profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

PRO drifta otrajā posmā uzvar Ulass, Sapals caur sāpēm trešais (FOTO)

Artūrs Virbulis 15.06.2014 - 00:22 PRO drifta otrajā posmā uzvar Ulass, Sapals caur sāpēm trešais (FOTO)
Ēriks Ulass (pa kreisi) ar Ingu Jēkabsonu pēc fināla. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Sestdien, 14. jūnijā, Biķernieku trasē norisinājās Latvijas PRO drifta čempionāta otrais un Latvijas drifta kausa trešais posms. Lietainajos un sarežģītajos laika apstākļos uzvaru PRO klasē izcīnīja jelgavnieks Ēriks Ulass, kurš finālā pārspēja Ingu Jēkabsonu.

Pēc piektdienas un sestdienas rīta sausajiem treniņiem braucējiem uz kvalifikācijas braucieniem bija jāpārslēdzas uz slapju segumu, jo jau ap pusdienlaiku virs Biķernieku trases sabiezēja mākoņi un nolija lietus. Ar pārtraukumiem lietus turpinājās līdz pat tandēmu braucieniem un trase nevienā brīdī nenožuva tik tālu, lai no riepām parādītos dūmu mutuļi.


Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Drifta kausa Street ieskaitē uz starta stājās 23 braucēji, ProAm klasē savā starpā sacentās 45 piloti (to starpā vairāki lietuvieši un igauņi), savukārt čempionāta PRO klasē ar vairāku igauņu kaimiņu dalību uz starta stājās 17 braucēji. Kvalifikācijas laikā tikai noskaidroti piloti, kas iekļūs finālbraucienos - Street klasē tie bija astoņi, ProAm un PRO - 16.

Ielas jeb street ieskaitē labāko kvalifikācijas rezultātu uzrādīja pagājušā posma uzvarētājs Dmitrijs Firovs, tomēr pārējie šīs klases braucēji pret viņu iesniedza protestu par Street klasei neatbilstošām balstiekārtas pārbūvēm. Tehniskais komisārs šo prasību apmierināja un Firovs no ielas klases sacīkstēm tika izslēgts. Tādējādi pirmais pēc kvalifikācijas Harijs Dankens, otrais Kārlis Priedītis, bet trešais Edijs Lūkins. Par negatīvu pārsteigumu parūpējās šīs klases kopvērtējuma otrās pozīcijas turētājs Dainis Akmentiņš, kurš nespēja iekļūt labāko astotniekā.


Street 3. vietas ieguvējs Raimonds Freimanis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Tandēmos līdz labāko četriniekam aizcīnījās Priedītis, Lūkins, Pēteris Burvis un Raimonds Freimanis. Pirmajā pusfinālā Priedītis spēja labāk nosekot, tādēļ viņam arī uzvara pār Lūkinu. Otrajā pusfinālā labāks izrādījās Burvis, līdz ar to Freimanim atlika cīņa par trešo vietu. Tajā gan viņš demonstrēja labu sniegumu un pārspēja Lūkinu. Finālā sīvā cīņā pārsvaru ieguva un uzvaru izcīnīja Burvis.

ProAm klasē kā jau šosezon ierasts cīņas bija interesantas un neprognozējamas. Kvalifikācijā triumfēja kopvērtējuma līderis Reinis Frīdbergs, aiz kura kvalificējās Valters Kleinbergs un Artūrs Mihailovs. Frīdbergam un Kleinbergam gan šis rezultāts veiksmi nenesa, jo abi divi jau TOP 16 kārtā pieļāva kļūdas, sagriezās un no tālākās cīņas bija spiesti izstāties. Tāpat sagriešanos un zaudējumu jau pirmajā kārtā piedzīvoja kopvērtējumā uz to brīdi otrajā vietā esošais Regnārs Mozga.


Arnis Namnieks pret Kārli Graustiņu. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Tālākajās cīņās TOP 8 kārtā no sacīkstēm izkrita tādi zīmīgi piloti kā 15 gadīgā igauņu uzlecošā drifta zvaigzne Kevins Pesurs un kvalifikācijas trešās vietas ieguvējs Artūrs Mihailovs. Tādējādi līdz pusfinālam bija aizcīnījušies sekojoši piloti - pagājušā posma uzvarētājs Guntars Laizāns, daugavpilietis Jevgenijs Sapuns un komandas biedri Arnis Namnieks un Kārlis Graustiņš.

Pirmo divu tandēmā pārāks izrādījās Laizāns, savukārt komandas biedru cīņā caur pārbraucienu finālā iekļuva Namnieks. Cīņā par trešo vietu nedaudz labāks izrādījās Graustiņš, bet finālā jau otro sacensību pēc kārtas triumfēja Laizāns.


Guntars Laizāns pret Arni Namnieku. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

PRO klasē fināliem kvalificējās vien 13 piloti, jo pārējiem četriem slapjā trase sagādāja pārāk lielas grūtības. Tādējādi pirmais trijnieks - igaunis Kristjan Salmre, Ivo Cīrulis un Kristaps Sapals - jau automātiski iekļuva labāko astotniekā. Jāatzīmē, ka Sapals sacensības aizvadīja ar lielu handikapu, jo viņam tik tikko kreisajai rokai bija veikta operācija un sacīkstēs viņš startēja ar lielām sāpēm.

TOP 16 braucieni neveiksmīgi izvērtās ropažniekiem, jo gan Edmunds Ērglis, gan Elvijs Ķezis savos braucienos sagriezās un no tālākās cīņas izstājās. Tāpat zaudējumus piedzīvoja igauņi Jako Pino un Jarmo Luht, kā arī Jānis Butāns. TOP 8 kārtā īpaši sīvas cīņas bija diviem tandēmiem - Cīrulis knapi piekāpās Jēkabsonam, savukārt „Happy Drift Friends" komandas biedru cīņā Sapals pārspēja Raivi Graudiņu.


Raivis Graudiņš pret Kristapu Sapalu. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Pirmajā pusfinālā jelgavnieks Ēriks Ulass pārliecinoši uzvarēja igauni Mikelu Tultu, savukārt Jēkabsonam ar nelielu pārsvaru izdevās pārspēt Sapalu. Trešo vietu Sapals gan sev neļāva atņemt, jo tika pieveikts Tults. Finālā Ulass un Jēkabsons demonstrēja lielisku sniegumu, jo abi viens otram sekoja ļoti tuvu, tomēr Jēkabsons savā sekojošajā braucienā uz trases beigām nespēja tikt līdzi Ulasam, kas nozīmēja, ka uzvara Latvijas PRO drifta čempionāta otrajā posmā Ulasam.

Video no 2. posma pusfināla un fināla braucieniem:


Latvijas drifta kausa 3. posma rezultāti:
Street
1. Pēteris Burvis, BMW 328 (E36)
2. Kārlis Priedītis, BMW 3. sērija (E30)
3. Raimonds Freimanis, BMW 328 (E30)

ProAm
1. Guntars Laizāns, BMW M3 (E36)
2. Arnis Namnieks, BMW 344 (E30)
3. Kārlis Graustiņš, BMW 328 (E36)

Latvijas PRO drifta 2. posma rezultāti:
1. Ēriks Ulass, BMW 3. sērija (E30)
2. Ingus Jēkabsons, BMW 540 (E34)
3. Kristaps Sapals, BMW 3. sērija (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png