profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Formula Drift posmā lidojoši BMW un degošas riepas (VIDEO)

Artūrs Virbulis 04.06.2014 - 18:36 Formula Drift posmā lidojoši BMW un degošas riepas (VIDEO)
Denofas un Makvairija avārija. Foto no video ekrānšāviņa.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Maiami, ASV, norisinājās pasaulē spēcīgākā drifta seriāla - Formula Drift - trešais posms. Lai arī savu otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Vons Gitins Jr (Ford Mustang), par lielāko šovu parūpējās Čelsijs Denofa (3. sērijas BMW), kurš vispirms tandēmā taranēja konkurentu, bet pēc tam nākamajā braucienā iespaidīgā veidā uzliesmoja viņa auto riepas.

Sacensības saulainajā Floridā iesākās ar vairākiem pārsteigumiem, t.i. tehniskiem defektiem, jo jau pirms kvalifikācijas bija skaidrs, ka uz starta nevarēs stāties 2011. gada čempions Daižiro Jošihara (Subaru BRZ) un 2012. gada čempions Daigo Saito (Lexus SC). Kvalifikācijā pirmais trijnieks sekojošs - kopvērtējuma līderis Kriss Forsbergs (Nissan 370Z), Vons Gitins Jr (Ford Mustang) un norvēģis Kenets Moens (Nissan S14).


Turks pret Forsbergu TOP 16 kārtā. Foto: Formula D

Pārsteigumi turpinājās arī tandēmos, jo jau pirmajā TOP 32 kārtā no sacīkstēm izkrita gan pagājušā gada čempions Maikls Essa (BMW M3), gan arī šosezon spēcīgu sniegumu rādošais lietuvietis Aurimas Bakčis (Nissan S14). Pagājušogad Latvijā pabijušais Raiens Turks iekļuva TOP 16, tomēr tur viņam pretī stājās Forsbergs, kurš Turku izslēdza no tālākajām sacensībām.


Moens pret Gitinu Jr pusfinālā. Foto: Formula D

Tajā pašā TOP 16 kārtā notika arī iepriekšminētie Denofas piedzīvojumi. Savā sekojošajā braucienā Denofa piebrauca par tuvu konkurentam Taileram Makvairijam un taranēja tā Chevrolet Camaro. Pēc kontakta Denofas BMW ar visiem četriem riteņiem iespaidīgi pacēlās gaisā, tomēr pēc nelielas tehniskas pauzes abi divi sacīkstes varēja turpināt. Pārbraucienā, kurā Denofa atkal sekoja, viņa BMW pašos pēdējos trases metros iespaidīgi uzliesmoja. Pēc šī incidenta viņš sacīkstes vairs nevarēja turpināt un tālāk tika Makvairijs.

Tālākajās cīņās līdz pusfinālam tika kvalifikācijas līderi Forsbergs, Gitins Jr, Moens, kā arī Mets Fīlds. Forsbergs pieveica Fīldsu, savukārt Gitins Jr tika galā ar Moenu. Norvēģim gan sacīkstes beidzās uz pozitīvas nots, jo, ņemot vērā, ka viņš kvalifikācijā bija augstāk par Fīldsu, viņam automātiski tika piešķirta trešā vieta.


Fināla cīņa starp Forsbergu un Gitinu Jr. Foto: Formula D

Finālā aizraujošos tandēmu braucienos pārāks izrādījās Gitins Jr, sagādājot sev jau otro uzvaru pēc kārtas. Lai arī kopvērtējumā līderis vēl arvien ir Forsbergs, Gitins Jr viņam ir ievērojami pietuvojies. Trešajā vietā šīs sezonas pagaidām lielākais pārsteigums - norvēģis Moens.

Formula D trešā posma (Miami, FL) rezultāti:
1. Vons Gitins Jr, USA, Ford Mustang
2.Kriss Forsbergs, USA, Nissan 370Z
3. Kenets Moens, NOR, Nissan 200SX (S14)

Iespaidīgā Denofas un Makvairija sadursme palēninājumā:


Denofas un Makvairija bezkompromisa cīņa (degošās riepas no 1:02):
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png