profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autosporta vasaras sezonu atklās dragreisa sacīkstes Biķerniekos

Go4speed 21.03.2012 - 11:56 Autosporta vasaras sezonu atklās dragreisa sacīkstes Biķerniekos
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Kā ziņo mājaslapa laf.lv, 22. aprīlī Biķernieku kompleksajā sporta bāzē notiks pirmās vasaras sezonas sacīkstes - Latvijas Dragreisa čempionāta pirmais posms „DISCOMANIA Drag Meeting 2012", kas vienlaikus būs arī Biķernieku trases atklāšanas pasākums.

2011. gada sezonas PRO D klases uzvarētājām - Mārim Ozoliņam - pēc neliela pārtraukuma izaicinājumu metīs neviens cits kā pasaules ātrākā "Audi" īpašnieks un dragreisa čempions Ilmārs Zausajevs un „ILMS Motorsports" komanda, kura uz Biķerniekiem ieradīsies ar trim speciāli dragreisam sagatavotām automašīnām - "Audi Carbon Destroyer", "Audi Carbon Destroyer Jr." un "Chevrolet Corvette".

„Visi spēkrati ir ieguvuši nelielus tehniskus uzlabojumus, un skatīsimies, kas no tā visa iznāks," stāsta Ilmārs. „Cerams, ka pagājušā gada pauze būs devusi tikai un vienīgi plusus. Mēģināsim iekarot augstākos pakāpienus uz pjedestāla un uzstādīt jaunus rekordus. Viegli nebūs, bet mēs esam apņēmības pilni un centīsimies sasniegt nospraustos mērķus."


Ilmārs Zausajevs ar savu „Carbon Destroyer". Foto: Pilti.mrcul.org

Arī Māris Ozoliņš ir gatavs cīņai: „Mašīna ir atvieglināta un pārveidota izturīgāka, lai vairs nerastos tehniskas problēmas. Esmu gatavs startam, lai aizstāvētu čempiona titulu!" Tiesa, viņiem nopietnu konkurenci solās sagādāt Normunds Lācis ar sarkano „EVO", kurš visu ziemu ir rūpīgi strādājis pie uzlabojumiem. Tikpat aizraujoša solās būt arī cīņa par uzvarām gan citās PRO klasēs, gan arī "Street" ieskaitē, bet pēc finālbraucieniem - jau tradicionālais „Rubbers riepu kūpināšanas šovs", kurā uzvarētāju ar savām ovācijām noteiks paši skatītāji.

Dragreisa čempionus 201 metra garajā trasē izaicinās radio vadāmie off-road modeļi, kuru konstruktori ir pārliecināti, ka ātrumā pārspēs 1000 zirgspēku sacīkšu automašīnas. Jāpiebilst, ka „RcOffroad" sacensībās piedalās 1/5 izmēra benzīna, 1/8 izmēra "Nitro" un "Elektro" klases modeļi. „RcOffroad" modeļi sacensību režīmā attīsta ātrumu līdz 70 km/h, kas tiek sasniegts trīs-četrās sekundēs.

Ar tehniskajiem noteikumiem un čempionāta nolikumu var iepazīties mājas lapā laf.lv. Dalībnieku reģistrācija noris ŠEIT.

Latvijas Dragreisa čempionāta 2012. gada sezonas kalendārs:

1. posms - 22. aprīlis, Biķernieki
2. posms - 9. un 10. jūnijs, Tartu
3. posms - 22. jūlijs, Biķernieki
4. posms - 26. augusts, Liepāja
5. posms - 2. septembris, Biķernieki

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png