profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blušs Krievijā izcīna otro vietu, Elksnis robežsargu dēļ nokavē kvalifikāciju

Artūrs Virbulis 26.06.2014 - 15:08 Blušs Krievijā izcīna otro vietu, Elksnis robežsargu dēļ nokavē kvalifikāciju
Kristaps Blušs. Foto: Russian Drift Series

Kristaps Blušs un Gvido Elksnis pagājušajā nedēļā turpināja savus startus „Evil Empire" komandas sastāvā Krievijā. Sanktpēterburgas trasē norisinājās Krievijas drifta čempionāta (Russian Drift Series) trešais posms, kurā gan piedalījās tikai Blušs. Elksnim bija problēmas uz Krievijas robežas, kādēļ viņš nespēja ierasties laikā uz sacensību kvalifikāciju.

Kā atzīst Blušs, tad viņš Sanktpēterburgas autodromā bija startējis jau 2011. un 2012. gadā, tomēr toreiz šie posmi viņam nevainagojās ar panākumiem. Šoreiz gan latviešu pilots uz Sanktpēterburgu devās kā Krievijas čempionāta līderis, un plāns bija šo pozīciju noturēt.


Blušs finālā pret Pesegovu. Foto: Shumilova

Kvalifikācijā viss gāja teju pēc plāna, jo Blušam otrā vieta, par puspunktu piekāpjoties tā brīža kopvērtējuma otrajai vietai Andrejam Pesegovam. Un arī tandēmu braucienos viena uzvara sekoja nākamajai, kā rezultātā pagājušā gada Austrumeiropas drifta čempions aizcīnījās līdz finālam.

Tur pretī stājās jau minētais Pesegovs, pret kuru gan šoreiz tika piedzīvots zaudējums. „Finālā pats savas muļķības dēļ sagriezos, paliku otrais sacīkstēs un šobrīd arī otrais kopvērtējumā," tā finālu un situāciju kopvērtējumā komentē Kristaps Blušs. „HGK" būvētais „Croco Jr", kas ir ar LS7 V8 dzinēju apveltīts 3. sērijas (E46) BMW, atkal lieliski pildīja savu darbu, vienīgās problēmas esot sagādājis starteris. Tas gan ticis atrisināts pavisam vienkārši - auto pirms startiem ticis iestumts.


Blušs apbalvošanā. Foto: Russian Drift Series

Pirmajā vietā ir Sanktpēterburgas uzvarētājs Peselovs, savukārt trešajā vietā ļoti tuvu pirmajiem diviem ir pagājušā gada Krievijas čempions Jevgēnijs Ružeņikovs. Šobrīd aizvadīti trīs no sešiem Krievijas drifta čempionāta posmiem, un nākamās sacīkstes norisināsies Smoļenskas apgabalā. Kā skaidro Kristaps, tad šī trase atkal būs ātrāka, latviešu braucēju stilam atbilstošāka, un, protams, ka mērķis ir uzvarēt un atgūt kopvērtējuma vadību.

Tomēr nākamās drifta sacīkstes Blušam un Elksnim būs jau nākamnedēļ, kad slavenajā Kačerginas trasē, Lietuvā, norisināsies Austrumeiropas drifta čempionāta trešais posms.

Krievijas drifta čempionāta trešā posma rezultāti:
1. Andrejs Pesegovs, Nissan Skyline R32
2. Kristaps Blušs, BMW 3. sērija (E46)
3. Jevgēnijs Ružeņikovs, BMW M3 (E36)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png