profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

NEZ drifta treniņā iespaidīga avārija, klasi rāda Eglīte un Cīrulis (FOTO)

Artūrs Virbulis 30.08.2014 - 00:34 NEZ drifta treniņā iespaidīga avārija, klasi rāda Eglīte un Cīrulis (FOTO)
Timo Pihlavas avārija. Foto: RAWCAR.com

Piektdien, 29. augustā, Biķernieku trasē visas dienas garumā tika aizvadīti Ziemeļeiropas drifta čempionāta (NEZ) treniņbraucieni. Nožuvušajā trasē gan pašmāju, gan ārzemju piloti rādīja labu sniegumu, tomēr arī šoreiz neiztika bez avārijām - iespaidīgākā no tām šoreiz somam Timo Pihlavam.

Sākot jau no agras pēcpusdienas trasē bija manāma rosība un piloti viens pēc otra sāka ierasties uz treniņbraucieniem. Ja dienas pirmajā pusē varēja domāt, ka trase būs slapja un lēna, tad ierodoties Biķerniekos gan braucējus, gan skatītājus priecēja sauss segums (ar izņēmumu „tramplīna" ārmalā).


Jānis Eglīte. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Teju visi latvieši jau sākot ar pirmajiem braucieniem rādīja ļoti atzīstamu sniegumu, trasi izbraucot pa tiesnešu noteikto trajektoriju. Ārzemju viesiem gan, kā ierasts, gāja grūtāk un pierašana pie trases tiem prasīja zināmu laiku. Visātrāk pie trases „piebraucās" Rīgā jau vairakkārt bijušais Drift Allstars pagājušā gada čempions, soms Juha Rintanens.

No pašmāju braucējiem stabilāko un, iespējams, labāko sniegumu demonstrēja Latvijas titulētākais drifteris Jānis Eglīte, tomēr par vismaz tikpat iespaidīgiem momentiem parūpējās limbažnieks Ivo Cīrulis. Viņš trasē veica vien pāris braucienus, tomēr ar tiem pietika, lai atstātu ļoti spēcīgu iespaidu.


Ivo Cīrulis. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Kā vienīgais no latviešiem avārija piedzīvoja Latvijas drifta kausa pilots Artūrs Mihailovs, tomēr, par laimi, šajā incidentā tika salauzts vien stūres stienis un priekšējais diskis, kā arī apskrāpēti abi bamperi. Tehniskas likstas piemeklēja Raimondu Tihonovu, kura auto izbeidzās turbīna, tāpat ar nelielām problēmām no latviešiem bija spiesti cīnīties Gatis Babris un (uz treniņa beigām) Ingemārs Jēkabsons.

Par dienas iespaidīgāko avāriju parūpējās ar Pontiac Trans Am braucošais soms Timo Pihlava, kurš kontroli pār auto zaudēja pēdējā pārmetiena laikā. Viņa auto samērā lielā ātrumā izslīdēja zālē un ar ievērojamu lēcienu atsitās pret riepām un aiz tām esošo valni. Lai arī auto aizmugurē pēc avārijas bija pamatīgi ielocīta, sportists kopā ar mehāniķiem to iztaisnoja un viņi šodienas sacensībās varēs iziet uz starta.


Timo Pihlavas auto pēc avārijas. Foto: RAWCAR.com

Lielākas tehniskas problēmas piedzīvoja Jarmo Savolainens, kura 1200 zirgspēkus attīstošajai Mercedes kupejai izbeidzās sajūgs, tāpat arī Pasi Kolisevas Toyota Celica piemeklēja sajūga defekts. Abi somu braucēji gan savus auto spēja salabot un sacīkstēs varēs startēt.

Sacensību sākums Biķerniekos šodien noteikts uz 14:00, savukārt pilno dienaskārtību variet iepazīties zemāk.

NEZ drifta dienaskārtība (30. augusts, sestdiena):
10:10-13:00 - brīvie treniņi
13:00-13:40 - autogrāfu sesija
14:00 - dalībnieku parāde
14:30-16:30 - kvalifikācija
17:00-18:40 - NEZ finālbraucieni
18:40-19:40 - Latvijas čempionāta finālbraucieni
20:00 - apbalvošana
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png