profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas drifta kausā atkal triumfē Makarovs un Ulass

Artūrs Virbulis 12.08.2012 - 20:08 Latvijas drifta kausā atkal triumfē Makarovs un Ulass
Ēriks Ulass. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Vakar, 11. Augustā, „Biķernieku" kompleksajā sporta bāzē risinājās Latvijas drifta kausa ceturtais posms. Mainīgajos laika apstākļos savu trešo sezonas uzvaru spēja izcīnīt gan Nikolajs Makarovs Street klasē, gan arī Ēriks Ulass ProAm ieskaitē.

Visas dienas garumā virs „Biķernieku" trases klejoja mākoņi, kas ik pa laikam gādāja par nokrišņiem. Ja skatītāji no lietus pilēm varēja paslēpties tribīnēs, tad braucējiem pie sarežģītās trases konfigurācijas klāt vēl nāca mitra un mainīga trase.

Street klasē uz starta stājās 13 braucēji, savukārt ProAm ieskaitē startēja 28 piloti. Starp tiem īpaši jāizceļ gan vairāki debitanti, piemēram, Kristians Kūdriņš un Jānis Dergačs, gan arī no Daugavpils atbraukušie Pjotrs Jurkins un Jevgēņijs Sapuns, kuri stūrēja „Mercedes 190" automobiļus.


Jevgēņijs Sapuns. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Street klasē tandēmos tika kvalifikācijas labākie astoņi, starp kuriem bija ierastie sezonas līderi. Pusfinālos par iekļūšanu finālā cīnījās Rihards Millers pret Andri Lipartu un Nikolajs Makarovs pret Raimondu Freimani. Ja Millers tika pārliecinoši tālāk, tad Makarovam bija nepieciešams pārbrauciens, lai uzvarētu Freimani.

Finālu Millers iesāka labi, pa priekšu braucot, atraujoties no Makarova. Otrajā braucienā Makarovs iztaisnojās, tomēr Millers pieļāva vēl būtiskāku kļūdu un sagriezās, tādējādi trešā sezonas uzvara Nikolajam Makarovam. Kopvērtējumā gan viņam vēl knapi priekšā Raimonds Freimanis, līdz ar to pēdējā posmā septembra beigās gaidāmas aizraujošas cīņas.


Nikolajs Makarovs pret Raimondu Freimani. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

ProAm ieskaitē no 28 braucējiem finālos tika vien 16 piloti, tādēļ labs kvalifikācijas rezultāts jau bija puse no uzvaras. Vislabāk tā izdevās Kristapam Sapalam, kurš aiz sevis spēja atstāt Jevgēņiju Sapunu un Ēriku Ulasu. Pirms šī posma kopvērtējuma līderis bija Kaspars Mamons, tomēr šoreiz viņam sacīkstes neizdevās. Kvalifikācijā viņš ierindojās vien 15. pozīcijā, bet fināla braucienos izstājās jau pirmajā astotdaļfināla tandēmā.

Līdz ar to ar labu rezultātu viņu kopvērtējumā varēja apsteigt sīvākais konkurents Ēriks Ulass. To arī Ulass darīja, izslēdzot vienu konkurentu pēc otra un iekļūstot finālā. Tur Ērikam pretī stājās Raivis Graudiņš, kurš pusfinālā bija pārspējis skatītāju iemīļoto Kristenu. Finālā uzvarēja pieredze, jo Ulass braucot aizmugurē ievēroja daudz mazāku distanci nekā Graudiņš, līdz ar to viņam trešā uzvara šosezon. Braucienā par trešo vietu Kristaps Sapals divreiz sagriezās, tādējādi Kristenai trešā vieta ProAm klasē un labākais rezultāts viņas drifta karjerā.


Kristena pret Raivi Graudiņu. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

„No sākuma likās, ka nekas nebūs, jo trase bija ātra un grūta. Necerēju uz tik labiem rezultātiem, bet satrenējos un bija labi," tā pēc sacensībām ProAm uzvarētājs Ēriks Ulass. Taujāts par šīs sezonas mērķi, Ulass smaidot atbild, ka „mērķis ir pirmā vieta kopvērtējumā, un cerams, ka pēc piektā posma tur arī palikšu".

Rezultāti:
Street
1. Nikolajs Makarovs, BMW M3 (E36)
2. Rihards Millers, BMW 328 (E30)
3. Raimonds Freimanis, BMW 328 (E30)

ProAm
1. Ēriks Ulass, BMW 340 (E30)
2. Raivis Graudiņš, BMW 340 (E30)
3. Kristena, Nissan Skyline
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png