profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jelgavas driftā vairākas avārijas, pirmo uzvaru izcīna Valters Kleinbergs (FOTO)

Artūrs Virbulis 25.08.2014 - 12:08 Jelgavas driftā vairākas avārijas, pirmo uzvaru izcīna Valters Kleinbergs (FOTO)
ProAm fināla cīņa - Kleinbergs pret Frīdbergu. Foto: Agita Zariņa

Sestdien, 23. augustā, Jelgavas sporta kompleksā „Rullītis" norisinājās Latvijas drifta kausa piektais un priekšpēdējais šīs sezonas posms. Savu pirmo uzvaru Street klasē izcīnīja Matīss Krēsliņš, tāpat arī ProAm ieskaitē pirmo pjedestālu un pirmo uzvaru drifta karjerā ieguva Valters Kleinbergs (Degviela Drift).

Pēc trijiem posmiem Biķerniekos un ciemošanās Daugavpilī kuplais Latvijas drifta kausa dalībnieku pulks pagājušajā nedēļas nogalē devās uz Jelgavu, lai turpinātu aizraujošās cīņās Street un ProAm klasēs. Tāpat kā pagājušajos posmos arī šoreiz dalībnieku skaits bija iespaidīgs - ielas klasē uz starta stājās 25 braucēji, savukārt ProAm ieskaitē savā starpā sacentās 55 piloti.


Arī šoreiz uz starta izgāja kupls skaits braucēju. Foto: Agita Zariņa

Sacensību diena iesākās spraigi, jo vēl pirms kvalifikācijas treniņos spēcīgas avārijas piedzīvoja Jānis Anitēns un Vilnis Tions. Ja Anitēna auto pēc šīs avārijas tika aizvests prom no trases, tad Tiona spēkrats īsā laika posmā tika savests kārtībā un pilots sacīkstes varēja turpināt. Vien pēc sacīkstēm atklājās, ka šajā avārijā Tions salauza rokas pirkstu, tomēr viņš ir apņēmības pilns līdz sezonas noslēgumam savest kārtībā gan automašīnu, gan lauzto pirkstu.

Finālbraucieniem kvalificējās 16 labākie Street un 32 labākie ProAm klašu braucēji. Tā kā Street klases kopvērtējuma līderis Kārlis Priedītis bija Jelgavas posma organizators, viņš sacīkstēs nestartēja. Tas nozīmēja, ka otrajā vietā esošajam Dainim Akmentiņam (Happy Drift Friends) bija visas iespējas atgūt kopvērtējuma vadību.


Tiona auto pēc avārijas. Foto: Agita Zariņa

Un šo plānu Akmentiņš sāka īstenot jau kvalifikācijā, izcīnot pirmo vietu un aiz sevis atstājot Ansi Andersonu un Ediju Lūkinu. Jāatzīmē, ka salīdzinoši ar iepriekšējiem posmiem Street klases trase šoreiz bija lēnāka un tehniskāka. Daudziem tas sagādāja grūtības, tomēr vairāki citi piloti atvērās un tieši šajā posmā uzrādīja sezonas labāko sniegumu.

Finālbraucienos Street piloti pieļāva daudzas kļūdas, kas pirmajās divās kārtās nozīmēja samērā skaidras un pārliecinošas uzvaras. Pirmajā pusfinālā Akmentiņš ļoti līdzīgā cīņā pārspēja Inti Bērziņu, savukārt otrajā pusfinālā Reinis Alps pieļāva būtiskas kļūdas un bija spiests piekāpties Krēsliņa priekšā.


Street klases finālisti Krēsliņš un Akmentiņš. Foto: Agita Zariņa

Cīņā par trešo vietu stabilāks sniegums un uzvara Bērziņam, savukārt finālā Akmentiņš pieļāva sev neraksturīgu kļūdu un iztaisnojās. Tādējādi savu pirmo uzvaru Street klasē varēja svinēt Matīss Krēsliņš. Neraugoties uz zaudējumu finālā, Akmentiņš var būt priecīgs, jo pirms sezonas noslēguma posma ir iekrājis pamatīgu pārsvaru pār otrajā vietā esošo Priedīti.

ProAm klasē cīņa par iekļūšanu finālbraucienos bija vēl spraigāka, tomēr arī šeit iztika bez lieliem pārsteigumiem. Pirmā vieta pēc kvalifikācijas lietuviešu kaimiņam Lukasam Garalevičius, bet turpat aiz viņa trīs „Degviela Drift" komandas piloti - Valters Kleinbergs, Edgars Karlsons un Voldemārs Siliņš.


ProAm kvalifikācijas uzvarētājs Garalevičius. Foto: Agita Zariņa

Kopvērtējuma līderi Reinis Frīdbergs (Happy Drift Friends) un Guntars Laizāns (Ghetto Drift Team) pēc kvalifikācijas ieņēma vien 13. un 11. vietu, tomēr finālbraucienu laikā viņi atkal bija formā. Gan Frīdbergs, gan Laizāns spēja uzvarēt pirmo tandēmu un iekļūt TOP 16, tomēr vairākiem pilotiem no klases augšgala sacīkstes beidzās jau pirmajā kārtā.

Tā zaudējumu pret Eduardu Zabarovski piedzīvoja uz to brīdi trešajā vietā esošais Regnārs Mozga (Team Blaze), tāpat kvalifikācijā trešo vietu ieguvušais Karlsons piekāpās Raimonda Freimaņa (Happy Drift Friends) priekšā.


Namnieks pret Sapunu. Foto: Agita Zariņa

Arī TOP 16 kārtā bija vairāki interesanti dueļi, kuros bija vairāki negaidīti iznākumi un iespaidīga avārija. Līderim Frīdbergam tik viegli kā pirmajā kārtā vairs negāja un viņam bija nepieciešams pārbrauciens, lai uzvarētu Siliņu. Tomēr jāatzīmē, ka Siliņa automašīnai šī dueļa laika salūza sajūgs, kā rezultātā viņš pēdējos braucienus ar Frīdbergu aizvadīja pie sava komandas biedra Alvja Bula auto stūres.

Cīņā pret Vairi Krišjāni  pamatīgi savu auto apskādēja Zabarovskis, tomēr viņš izcīnīja uzvaru un TOP 8 tikās ar Frīdbergu. Gata Babra automašīnu diemžēl piemeklēja sajūga defekts, tādēļ viņš nevarēja iziet uz starta cīņā pret Raimondu Freimani, kurš tādējādi kā vienīgais ielas klases braucējs iekļuva ProAm ¼ finālā. TOP 8 iesākās ar lietuviešu dueli, kurā Garalevičius uzvarēja Benediktu Čirbu, tālāk Frīdbergs pieveica Zabarovski, savukārt Kleinbergs tika galā ar Arni Namnieku (Team Blaze). Pēdējā ¼ finālā Laizāns pārspēja Freimani, līdz ar to pusfinālā iekļuva abi kopvērtējuma līderi.


Siliņš pret Frīdbergu. Foto: Agita Zariņa

Pirmajā pusfinālā starp lietuvieti Garalevičius un Frīdbergu stabilāku sniegumu demonstrēja latviešu pilots, kurš attiecīgi kā pirmais iekļuva finālā. Savukārt Kleinberga un Laizāna duelī pārāks bija Kleinbergs, kas nozīmēja, ka Laizāns ar neiekļūšanu finālā zaudēja vērtīgus kopvērtējuma punktus attiecībā pret Frīdbergu.


ProAm klases pjedestāls. Foto: Agita Zariņa

Cīņā par trešo vietu agresīvāku sniegumu un tuvāku sekojošo braucienu parādīja Garalevičisu, kas viņam arī deva uzvaru pār Laizānu. Finālā savā vadošajā braucienā Valters Kleinbergs spēja atrauties no Frīdberga, savukārt savā sekojošajā braucienā viņš nobrauca tuvāk, kas attiecīgi viņam arī atnesa pirmo uzvaru viņa drifta karjerā. Tomēr arī Frīdbergs ar posma iznākumu var būt apmierināts, jo viņš pirms pēdējā posma ir palielinājis savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Laizānu.

Latvijas drifta kausa 5. posma rezultāti:
Street
1. Matīss Krēsliņš, BMW 325 (E36)
2. Dainis Akmentiņš, BMW 328 (E30)
3. Intis Bērziņš, BMW 3. sērija (E30)

ProAm
1. Valters Kleinbergs, BMW 344S (E36)
2. Reinis Frīdbergs, BMW 340 (E30)
3. Lukas Garalevičius, Nissan Silvia (PS13)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png