profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķerniekos startēs igauņu jaunā drifta zvaigzne - 15 gadus vecais Kevins

Go4speed 11.06.2014 - 13:25 Biķerniekos startēs igauņu jaunā drifta zvaigzne - 15 gadus vecais Kevins
Kevins Pesurs. Foto no sportista personīgā arhīva.

Jau šajā nedēļas nogalē sestdien, 14. jūnijā, Biķernieku trasē norisināsies Latvijas PRO drifta čempionāta „RIGA DRIFT CHALLENGE" otrais un Latvijas drifta kausa trešais posms. Bez latviešu braucējiem uz starta redzēsim arī igauņu uzlecošo drifta zvaigzni, 15 gadus veco Kevinu Pesuru, kā arī vēl vairākus igauņu un lietuviešu PRO pilotus.

Šis posms iezīmēs lielo vasaras drifta pārtraukumu Biķerniekos, jo nākamās drifta sacīkstes Rīgā tiks aizvadītas vien augusta sākumā. Latvijas drifta kausam šis būs jau trešais posms, pēc kura attiecīgi 2014. gada sezona jau būs pusē. Situācija kopvērtējumā ir ļoti cieša, konkurence liela, tādējādi sagaidāms, ka Street un ProAm klasēs vairāk nekā 50 startējošie braucēji rādīs aizraujošas bezkompromisa cīņas.


ProAm piloti Frīdbergs un Laizāns. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Street ieskaitē pēc diviem posmiem līderos ir Dmitrijs Firovs, Dainis Akmentiņš un Kārlis Priedītis, savukārt ProAm līderu trijnieku veido Reinis Frīdbergs, Regnārs Mozga un Guntars Laizāns. Cīņā par uzvaru ProAm klasē noteikti vēlēsies iesaistīties arī tādi piloti kā Didzis Kozlovskis, Artūrs Mihailovs un Arnis Namnieks, tāpat arī allaž atraktīvu sniegumu rādošie „Degvielas" komandas pārstāvji Edgars Karlsons, Alvis Buls, Voldemārs Siliņš un Valters Kleinbergs.

PRO drifta čempionāts līdz šim aizvadījis vien vienu posmu, pēc kura līderos ir Ivo Cīrulis, Ēriks Ulass un igaunis Henri Puhmas. Jāatzīmē, ka ar Audi Coupe braucošais Puhmas arī šonedēļ mēros ceļu uz Latviju, tāpat arī Biķerniekos uz starta stāsies vēl vismaz trīs Igaunijas drifta čempionāta piloti, to starpā Kristjan Salmre, Rait Lember un Jako Pino.


Divi no igauņiem, kas sestdien startēs - Lember un Puhmas. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Nedrīkst aizmirst arī par „Happy Drift Friends" braucējiem Kristapu Sapalu un Raivi Graudiņu, kuri ar iespaidīgu sniegumu šogad debitējuši PRO klasē, „Concept Auto" pilotu Ingu Jēkabsonu un 2012. gada Latvijas PRO drifta čempionu Edmundu Ērgli, kuri visi uz Biķerniekiem dodas tikai ar vienu mērķi - uzvarēt. Vēl šajā nedēļas nogalē iespējama interesanta debija - ja automašīna tiks pabeigta, tad Latvijas PRO drifta čempionāta otrajā posmā pirmās sacensības pie sava jaunā BMW M3 stūres aizvadīs vienmēr uz maksimumu noskaņotais Elvijs Ķezis.


Elvija Ķeža jaunais drifta auto. Foto no sportista persnīgā arhīva.

Jāatgādina, ka organizatori Latvijas PRO drifta čempionāta „RIGA CHALLENGE 2014'' dalībniekiem šosezon izsludinājuši Latvijas driftā vēl neredzētas naudas balvas. Katrā posmā pirmo trīs vietu īpašnieki savā starpā sadalīs 1000 eiro.

Tāpat kā pagājušajā Latvijas drifta kausa posmā arī šoreiz skatītājiem ar ieejas biļeti, kas iepriekš pārdošanā maksās vien 7 eiro, būs iespējams apmeklēt dalībnieku parku. Šoreiz tas atkal būs ierastajā vietā, kartinga trasē, no kuras var labi pārredzēt visu trasi. Bērniem un pensionāriem ieejas biļete maksās 3 eiro.


Ēriks Ulass. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Par bērniem organizatori ir īpaši parūpējušies, jo pie tribīnēm būs bezmaksas atrakcijas no 1188, savukārt dalībnieku parkā bez maksas būs pieejams bērnu rotaļu stūrītis. Vēl viena izklaide paralēli lielajam driftam būs RC drifts - katram būs iespēja pa speciāli izveidotu trasīti pamēģināt izbraukt ar profesionālām RC drifta mašīnām.

Sacensību dienas kārtība (14. jūnijs):
09:30-10:30 Treniņi Street klase
10:30-12:00 Treniņi ProAm klase
12:00-12:50 Treniņi Pro Klase
13:00 Kvalifikācijas braucieni Street klase
14:00 Sacensību atklāšana un parāde
14:30 Kvalifikācijas braucieni ProAm klase
15:40 Kvalifikācijas braucieni Pro klase
17:00 Tandēmu braucieni Street klase
18:00 Tandēmu braucieni ProAm klase
19:00 Tandēmu braucieni PRO klase
19:40 Apbalvošana
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png