profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

EEDC akvaplanēšanas cīņā Minskā uzvar Blušs (FOTO)

Artūrs Virbulis 02.06.2014 - 17:33 EEDC akvaplanēšanas cīņā Minskā uzvar Blušs (FOTO)
Kristaps Blušs. Foto: Павел Слепухин

Smagos un mainīgos laika apstākļos svētdien, 1. jūnijā, Baltkrievijā tika aizvadīts Austrumeiropas drifta čempionāta otrais posms. Finālā tikās latvieši Kristaps Blušs un Gvido Elksnis, no kuriem pārāks šoreiz izrādījās „Prestigio/Kumho" komandas pilots Blušs.

Uz EEDC otro posmu Minskā bija devušies pieci latviešu braucēji, tomēr līdz pašām sacensībām tika vien trīs sportisti. Oskara Bredika Nissan 200SX piemeklēja dzinēja defekts (beigti šāles, kloķvārpsta un klaņi), savukārt Elvija Ķeža tikko uzbūvētajam 3. sērijas (E46) BMW sākotnēji bija problēmas ar regulējumu, bet pēc šī defekta novēršanas dzinējam pazuda eļļas spiediens un sacīkstes bija beigušās. „Žēl, jo strādāts tika dienu un nakti," tā Elvijs Ķezis, uzreiz gan pieminot, ka „jau esam ķērušies klāt pie problēmas risināšanas".


Trases segums bija ļoti mānīgs. Foto: Racing.by

Atlikušajiem trīs latviešiem - Blušam, Elksnim un Ivo Cīrulim - sacīkstes iesākās labi, jo kvalifikācijā Blušam pirmā vieta, Cīrulim trešā, bet Elksnis TOP 32 finālbraucieniem kvalificējās kā desmitais. Otrajā vietā starp latviešiem iespraucās atraktīvais krievu pilots Sergejs Kabargins.

Finālu laikā trases segums bija īpaši sarežģīts, jo vietām tas jau bija sauss, bet citās trases daļās bija pamatīgas peļķes. Latviešiem gan tas netraucēja un visi trīs spēja aizcīnīties līdz ¼ finālam. Blušs pārspēja vienu no krievu līderiem, Ņikitu Šikovu, savukārt Elksnis pieveica baltkrievu Ruslanu Kurloviču.


Gvido Elksnis. Foto: Павел Слепухин

Cīrulim pretī stājās pavisam cita kalibra pilots, Ukrainas čempions un EEDC pagājušā gada bronzas medaļnieks Aleksejs Golovņa. Šajā cīņā pārāks izrādījās Golovņa, tomēr Cīrulis pēc ceturtās vietas pirmajā posmā un piektās vietas Minskā šobrīd kopvērtējumā ir viens no tuvākajiem Bluša un Elkšņa sekotājiem.


Elksnis un Blušs fināla cīņā. Foto: Павел Слепухин

Pusfinālā Elksnim pretī nāca Golovņa, un šoreiz Latvijas-Ukrainas duelī uzvarēja latviešu pilots. Otrajā pusfinālā Blušs pieveica vēlāko trešās vietas ieguvēju, krievu Maksimu Kosķučiku. Pirms Elkšņa un Bluša fināla uznāca pamatīgs lietus, kas jau tā līdz tam brīdim ne pārāk patīkamo trasi padarīja par akvaplanēšanas laukumu. Veiksme šajā slidenajā cīņā bija ar Kristapu, tādējādi pēc Elkšņa uzvaras Rīgas posmā šoreiz pirmā vieta Blušam.

EEDC otrā posma rezultāti:
1. Kristaps Blušs, BMW 3. sērija (E46)
2. Gvido Elksnis, BMW 328T (E36)
3. Maksims Kosķučiks, Lexus IS
4. Aleksejs Golovņa, Nissan 200SX (S13)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png