profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dragreisā šogad vismaz trīs 1000 zirgspēku automašīnas

Artūrs Virbulis 12.04.2012 - 20:33 Dragreisā šogad vismaz trīs 1000 zirgspēku automašīnas
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Nākamnedēļ svētdien, 22. aprīlī, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē ar skaļiem rūcieniem un ātrām automašīnām oficiāli tiks atklāta autosporta vasaras sezona Latvijā. Kā ierasts, šo godu uzņemsies Latvijas dragreisa čempionāts, kurš uz starta pulcēs visus ātrākos Latvijas braucējus, to starpā gan aktuālo PRO D klases čempionu Māri Ozoliņu, gan arī Latvijas dragreisa spilgtāko pārstāvi Ilmāru Zausajevu.

Tāpat kā pagājušajā gadā arī šogad Latvijas dragreisa čempionātā un kausā paredzēti pieci posmi. Sezonas atklāšana un noslēgums tradicionāli notiks „Biķerniekos", otrais posms tiks aizvadīts Tartu, Igaunijā, trešais vai nu „Biķerniekos", vai kādā jaunā norises vietā, savukārt ceturtais posms būs pilnīgs jaunums - „Ātruma festivāla" ietvaros 26. augustā Liepājā sportisti sacentīsies īstajā 402 metru distancē. Interesanti, ka dragreisa taisne tiks izveidota pilsētas ielās, kas uz sacensību laiku, protams, būs slēgtas.

Klašu sadalījums kopš pagājušā gada nav izmainīts, līdz ar to Latvijas dragreisa čempionātā būs PRO A, PRO B, PRO C un PRO D klases, savukārt Latvijas dragreisa kausa ieskaitē dalībnieki tiks sadalīti Street FWD, Street RWD un Street AWD klasēs. Lai arī ātrākās mašīnas brauc PRO klasēs, ātrākās meitenes sastopamas tieši ielas klasēs. Ātro meiteņu rindas šogad spilgti papildinās Ilmāra Zausajeva draudzene Liene, kas Street RWD klasē piedalīsies ar koši dzelteno „Chevrolet Corvette".


Ilmāra Zausajeva „Chevrolet Corvette". Foto: Ilze Frīdrihsone

Starp PRO klasēm lielākā uzmanība, protams, tiks pievērsta ātrākajai un jaudīgākajai PRO D klasei. Ja pagājušā gadā Māris Ozoliņš pie čempiona titula tika, neraugoties uz dažādiem tehniskiem defektiem, tad šogad tik viegli neies. Ar pilnu jaudu atgriežas 2010. gada čempions Ilmārs Zausajevs, tāpat viņiem nopietnu konkurenci centīsies sastādīt Ozoliņa „Prospeed" komandas biedrs Normunds Lācis. Viņa „Mitsubishi Lancer Evolution" jauda šogad solās būt pie 1000 Zs, kas ir teju vienādā līmenī ar Zausajeva „Carbon Destroyer".

Aizraujošas cīņas sagaidāmas arī PRO A, PRO B un PRO C klasēs, kurās uz starta izies daudzi dragreisa aprindās zināmi cilvēki kā Agris Biezais un Edgars Eriņš. Aizvadītajā gadā Eriņš startēja ar teju standarta „Lotus Elise", tomēr uz šo gadu viņš uzbūvējis šīs pašas markas sacīkšu automobili. Jaunais „Lotus" ticis pie drošības karkasa un, protams, ievērojami jaudīgāka dzinēja.

Tuvākajās dienās piedāvāsim Jums iepazīties ar interviju, kurā uz dažādiem jautājumiem atbildējuši pēdējo gadu ātrākie Latvijas braucēji - Ilmārs Zausajevs un Māris Ozoliņš. Sarunā ar „Go4speed" abi čempioni atklāja gan savus šīs sezonas mērķus, gan arī to, ko domā par savu lielāko konkurentu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png