profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķerniekos šonedēļ startēs prestižais Austrumeiropas drifta čempionāts

Go4speed 29.04.2014 - 09:48 Biķerniekos šonedēļ startēs prestižais Austrumeiropas drifta čempionāts
Pāvels Trela. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Jau šajā nedēļas nogalē 3. maijā, Rīgā norisināsies „Prestigio EEDC" sezonas atklāšanas posms. Biķernieku trasē noteikti būs ko redzēt, jo dalību sacīkstēs apstiprinājuši ne vien labākie Latvijas drifteri, bet arī tādas Eiropas mēroga zvaigznes kā „Drift Allstars" čempions Juha Rintanens, trakais polis Pāvels Trela un atraktīvais ukraiņu pilots Aleksejs Golovņa.

Austrumeiropas drifta čempionātam šī ir piektā - jubilejas - sezona, tādēļ organizatori uz šo gadu ir parūpējušies par vairākiem jaunumiem. Bez šaubām nozīmīgākais no tiem ir iespaidīgais naudas balvu fonds, kurš katrā posmā sastādīs 3000 eiro. Kopskaitā EEDC šogad paredzēti seši posmi - bez Latvijas sacīkstes notiks arī Baltkrievijā, Lietuvā, Ungārijā, Polijā un Čehijā.


2013. gada EEDC čempions Gvido Elksnis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Tomēr tieši Rīgas posms savas ātrās trases konfigurācijas un lieliskās atmosfēras dēļ EEDC kalendārā ieņem īpašu lomu. Ja reiz par ātrumu, tad noteikti interesanti būs vērot, vai šis gads atkal atnesīs jaunu Biķernieku trases iemetiena ātruma rekordu. Pēdējos trīs gados šis ātrums ir kāpis no 120 km/h līdz jau vairāk nekā 150 km/h.

Pagājušajā gadā EEDC posma ietvaros ātrākais veiksmīgais iemetiens izdevās Gvido Elksnim, kurš sānslīdi sāka pie 156 km/h. Vēl ātrāks iemetiens ar 162 km/h padevās Elvijam Ķezim, tomēr viņa mēģinājums beidzās ar iespaidīgu avāriju pirmā līkuma sienā. Šī līkuma siena liktenīga izrādījās vairākiem pilotiem, to starpā arī poļu zvaigznei Trelam, kurš savās pirmajās Biķernieku sacīkstēs pamanījās avarēt pat divreiz.


Elvija Ķeža iespaidīgā avārija pagājušā gada EEDC. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Šogad trasē atradīsies vairāki ātruma radari, ar kuriem mērīs ātrumu ne vien iemetienā, bet arī pārējos trases līkumos. Tas nozīmē, ka skatītāji uz lielā ekrāna varēs redzēt katra braucēja ātrumu teju visas trases garumā, savukārt starptautiskajai tiesnešu komandai (ar lietuvieti Mantasu Kuzmarski priekšgalā) šī informācija kalpos kā viens no kritērijiem kvalifikācijas rezultātu noteikšanā.

Lai arī pats drifts jau ir kā aizraujošs šovs, organizatori ir padomājuši arī par papildus atrakcijām. Bērniem tie būs piepūšamie rotaļu laukumi tehniskajā parkā, savukārt pauzē starp kvalifikāciju un fināla braucieniem skatītājiem būs ekskluzīva iespēja sēsties blakus kādam no spēcīgākajiem Austrumeiropas pilotiem. No tribīnēm tiks izlozēti vairāki skatītāji, kuri šajā sacensību starplaikā tiks izvizināti ar PRO klases drifta auto.


Juha Rintanens. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Prestigio EEDC pirmais posms Rīgā iesāksies ar treniņiem, kas piektdien, 2. maijā, norisināsies no 14:00 līdz 19:00, savukārt sacensību atklāšana sestdienā paredzēta 14:00. Ieejas biļetes cena sestdienas sacensībām būs 10 eiro, bet bērniem līdz 16 gadu vecumam, pensionāriem un invalīdiem ieejas biļete maksās vien 5 eiro. Ieejas tehniskajā parkā maksās 20 eiro, kur skatītāju ērtībām būs uzstādītas tribīnes.

Laba ziņa ir, ka, uzrādot ieejas biļeti uz 3. maija sacīkstēm, skatītājiem būs iespējams par brīvu vērot 2. maija piektdienas treniņu. Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties www.bilesuserviss.lv.

EEDC Rīgas posma dienas kārtība (3. maijs):
14:00 - Sacensību atklāšana
14:05 - Dalībnieku parāde
14:30 - Kvalifikācija
16:40 - Dalībnieku sapulce
17:00 - TOP 32 finālbraucieni
19:00 - Apbalvošana
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png