profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eglītes sīvākais konkurents ASV debijā piedzīvo avāriju un vilšanos (FOTO)

Artūrs Virbulis 25.06.2014 - 19:58 Eglītes sīvākais konkurents ASV debijā piedzīvo avāriju un vilšanos (FOTO)
Rintanena auto pēc avārijas. Foto: wreckedmagazine.com

Pagājušajā nedēļas nogalē savu debiju pasaules spēcīgākajā drifta seriālā Formula Drift piedzīvoja Eiropas drifta čempions un Jāņa Eglītes pagājušā gada sīvākais konkurents, soms Juha Rintanens. Ņūdžersijas posmā, kurā savu pirmo Formula D uzvaru izcīnīja norvēģis Fredriks Aasbo, somu pilotam gāja visai raibi, tomēr TOP 32 finālbraucienos viņš iekļūt nespēja.

Rintanena ASV piedzīvojums sākās ar mašīnas aizkavēšanos, kas nozīmēja, ka plānotās teju nedēļas vietā viņa komandai tika dota vien diena, lai auto sagatavotu sacensībām. Talkā nāca Formula D pilots Tonijs Andželo, kura darbnīcā soms varēja veikt pēdējos uzlabojumus - uzstādīt jaunu priekšējo bamperu, nomainīt amortizatorus un pusasis, kā arī pārtaisīt ugunsdzēšamo sistēmu un vēl citus sīkumus.


Rintanena auto Tonija Andželo garāžā. Foto no sportista personīgā arhīva.

Ceturtdienas treniņu dienā Rintanens ar komandu, esot droši par tā sagatavotību, savu Nissan 200SX atrādīja Formula D tehniskajai komisijai, kura atrada vairākus aizrādījumus - bija jāveic uzlabojumi drošības karkasā, jāizmaina aizmugurējā tilta novietojums un jāieliek papildus 27 kg balasts, lai varētu startēt ar 255 mm platuma riepām. Tādējādi treniņš tika izlaists un sākts strādāt pie automašīnas.

Piektdienas rītā attiecīgi somi bija pirmie trases un plāns bija pirmos apļus nobraukt mierīgi, lai aprastu ar trasi un auto veiktajām izmaiņām, tomēr tas īsti neizdevās. Pirmā brauciena pirmajā līkumā nobortējās aizmugurējā riepa, savukārt otrajā braucienā Rintanens ar auto aizmuguri un priekšu pamatīgi ietriecās sienā.


Rintanens darbībā. Foto: Lerijs Čens

Daudzi tajā brīdī nodomāja, ka sacīkstes šim braucējam ir beigušās, tomēr komanda strādāja operatīvi un Rintanens otrajā kvalifikācijas kārtā varēja iziet uz startu. Galvenais šajā brīdī bija iegūt punktus un nesasist auto. Abi šie plāna punkti tika izpildīti, tomēr ar 57 punktiem bija nedaudz par maz, lai iekļūtu TOP 32 finālbraucienos.

Neraugoties uz salīdzinoši neveiksmīgo sākumu, Drift Allstars pagājušā gada čempions sacensību nedēļas nogalē ieguva pamatīgu pieredzi un daudzus jaunus kontaktus, to starpā arī palīdzīgas rokas nākamajiem posmiem. Kamēr Rintanens būs atpakaļ Eiropā, par viņa auto gādību uzņemsies Brendons Vikniks, kuram arī šī ir pirmā sezona Formula D seriālā.


Forsbergs sekojot uzvarētājam Aasbo. Foto: Lerijs Čens

Pašas sacīkstes izvērtās ļoti interesantas, jo jau TOP 32 kārtā no sacīkstēm izkrita kvalifikācijas otrās un trešās vietas ieguvēji Čelsijs Denofa un Maikls Essa (pagājušā gada Formula D čempions). TOP 16 kārtā sacīkstes beidzās tādiem pilotiem kā Latvijā pabijušajam Raienam Turkam un vienam no čempionāta līderiem Vonam Gitinam Jr.

Līdz finālam spēja aizcīnīties čempionāta līderis Kriss Forsbergs, kurš gan piekāpās Fredrika Aasbo priekšā, savukārt trešo vietu un savu pirmo pjedestālu svinēja lietuviešu braucējs Aurimas Bakčis. Nākamais, piektais Formula D posms 18.-19. jūlijā norisināsies Vašingtonas štata Monroe.

Formula D ceturtā posma rezultāti:
1. Fredriks Aasbo, Scion tC
2. Kriss Forsbergs, Nissan 370Z
3. Aurimas Bakčis, Nissan 240SX
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png