaunu auto sniegumu, bet arī jaunas trases un to konfigurācijas. Šogad Latvijas čempionātā paredzēti jau astoņi posmi, no kuriem pieci notiks Biķernieku trasē. Pirmais sezonas posms 3. maijā notiks Biķernieku mežā esošajos līkumos.


Ivo Cīruļa pilotētais BMW E46. Foto : Valdis Zāgeuss

PRO klasi šogad papildinās vairāki ''ProAm'' klases braucēji. Ja pagājušajā gadā profesionāļu klasē startēja aptuveni 20 sportisti, tad šogad PROklases dalībnieku rindas papildinās vairāki debitanti no "ProAm" klases. Viens no tiem ir talantīgais un gados jaunais braucējs Reinis Frīdbergs, kurš iepriekšējos gados startēja ar "BMW E30", taču šogad dalībai PRO klasē izvēlējies Edmunda Ērgļa pilotēto "Subaru Impreza". Tāpat starp "Pro" klases braucējiem šogad varēsim redzēt arī Ventu Pečaku ar jaunuzbūvēto "Nissan 350z", kurš pagājušās sezonas beigās, iespaidīgās jaudas un pievilcīgā vizuālā tēla iespaidā, piesaistīja ievērojamu uzmanību drifta fanu un braucēju vidū.


Ēriks Ulass BMW E30. Foto: Viesturs Lācis

Arī klases līderi nav sēdējuši rokas klēpī salikuši – lielākā daļa no sportistiem ir parūpējušies, lai sacīkšu spēkrati šajā sezonā būtu vēl jaudīgāki un konkurētspējīgāki. Pagājušā gada PRO klases čempions Ēriks Ulass šogad aizstāvēs savu čempiona titulu ar jaunuzbūvēto M5 dzinēju, cerot ar to attīstīt 700 ZS lielu jaudu. Ērika pagājušā gada tuvākie sekotāji Ivo Cīrulis un Edmunds Ērglis centīsies sevi aizstāvēt PRO klases drifta sacensībās. Ivo arī šogad brauks ar savu pagājušā gada "BMW E46", taču Edmunds Ērglis savu “Subaru” nodevis gados jaunā un meistarīgā Reiņa Frīdberga rokās, tādējādi samainoties ar auto un pārkāpjot uz "BMW E30".


“Degviela Drift” komandas braucēja Voldemāra Siliņa BMW E36, Foto : Jānis Spigovskis

Arī šogad Latvijas drifta vidē isplašāk pārstāvēta būs “ProAm” klase (profesionāļu-amatieru klase – aut.), kurā par uzvaru bieži vien cīnās vairāk nekā piecdesmit sportisti. Lielākā komanda šajā klasē šogad solās būt “Degviela Drift”, sevī ietverot sešus braucējus, kuru automašīnas attīstīs aptuveni 500 – 600 zirgspēku lielu jaudu, tādā veidā sastādot konkurenci ne tikai saviem komandas biedriem, bet arī pārējiem “ProAm” klases drifteriem, kuriem ir tik pat liels cīņas spars un tehniskā sagatavotība.


Pagājušā gada “Street” klases uzvarētājs Dainis Akmentiņš. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Gadiem ejot, arī “Street” klase ir ievērojami augusi un šogad to vēl interesantāku padara nedaudz izmainītie automašīnu tehniskie noteikumi – šosezon šajā klasē būs iespējama hidrauliskā rokasbremze, kas iemetienus padara daudz efektīvākus, sānslīdes garākas un precīzākas. Līdz ar to paredzams, ka “Street” klases ietvaros būs skatāms iespaidīgāks drifts nekā iepriekš.


Edmunda Ērgļa BMW E30. Foto: Valdis Zāgeuss

Vēl lielāki plāni Latvijas drifta organizatoriem ir 2016. gada sezonai, kad tiks organizēts vērienīgs Baltijas drifta seriāls. Jau šogad vairāki sportisti no Lietuvas un Igaunijas startēs profesionāļu klasē, iesildoties Baltijas čempionātam.

Skatītājiem arī šogad Biķernieku trasē būs iespēja vērot gan spēcīgākos Eiropas, gan Ziemeļeiropas braucējus. Drifta sezona “Pro” klasei tiks atklāta 3. maijā Biķernieku trasē pavisam nebijušā konfigurācijā – ņemot vērā trases remontdarbus, pirmais posms norisināsies “Raganas katla” līkumos, no braucējiem pieprasot vēl vairāk meistarības, lai izbrauktu viltīgos, ar reljefa maiņām izceltos un nepārredzamos līkumus. Arī skatītājiem tas būs kas jauns, jo sacensības nebūs jāvēro no ierastajām tribīnēm, bet gan jāpulcējas Biķernieku mežā, kur organizatori sola pārskatāmu driftu. “Street” un “ProAm” klasēm sacensību atklāšana 4. maijā Biķernieku trases kartodromā.


Drifta sezonas atklāšanas norises vietas. Foto: facebook.com/latviandrift


Latvijas drifta čempionāta “Riga Drift Challange” “Pro” klases sacensību kalendārs:
1. posms - Rīga, Biķernieki – 3. maijs
2. posms – Lietuva, Nemun Ring – 29.-30. maijs
3. posms kopā ar “NEZ Drift” posmu – Igaunija, Luhamaa borderline/Misso district – 6. jūnijs
4. posms – vieta tiks precizēta – 12.-13. jūnijs
5. posms – Rīga, Biķernieki – 17.-18. jūlijs
6. posms un “Drift Allstars” ieskaite – Rīga, Biķernieki – 31. jūlijs – 1. augusts
7. posms un “NEZ Drift” čempionāta posms – Rīga, Biķernieki – 18.-19. septembris
8. posms, drifta sezonas noslēgums un iepazīšanās posms 2016. gada Baltijas drifta čempionātam – Rīga, Biķernieki – 2.-3. oktobris

Latvijas drifta kausa “Street” un “ProAm” klases sacensību kalendārs:
1. posms, drifta sezonas atklāšana, – Rīga, Biķernieku kartodroms – 4. maijs
2. posms – vieta tiks precizēta – 12.-13. jūnijs
3. posms – Igaunija, Laitse Rally park – 11. jūlijs
4. posms – Rīga, Biķernieki – 17.,18. jūlijs
5. posms – vieta tiks precizēta – 22. augusts
6. posms – Rīga, Biķernieki – 6. septembris
7. posms, drifta sezonas noslēgums – Rīga, Biķernieki – 2.-3. oktobris
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png