profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaulē spēcīgākais drifta seriāls paziņo par nozīmīgiem jaunumiem

Artūrs Virbulis 03.01.2014 - 11:16 Pasaulē spēcīgākais drifta seriāls paziņo par nozīmīgiem jaunumiem
MSC rīkots pasākums Japānā. Foto: Wreckedmagazine

Amerikāņu drifta seriāls Formula Drift (Formula D) desmit gadu laikā no vienkārša čempionāta kļuvis par spēcīgāko un populārāko drifta seriālu pasaulē. Tagad organizatori plāno iet soli tālāk - vispirms iekarot Japānu, bet pēc tam izveidot pasaules drifta čempionātu.

Īsi pirms Ziemassvētkiem Formula D organizatori nāca klajā ar skaļu un negaidītu paziņojumu, kurā tika teikts, ka tuvāko trīs gadu laikā Japānā norisināsies Formula D organizētas drifta sacensības. Pirmie divi pasākumi, kas tiks rīkoti sadarbībā ar japāņu MSC (Motorsportscom) seriālu, notiks jau šogad.


Formula D ne velti tiek uzskatīts par spēcīgāko drifta seriālu pasaulē. Foto: Import tuner

„Ir ļoti aizraujoši kopā ar MSC vest mūsu brendu uz drifta dzimteni. MSC ir atzīstama kompānija, kas jau daudzus gadus ir iesaistīti driftā. Mēs jūtam, ka šis ir lielisks veids kā paplašināties, jo tas sakrīt ar mūsu globālajiem centieniem," tā par Formula Drift Japan projektu izsakās viens no Formula D dibinātājiem Džims Liavs.

Šogad tiks sarīkoti divi testa posmi, savukārt jau 2015. gadā (un attiecīgi arī 2016. gadā) tiks aizvadīts pilns Formula D Japan čempionāts, kurš sastāvēs no vismaz četriem posmiem. 2015. gadā viens no Japānas posmiem vienlaikus būs arī jau Āzijā lielu popularitāti izpelnījušā Formula D Asia ieskaites posms. Skaidrs, ka Formula D mērķis Japānā ir ilgstošā laika posmā izkonkurēt japāņu D1 Grand Prix čempionātu.


Formula D 2011. un 2012. gada čempioni - japāņi Dai Jošihara (pa kreisi) un Daigo Saito. Foto: Alex Nunez

Kļuvis arī jau zināms, ka par tiesnešiem piekritušas kļūt japāņu autosporta un drifta ikonas Nobuteru Taniguči un Makss Orido. Šajā trīs gadu Formula D Japan plānā ietilps plašas mārketinga aktivitātes, kādas Japānas driftā līdz šim nebūs redzētas. To starpā reizi nedēļas iznākošs televīzijas šovs un tiešraides nodrošināšana no katra posma.

Ja Japānas projekts ir apstiprināts un publiskots, tad par pasaules drifta čempionātu oficiāla paziņojuma vēl nav. Tomēr jau labu laiku klīst baumas par to, ka Formula Drift vēlas rīkot īstu pasaules drifta čempionātu ar posmiem katrā kontinentā. Pēc oriģinālā Formula D, Formula D Asia un Formula D Japan, pasaules čempionāta izveide varētu būt nākamais loģiskais solis drifta popularizēšanā visā pasaulē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png