profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Svētdien Biķerniekos dragreisa čempionu cīņas

Artūrs Virbulis 19.04.2012 - 14:15 Svētdien Biķerniekos dragreisa čempionu cīņas
Foto: drift.me

Svētdien, 22. aprīlī, „Biķernieku" trasē ar vērienīgu atklāšanas pasākumu startē 2012. gada Latvijas dragreisa čempionāts, kuram šī jau būs ceturtā sezona oficiāla čempionāta statusā. Visus šos gadus par titulu ātrākajā un prestižākajā klasē cīnījušies Ilmārs Zausajevs un Māris Ozoliņš, un izskatās, ka arī šogad šī dragreisa spilgtākā cīņa turpināsies.

Gan Ozoliņš, gan Zausajevs ir pilnveidojuši savus spēkratus, un abi ir gatavi cīnīties par čempiona titulu. Ozoliņa „Mitsubishi Lancer Evo" kļuvis vieglāks un tehniski izturīgāks, lai Mārim šogad nebūtu jācīnās ar likstām, kas viņu vajāja visu 2011. gada sezonu. Tāpat pie sava automobiļa piestrādājis arī Ilmārs „ILMS" Zausajevs - viņa būtiskākais jaunums ir īpašs aizmugurējais reduktors ar bloķējošo elementu.

„Vienmēr jānosprauž augstākie mērķi! Gribam iegūt Igaunijas un Latvijas čempiona titulus, komandas kopvērtējumu Latvijā un kausu meitenei (red.piez. Ilmāra draudzenei Lienei) Street RWD klasē. Darīsim visu, lai tas izdotos. Mūsu komanda ir ar ambīcijām, protams, pozitīvā nozīmē, un par to paldies jāsaka arī galvenajam atbalstītājam „Motul"," par šī gada plāniem stāsta Ilmārs Zausajevs. Šajā brīdī jāatzīmē, ka „ILMS Motorsports" šogad Latvijā startēs ar trīs braucējiem - Ilmārs ar savu „Carbon Destroyer", Ainārs Mediņš ar „Carbon Destroyer Junior" un Ilmāra draudzene Liene ar „Chevrolet Corvette".

Konkurenci viņiem centīsies sastādīt „Eparts.lv Racing Team" komanda, kuras sastāvā brauc Normunds Lācis ar „Mitsubishi Lancer Evo". Šīs sezonas uzstādījums viņam skaidrs: „Pateicoties visiem atbalstītājiem esam pietuvojušies 1000 zirgspēku jaudai un gatavi stāties pretī līdzšinējiem čempioniem Ilmāram un Mārim. Jauni rekordi un čempiona tituls ir šīs sezonas mērķis!"


Normunds Lācis (pa kreisi) un Māris Ozoliņš ar saviem „Mitsubishi Lancer Evo". Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Ne mazāk ambiciozs ir 2009. un 2011. gada čempions Māris Ozoliņš: „Jāaizstāv čempiona tituls un jāuzlabo laiks 402 metros. Savu rekordu - 9,6 sekundes - uzstādīju 2010. gadā, un zinu, ka tagad auto iet ātrāk." Sarunas noslēgumā gan Māris atzīst, ka čempiona titulu aizstāvēt šogad būs grūti, jo būs jācīnās ne vien ar Ilmāru, bet arī Normundu Lāci.

Ne mazāk aizraujošas cīņas sagaidāmas arī mazākajās PRO A līdz PRO C klasēs, kurās tradicionāli konkurence ir tikpat sīva kā lielākajā PRO D klasē. Teju visi piloti pa ziemu ir uzlabojuši un pārbūvējuši esošos automobiļus, vai pat uzbūvējuši jaunus, līdz ar to par spēku samēru šajās klasēs varēs spriest vienīgi pēc pirmā posma. Par pasākuma atraktivitāti rūpēsies ne vien sportisti ar saviem ātrajiem un skaļajiem automobiļiem, bet arī sacensību organizatori.

Viņi skatītājiem piedāvās dažādus šovus un atrakcijas, to starpā „Kumho" drifta šovu, „Glamorous" karsējmeiteņu uzstāšanos un radio vadāmo „offroad" modelīšu paraugdemonstrējumus. Tādēļ svētdien nav ko sēdēt mājās! Labāk doties uz oficiālo autosporta vasaras sezonas atklāšanu „Biķerniekos", kur savā starpā sacentīsies ātrākās Latvijas automašīnas. Skatītāji trasē tiek gaidīti jau no 13:00, kad sāksies kvalifikācijas braucieni, savukārt oficiālā sacensību atklāšana paredzēta 16:00.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png