profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pirmajā elkoņa driftā aizraujošā cīņā uzvaru izcīna Laizāns (FOTO)

Artūrs Virbulis 02.06.2014 - 08:47 Pirmajā elkoņa driftā aizraujošā cīņā uzvaru izcīna Laizāns (FOTO)
Guntars Laizāns finālā pret Regnāru Mozgu. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Svētdien, 1. jūnijā, Biķernieku trases slavenajā elkoņa līkumā norisinājās Latvijas drifta kausa otrais posms. Aizraujošās cīņās Street klasē uzvaru izcīnīja Dmitrijs Firovs, savukārt ProAm ieskaitē triumfēja Guntars Laizāns.

Lai arī atšķirībā no pirmā posma lietus šoreiz nelija, laika apstākļi tāpat nelutināja, jo papildus vēsajām temperatūrām pūta arī vējš. Dalībniekiem automašīnās gan tas, protams, netraucēja un viņi jau no paša rīta svilināja riepas un radīja dūmu mākoņus. Uz starta šoreiz atkal stājās vairāk nekā 50 piloti, no kuriem vairāki piedalījās gan Street, gan ProAm klasē. Interesanti, ka uz šo posmu bija atbraukuši arī četri lietuviešu kaimiņi, kas rādīja patiesu iespaidīgu sniegumu.


ProAm kvalifikācijas uzvarētāji, lietuvieši Ravluškevičius un Kepežinskas. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Kvalifikācijā Street ieskaitē pirmo trijnieku veidoja Harijs Dankens, Dainis Akmentiņš un Ervīns Žuks, bet fināla braucieniem kvalificējās 16 labākie. ProAm klasē pirmajās vietās pēc kvalifikācijas lietuvieši Arturas Ravluškevičius un Darius Kepežinskas, kā labākie latvieši Reinis Frīdbergs, Voldemārs Siliņš un Edgars Karlsons, kuri visi pieci jau automātiski iekļuva TOP 16 kārtā. Pārējiem pilotiem finālu cīņa bija jāsāk no TOP 32 braucieniem.

Street klasē līdz pusfinālam aizcīnījās Dainis Akmentiņš un Dmitrijs Firovs, kas ir divi no ierastajiem šīs klases favorītiem, kuriem pretī stājās Matīss Krēsliņš un Harijs Dankens. Ja Firovs spēja pieveikt Dankenu, tad Akmentiņam nācās atzīt Krēsliņa pārākumu. Finālā gan Krēsliņam divas sagriešanās un zaudējums pret Firovu, savukārt cīņā par trešo vietu uzvarēja Akmentiņš.


Street klases uzvarētājs Dmitrijs Firovs. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

ProAm TOP 32 iesākās ar interesantām, bet sākotnēji diezgan pārliecinošām cīņām par labu vienam vai otram pilotam. Par iespaidīgāko momentu šajā kārtā parūpējās „Degvielas" drifta komandas braucējs Alvis Buls, kurš pēc iemetiena zaudēja kontroli pār savu auto, izlidoja no trases un ieslīdēja smilšu valnī. Pēc labās kvalifikācijas pārliecinoši TOP 16 kārtu turpināja lietuvieši, kuri (trīs no četriem) spēja iekļūt labāko astotniekā.

Bez lietuviešiem līdz ProAm labākajam astotniekam aizcīnījās arī Voldemārs Siliņš, Regnārs Mozga, Reinis Frīdbergs, Jevgēnijs Sapuns un Guntars Laizāns. Lietuviešu Ravluškevičius un Levickas duelī uzvara pirmajam, Mozga ar minimālu distanci pārspēja Siliņu, Frīdbergam pārliecinoša uzvara pār Sapunu, bet Laizāns izrādījās pārāks pār Kepežinskas.


Reinis Frīdbergs sekojot Jevgēnijam Sapunam. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pirmajā pusfinālā pēdējam sacīkstēs palikušajam lietuvietim Ravluškevičius zaudējums pret Mozgu, savukārt aizraujošā cīņā starp Frīdbergu un Laizānu uzvarētāju izšķīra viegla saskaršanās. Pirmajā braucienā sekojot Laizāns rādīja labu sniegumu, kuru otrajā braucienā Frīdbergs attiecīgi vēlējās pārspēt. Tomēr jaunais pilots nedaudz pārcentās un tieši pašā elkoņa līkumā nedaudz pieskārās un apgrieza Laizānu.

Tādējādi finālā iekļuva Laizāns, bet Frīdbergam atlika cīņa par trešo vietu. Tajā Frīdbergs gan turpināja rādīt atraktīvu sniegumu un minimālas distances, kas nozīmēja arī trešo vietu otrajā posmā. Finālā Laizāns savā vadošajā braucienā nedaudz samazināja ātrumu un Mozga, kurš bija ielīdis cieši blakus, bija spiests sagriezties. Otrajā braucienā abiem pilotiem līdzīgi labs sniegums, tādējādi savu pirmo uzvaru driftā varēja svinēt Laizāns.

Latvijas drifta kausa 2. posma rezultāti:
Street
1. Dmitrijs Firovs, BMW 325 (E30)
2. Matīss Krēsliņš, BMW 325 (E36)
3. Dainis Akmentiņš, BMW 328 (E30)

ProAm
1. Guntars Laizāns, BMW M3 (E36)
2. Regnārs Mozga, BMW 328 (E36)
3. Reinis Frīdbergs, BMW 340 (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png