profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu drifteris Ulass izcīna otro vietu Igaunijas drifta čempionātā (FOTO)

Artūrs Virbulis 11.06.2014 - 18:08 Latviešu drifteris Ulass izcīna otro vietu Igaunijas drifta čempionātā (FOTO)
Ēriks Ulass. Foto: Anton Abitaev

Aizvadītajā nedēļas nogalē Igaunijas austrumos (kilometru no Krievijas robežas) norisinājās Igaunijas drifta čempionāta trešais posms, kurā uz starta stājās arī latviešu PRO piloti Ēriks Ulass un Raivis Graudiņš.

Piektdienā tika aizvadīti treniņa braucieni, kuros Ulasa spēkratu piemeklēja bremžu defekts. Līdz kvalifikācijai tas gan tika novērsts un tajā viņš 17 pilotu konkurencē ierindojās ceturtajā vietā. Graudiņam kvalifikācijā 12. rezultāts, savukārt kvalifikācijas pirmo trijnieku veidoja igauņi - Karl-Sander Lebin, Harold Valdma un Taavi Toomara.


Valdmas auto piemeklēja balstiekārtas defekts. Foto: Anton Abitaev

Sestdienas treniņā kvalifikācijas otrās vietas ieguvējam Valdmam gan nepaveicās, jo viņa „HGK" būvētajam super BMW salūza balstiekārta. Zīmīgi, ka pirmais rezerves spēkrats, ar kuru bija plānots startēt sacīkstēs aizdegās, tādēļ tandēmu braucienus aizvadīja ar vēl citu BMW, ar kuru igauņu ProAm klasē startēja 15 gadus jaunais Kevins Pesurs. Valdmam gan uzreiz neizdevās pierast pie auto, tādēļ viņam zaudējums jau TOP 16 kārtā pret Jarmo Luhtu.

Latviešu braucējiem TOP 16 dueļi izvērtās ļoti dažādi, jo Ulass pārliecinoši uzvarēja Tonisu Kipperu, savukārt Graudiņam bija nepieciešami divi pārbraucieni pret Alanu Letu, lai iekļūtu labāko astotniekā. Šajā kārtā abi latvieši diemžēl jau bija spiesti sacensties savā starpā, kas nozīmēja, ka pusfinālā varēja iekļūt tikai viens mūsu pārstāvis.


Graudiņš pret igauni Letu. Foto: Anton Abitaev

Lai arī Graudiņš šajā duelī sekojot ieturēja ļoti mazu distanci, viņš to darīja ar mazāku leņķi un ne pa ideālo trajektoriju, tādēļ tiesneši lēma par labu Ulasam. Graudiņš gan pēc sacīkstēm bija apmierināts, jo TOP 16 kārtā bija aizvadījis daudzus braucienus, tāpat arī tandēms pret Ulasu bija visai iespaidīgs. No Igaunijas viņš devās ar atgūtu pašpārliecinātību un stabilitāti, kas pirmajās divās sezonas gonkās viņam bija pietrūkuši.

Ulasam pusfinālā pretī stājās kvalifikācijas uzvarētājs Lebins, kurš savā sekojošā brauciena iemetienā gandrīz ieslīdēja Ulasa automašīnā. Pēc šī manevra igaunis tālākajā braucienā atpalika no Ulasa, savukārt jelgavnieks savā sekojošā brauciena laikā uzrādīja vienmērīgi mazu distanci visas trases garumā, kas nozīmēja arī viņa uzvaru un iekļūšanu finālā.


Uzvarētājs Taavi Toomara. Foto: Anton Abitaev

Finālā latviešu braucējam nācās sacensties ar Igaunijas čempionu Taavi Toomara, kurš ļoti pārliecinošā veidā bija aizcīnījies līdz finālam. Šoreiz gan Ulasam nebija nekādu cerību, jo Toomara savā līdera braucienā bija ievērojami ātrāks un Ulass viņam nespēja tikt līdzi, savukārt otrajā braucienā igaunis spēja nobraukt tuvāk Ulasam. Tādējādi uzvara palika pie igauņiem, bet Ulass varēja priecāties par otro vietu. Trešā vieta jau iepriekš minētajam kvalifikācija uzvarētājam Lebin.

Igaunijas drifta čempionāta 3. posma rezultāti:
1. Taavi Toomara, BMW 2002
2. Ēriks Ulass, BMW 340 (E30)
3. Karl-Sander Lebin, BMW 540 (E34)
4. Martin Vaga, BMW 3. sērija (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png