profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drifteris Lamberts savu 600 zirgspēku auto izīrēs krievu sportistam

Artūrs Virbulis 26.06.2014 - 19:26 Drifteris Lamberts savu 600 zirgspēku auto izīrēs krievu sportistam
Jānis Lamberts. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Drifta sezona ir uzņēmusi apgriezienus, tomēr šosezon šajā virpulī nav manāms viens no Latvijas PRO drifta pilotiem - Jānis Lamberts. Viņš driftā šogad paņēmis pauzi, savukārt savu auto - 600 zirgspēkus attīstošo BMW M3 - uz šo vasaru izīrējis krievu braucējam Ņikitam Šikovam.

Lamberta automašīna gan pagājušās sezonas beigās, kad to NEZ drifta čempionātā Rīgā stūrēja Valdis Kikusts, gan arī šī gada pirmajos posmos, kad auto pilotēja Latvijas jaudīgākā drifta auto īpašnieks Vents Pečaks, bija redzama vairākās drifta sacensībās, tomēr pats Lamberts pēdējo reizi sacīkstēs startēja pagājušā gada Drift Allstars Rīgas posmā.


Lamberts Drift Allstars Rīgas posmā. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Kopš tā laika Jānim nedaudz pamainījušās prioritātes un viņš visu savu naudu driftā ieguldīt negrib. Tā vietā ir iegādāta māja, kuras remonts prasa ne mazums līdzekļu, un kas ir arī viens no iemesliem, kādēļ Jānis ir piekritis savu BMW M3 izīrēt krievu pilotam Šikovam. „Visa nauda aiziet mājas būvniecībā, un, tā kā sponsoru nav, tad visu sezonu par savu naudu nebūtu braucis," tā situāciju komentē Jānis Lamberts.

„Pazvanīja un uzprasīja man no „HGK", vai gribu izīrēt savu auto uz vasaru," tik vienkārši šī darījuma tapšanu skaidro Lamberts. Šikovs jau pagājušajā nedēļā paspēja aizvadīt savas pirmās sacīkstes pie Lamberta auto stūres, tomēr viņš pēc tam bija neapmierināts ar vairākām spēkrata pozīcijām kā, piemēram, balstiekārtas darbību.


Lamberta auto jau ar krieva Šikova dizainu. Foto no sportista personīgā arhīva.

Automašīna tiks vesta pie „HGK", lai tiktu veikti vairāki uzlabojumi. Par šo faktu Jānis ir priecīgs, atzīstot, ka „no manas puses forši, jo Haris netaisa sliktus auto. Uzlabos manu auto un pašam nākamgad būs vienkāršāk braukt, varēšu uz kādu posmu būt konkurētspējīgāks kā līdz šim".

Lamberta auto ar Ņikitu Šikovu pie stūres darbībā varēs redzēt jau nākamnedēļ Kačerginas trasē, Lietuvā, notiekošajā Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) posmā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png