profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drifteris Cīrulis zviedru lēnās trases dēļ nobeidz sajūgu (VIDEO)

Artūrs Virbulis 01.07.2014 - 21:53 Drifteris Cīrulis zviedru lēnās trases dēļ nobeidz sajūgu (VIDEO)
Ivo Cīrulis. Foto: Stefan Lindgren

Latviešu drifteris Ivo Cīrulis pagājušajā nedēļas nogalē devās uz Eskilstūnu, Zviedriju, lai piedalītos Ziemeļeiropas drifta čempionāta (NEZ) pirmajā posmā. Trase gan izrādījās lēna un Cīruļa automašīnai nepiemērota, tādēļ tika piedzīvots zaudējums jau TOP 16 kārtā.

Cīrulis Zviedrijā bija vienīgais pilots no Latvijas, kamēr no Igaunijas uz nedaudz vairāk kā 100 kilometrus no Stokholmas esošo Eskilstūnu bija devušies divi braucēji - Tonis Kipper un Kristjan Salmre. Kvalifikācijā latviešu pilots izcīnīja devīto vietu, savukārt igauņiem 12. un 13. rezultāts. Tikmēr pirmā vieta somam Jarmo Savolainenam, kurš startēja ar 1200 zirgspēkus attīstošu Mercedes kupeju.


Cīrulis tandēmā pret Granlundu. Foto: Stefan Lindgren

Jāatzīmē, ka, atbraucot uz Zviedriju, Ivo nebija rēķinājies, ka būs tik lēna trase. Sacensībām līdzi bija paņemtas pussliku riepas, tādēļ kvalifikācija tika braukta ar krāsainajām „Kumho" riepām. Lai nelauztu auto un nebūtu tik daudzas reizes brauciena laikā jāsit pa sajūgu, Ivo turpat uz vietas nopirka ķīniešu riepas, ar kurām nav tik laba saķere kā ar pussliku riepām.

Tomēr tieši šīs riepas izrādījās liktenīgas, jo TOP 16 tandēmu braucienā pret zviedru Aleksandru Granlundu, kurš brauca ar 18 collu riepām, Cīrulis nespēja tikt līdzi un attiecīgi piedzīvoja zaudējumu. Tieši Granlunds arī beigās uzvarēja NEZ pirmajā posmā, finālā pārspējot vēl vienu zviedru Jensu Starku Juntillu.


Granlunds pret kvalifikācijas uzvarētāju Sarmolainenu. Foto: Stefan Lindgren

„Ja būtu zinājis, ka būs tāda trase, tad nemaz nebūtu braucis lauzt auto. Trijos no sešiem līkumiem izejas ātrums bija 10 km/h...bet bija teikts, ka būs lidojošā trase, Ziemeļeiropas čempionāts tomēr. Sabeidzu arī sajūgu trasē, jo nedēļas nogalē pa sajūgu uzsitu tikpat cik pa visu pagājušo sezonu kopā. „333" trase ir vēl salīdzinoši ātra," neapmierināts ar lēno trases konfigurāciju ir Ivo Cīrulis.

Turpinājumā Cīrulis atzīst, ka „protams, jāmāk braukt arī lēnās trasēs, bet nebiju kam tādam sagatavojies, būtu vajadzējis citu reduktoru u.t.t.". Bez iepriekšminētajām sajūga problēmām limbažnieka jaunajam drifta auto niķojās arī citi elementi, piemēram, Wastegate vārsts.


Ivo Cīrulis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

„Sajūgs jau ir sataisīts, jānomaina wastegate, vēlreiz jānoregulē un jāgatavojas Lietuvai (red.piez. šonedēļ notiekošajam EEDC posmam). Un nākamnedēļ jau Daugavpils, normāls trīs nedēļu maratons," par trīs pēc kārtas aizvadāmām sacīkstēm smejas Cīrulis, kurš Austrumeiropas drifta čempionāta kopvērtējumā pēc diviem aizvadītiem posmiem ieņem trešo pozīciju.

NEZ drifta pirmā posma rezultāti:
1. Aleksandrs Granlunds, Zviedrija, BMW 5. sērija (E28)
2. Jens Starks Junttila, Zviedrija, Toyota GT86
3. Kims Fors, Zviedrija, Nissan 200SX (S13)

NEZ drifta pirmā posma video atskats:
Cīruļa pirmais kvalifikācijas brauciens no 5:40 min
Cīruļa otrais kvalifikācijas brauciens no 17:55 min
Cīruļa tandēma brauciens no 27:20 min
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png