profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drift Allstars Igaunijas treniņā vairākas smagas avārijas, uz starta arī ASV zvaigzne (FOTO)

Artūrs Virbulis 08.08.2014 - 17:47 Drift Allstars Igaunijas treniņā vairākas smagas avārijas, uz starta arī ASV zvaigzne (FOTO)
Joahim Vāgārda auto pēc avārijas. Foto no sportista personīgā arhīva.

Pēc grandiozā Drift Allstars posma Rīgā, Eiropas spēcīgākais drifta seriāls šajā nedēļas nogalē turpinās Igaunijā. Laitse Rally Park trasē norisinās Drift Allstars piektais posms, un tajā uz starta izies ne vien Eiropas labākie braucēji, bet arī pagājušajā gadā Latvijā pabijusī Formula D zvaigzne Raiens Turks.

ASV drifta zvaigzne sacīkstēs startēs ar Slavas Kalašņikova Nissan 200SX (PS13) spēkratu, kas apveltīts ar aptuveni 500-600 zirgspēkus attīstošu „LS" sērijas V8 agregātu. Zīmīgi, ka Kalašņikovs, kurš pārstāv krievu „Fail Crew" apvienību Laitse Rally Park ieradies ar abām savām automašīnām - līdzšinējo, jau šosezon Rīgā redzēto eksemplāru un tikko pabeigto, „HGK" būvēto spēkratu.


Turks sacīkstēs startēs ar kreisajā pusē esošo auto. Foto no sportista personīgā arhīva.

No latviešiem bez Jāņa Eglītes, kurš šosezon piedalās visos šī seriāla posmos, ceļu uz Igauniju mērojuši arī brāļi Ingus un Ingemārs Jēkabsoni, kā arī Elvijs Ķezis. Piektdien trasē norisinājās treniņa braucieni un kvalifikācija, savukārt pēdējie treniņi un finālbraucieni tiks aizvadīti šodien.

Ne pārāk ātrajā, bet prasīgajā trasē jau treniņos tika piedzīvotas vairākas smagas avārijas - savus auto trases malā esošajā betona sienās pamatīgi apskādēja norvēģis Joahims Vāgards, zviedrs Johans Halvarsons un polis Pjotrs Viečeks. Ja pirmajiem diviem sacensības ir beigušās, tad Viečeks, tāpat kā Rīgā, pārsēdās uz komandas rezerves auto - Nissan Skyline.


Viečeks ar Skyline pret Eglīti Rīgas posmā. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Kvalifikācijā labāko rezultātu tāpat kā Rīgā uzrādīja Pjotrs Viečeks, kurš aiz sevis atstāja Džeimsu Dīnu un Dženu Šenehenu. Ceturtajā pozīcijā palika Formula D zvaigzne Raiens Turks, savukārt labākais no latviešiem Ingus Jēkabsons kā astotais. Jānim Eglītei 16. rezultāts, Elvijs Ķezis 21., savukārt Ingemāram Jēkabsonam 31. vieta.

Šodien, 9. augustā, sacīkstes sāksies ar rīta treniņiem (9:00-10:30), savukārt finālbraucienu sākums noteikts uz 13:30. Finālbraucienus būs iespējams vērot tiešraidē Drift Allstars mājaslapā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png