profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2011. gada Latvijas dragreisa sezonas spilgtākie mirkļi un atskaņas. II daļa

Go4speed 28.10.2011 - 08:08 2011. gada Latvijas dragreisa sezonas spilgtākie mirkļi un atskaņas. II daļa
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Portāls „Go4speed" turpina otrdien publicētā aizvadītās drifta sezonas spilgtāko  notikumu apskatu. Piedāvājam nākamos aizraujošākos piecus notikumus. Ar pirmajiem pieciem notkumiem var iepazīties ŠEIT.

6. Edgars Eriņš atnāca, ieraudzīja un uzvarēja (Latvijas dragreisa čempionāta 3. posms).


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Edgars Eriņš šogad dragreisā ienāca ar joni - katrā posmā pa vismaz vienam pjedestālam PRO A vai PRO C klasēs un galu galā arī tituls PRO A ieskaitē. Nedaudz pietrūka, lai Eriņš ar savu Lotus Elise iegūtu titulu PRO C klasē, tomēr tur viņam knapi priekšā dragreisa veterāns Agris Biezais. Uz nākamo gadu sportistam plāni vērienīgi, kuros ietilps arī PRO A klases čempiona titula aizstāvēšana.

7. Igaunis Kristjan Kabi iekurina Biķerniekus (Latvijas dragreisa čempionāta 5. posms).


Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Katru gadu tie tiek solīti un teju katru gadu tie neatbrauc - iespaidīgie un spēcīgie somu un igauņu dragsteri. Šoreiz ceļu uz Rīgu bija mērojuši veseli divi igauņu „monstri", kuri sacentās Igaunijas dragreisa čempionāta ieskaitē. Attēlā redzams Kristjan Kabi ar Chevrolet Monza, kurš sacentās pret Veljo Einberg ar melno Buick Grand National.

8. Ilmārs Zausajevs bez entuziasma, bet ar pirmo vietu (Latvijas dragreisa čempionāta 5. posms).


Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Šajā attēlā Ilmārs „ILMS" Zausajevs izskatās noguris un tas ir nedaudz simboliski, jo, kā atzinis pats sportists, viņam attiecībā uz dragreisu pazudis entuziasms. Tādēļ Ilmārs nestartēju visu sezonu, bet gan ieradās uz pēdējiem diviem posmiem, no kuriem pilnvērtīgi notika vien sezonas noslēgums. Tajā dragreisa veterāns parādīja kas ir kas un pārspēja visus pretiniekus, izcīnot pirmo vietu savā PRO D klasē.

9. Dalībnieku skaits tuvojas treknajiem gadiem (Latvijas dragreisa čempionāta 5. posms).


Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Pēc divu, trīs gadu nīkuļošanas dragreiss atkal attīstās. Salīdzinājumā ar 2010. gadu šogad uz starta izgāja teju pusotru reizi lielāks pilotu skaits, t.i. 72. Konkurences palielināšanās bija manāma praktiski visās klasēs, it sevišķi PRO A, kurā par pirmo vietu līdzvērtīgi spēja cīnīties četras automašīnas. Tāpat būtisku dalībnieku pieaugumu deva Latvijas kausa Street klašu ieviešana, kas uzskatāmas par ieejas biļeti lielajā dragreisā.

10. Sezona noslēgusies, bet esam jau nākamā gada gaidās.


Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Šis jaunietis droši vien skumst par to, ka sezonas beigusies. Tomēr tāpat kā viņam dzīvi saldāku padara popkorns, mēs Jums centīsimies aizpildīt starplaiku ar interesantām intervijām, garāžu apciemojumiem un jaunākajām baumām. Palieciet ar mums arī ziemas periodā!

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png