profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eglīte pirms jaunās drifta sezonas palielina auto jaudu līdz gandrīz 800 Zs (FOTO)

Go4speed 18.03.2015 - 20:20 Eglīte pirms jaunās drifta sezonas palielina auto jaudu līdz gandrīz 800 Zs (FOTO)
Jānis Eglīte. Foto: Viesturs Lācis

Drifta sacensību sezona vairs nav aiz kalniem un ievērojamākie Latvijas drifteri steidz pabeigt savus auto. Viens no tiem ir Jānis Eglīte, kurš šogad kā prioritāti izvirzījis "Drift Allstars" sacensības, kurās cīnīsies ar Eiropas labākajiem drifteriem. Go4speed devās pie Jāņa, lai iepazītos tuvāk ar sezonas mērķiem, prognozēm un iecerēm. Atgādināsim, ka pagājušajā gadā Eglīte "Drift Allstars" kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu.

Pagājušajā gadā mēs tevi redzējām "Drift Allstars" čempionātā. Kurās sacensībās plāno startēt šogad?
Arī šogad kā galveno esmu izvirzījis "Drift Allstars" čempionātu, kurā ietilpst septiņi posmi, no kuriem viens norisināsies arī Latvijā. Tās arī ir galvenās sacensības, kurām šogad pievērsīšos. Par pārējo skatīšos pēc iespējām - sezonu atklāt centīsimies 12. aprīlī Kauņas Žalgiris arēnā Lietuvā, kur norisināsies "Arena Motor Show 2015". Pēc tam brauksim "Drift Allstars" posmus un, ja sanāks, centīsimies apmeklēt arī kādu no Latvijas posmiem.


Eglītes auto tiek gatavots jaunajai sezonai. Foto: Kārlis Ozoliņš, Go4speed

Iepriekš tavs galvenais sponsors bija "Zeetex". Kas būs šogad?
Šogad "Zeetex" mūs vairs nesponsorēs. Būs cits sponsors, kurš palīdzēs ar riepām, taču, kamēr viss nav zināms par 110%, neko vairāk nevēlos atklāt.

Tā kā nākošajā sezonā plāno braukt ar to pašu auto, vai šogad būs kādas izmaiņas?
Jā, auto paliks tas pats. Pagājušajā gadā pēc dzinēja ķibelēm Londonas posmā un avārijas Čehijas posmā līdz galam neizdevās saregulēt šo dzinēju, līdz ar to nevarēju izmantot pilnu dzinēja jaudu. Šoziem citu darbu bija mazāk kā pagājušajā gadā, līdz ar to tikām uz stenda un jau esošo "LS1" dzinēju saregulējām līdz galam, kā rezultātā automašīnai ir 1100Nm un 780zs jauda, kas ir par 100zs vairāk kā pagājušajā gadā. Tā kā pagājušajā gadā mūs visbiežāk pievīla ātrumkārba, tad šogad, ja pietiks laika, centīsimies piestrādāt pie tās, lai rastos mazāk problēmu.


Eglītes auto tiek gatavots jaunajai sezonai. Foto: Kārlis Ozoliņš, Go4speed

Kādas vizuālas pārmaiņas automašīna piedzīvos šogad?
Iepriekšējā sezonā auto bija rotāts ar lielu "Zeetex" uzrakstu, kurš šogad mūs vairs nesponsorē, līdz ar to dizains mainīsies. Arī par to vēl līdz galam viss nav skaidrs, taču tas noteikti būs citādāks un atšķirsies no pagājušā gada.

Plāno startēt viens vai kādā komandā?
Šogad komanda paliks tā pati, kas pagājušajā gadā - X-Team Motorsport, kurā esmu es un abi brāļi Jēkabsoni. Kopā startēsim sacensībās un bāzēsimies vienā teltī.


Foto: Olafs Ezertēvs

Vai esi izvirzījis kādus mērķus nākošajai sezonai?
Protams, ka esmu - tie ir visaugstākie [smejas]. Centīšos iegūt maksimāli daudz uzvaras un uzkāpt uz pjedestāla arī kopvērtējumā. Pagājušajā gadā auto nebija līdz galam nostrādāts, līdz ar to divus posmus sanāca zaudēt dēļ kārbas problēmām vien, šogad ceram iztikt bez tām.

Konkurence noteikti būs tik pat liela kā citus gadus. Kādas ir tavas prognozes?
Protams, viegli nebūs. "Drift Allstars" čempionātam ir pieteikušies jauni braucēji, kuri vienmēr var nest jaunus pārsteigumus. Tāpat pieredzējušie Džeimss Dīns (James Dean), Harolds Valdma (Harold Valdma) un pārējie poļu un angļu drifteri. Konkurence noteikti būs liela, jo visi kā viens grib kāpt uz pjedestāla un cīnīties līdz pēdējam.  Visas slimības ir novērstas un esmu gatavs sezonai. Cik labi varēsim, tik arī gāzēsim!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png