profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drift Allstars posms Rīgā pulcēs Eiropas spēcīgākos drifterus

Artūrs Virbulis 16.07.2014 - 12:26 Drift Allstars posms Rīgā pulcēs Eiropas spēcīgākos drifterus
Jānis Eglīte. Foto: Viesturs Lācis

2. augustā Biķernieku trasē jau otro gadu pēc kārtas norisināsies Eiropas spēcīgākā drifta čempionāta - Drift Allstars European Series - posms. Latvijas gada lielākajās drifta sacensībās uz starta redzēsim visus spēcīgākos Eiropas drifterus, to starpā pirmo reizi Rīgā šosezon arī latviešu labāko pilotu Jāni Eglīti ar savu jauno 800 zirgspēku drifta BMW.

Latvijas posms Drift Allstars čempionātam būs ceturtais pēc kārtas, kas nozīmē, ka jau nopietni būs saasinājusies cīņa par gada kopvērtējumu. Šobrīd līderos ir poļi, pagājušā gada bronzas medaļnieks Dāvids Karkosiks un pirmā posma uzvarētājs Pjotrs Viečeks, tomēr pēc neveiksmīgā sezonas sākumā pagājušā gada vicečempions Jānis Eglīte darīs visu, lai savu fanu priekšā uzvarētu un pietuvotos kopvērtējuma līderiem.


Džeimss Dīns. Foto: Viesturs Lācis

Cīņā par uzvaru leģendārajā Biķernieku trasē, kuru ārzemju piloti uzskata par īpaši ātru un bīstamu, noteikti iesaistīsies arī tādi Eiropas drifta smagsvari kā 2011. gada Eiropas čempions, „Falken" komandas pilots Džeimss Dīns un Latvijā jau vairākas reizes pabijušais 2012. gada Austrumeiropas drifta čempions, ukrainis Dmitrijs Iļjuks. Tieši Iļjuks ar savu agresīvo braukšanas stilu un nepārspējamo dzinēja skaņu pēdējo gadu laikā kļuvis par vienu no populārākajiem Eiropas drifteriem.

Pagājušajā gadā Drift Allstars Rīgas posms pulcēja 37 dalībniekus, tomēr uz šo gadu sagaidāms, ka dalībnieku skaits varētu pārsniegt 40 pilotu atzīmi. Bez jau minētajiem spēcīgākajiem Eiropas drifteriem uz starta stāsies arī visi labākie pašmāju braucēji, jo vienlaikus ar Drift Allstars ceturto posmu tiks aizvadīts arī Latvijas PRO drifta čempionāta „RIGA CHALLENGE 2014" ceturtais posms.


Drift Allstars pagājušā gada parāde. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Starp Latvijas labākajiem drifteriem, kas piedalīsies 2. augustā notiekošajās sacīkstēs, minami tādi skatītāju iemīļoti piloti kā Ivo Cīrulis, Ingus Jēkabsons, Elvijs Ķezis, Kristaps Sapals (Tapiņš) u.c., kurš ar savu spilgti dzelteno 3. sērijas BMW universālu jau savā pirmajā PRO drifta sezonā skatītājus priecē ar agresīvām sānslīdēm un iespaidīgiem dūmu mutuļiem.

Biļetes iepriekšpārdošanā www.bilesuserviss.lv un Statoil DUS kasēs uz iespaidīgākajām drifta sacensībām Latvijā līdz 21. jūlijam pieejamas vien par 8 eiro. Pēc 21. jūlija nākamo 500 biļešu cena būs augstāka, savukārt un sacensību dienā to cena būs vēl nedaudz augstāka. Invalīdiem un bērniem līdz desmit gadu vecumam ieeja bez maksas, bet pensionāriem un bērniem vecumā no 10 līdz 16 gadiem biļešu cena būs 4 eiro. Uz vietas pasākuma dienā varēs iegādāties tehniskā, jeb dalībnieku parka biļetes, VIP biļetes, auto caurlaides, kā arī , protams, tribīņu biļetes.

Vairāk informācijai par pasākumu sekojiet līdzi:
Facebook: Latvian Drift page
Twitter: Latvia drift   
Draugiem.lv: Latvijas drifts un www.driftlatvia.com

Un oficiālajā All star drift series mājas lapā, kur varēsiet iepazīties arī ar braucēju listi:
www.drift-allstars.com
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png