profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lācis Ventspilī uzstāda iespaidīgu personīgo ātruma rekordu (VIDEO)

Go4speed 07.08.2014 - 05:35 Lācis Ventspilī uzstāda iespaidīgu personīgo ātruma rekordu (VIDEO)
Lāča Mitsubishi Evo - ātrākais Evo Eiropā. Foto: Andrey Shirokov

2. un 3.augustā Ventspils pilsētas svētku ietvaros Ventspils Lidostas teritorijā norisinājās Latvijas dragreisa čempionāta 4.posms ''Shine expert dragrace championship''. Pasākumā organizatori bija parūpējušies par vairākiem tehniskajiem nodrošinājumiem un uzlabojumiem - skatītāji sacensības varēja vērot no tribīnēm un papildus sēdvietām, kur laika mērīšanas iekārta tika uzstādīta ar laika atspoguļojuma displejiem. Skatītāji klātienē varēja izbaudīt dažādus šovus, lielisku mūziku, kā arī bija izklaides bērniem.


Publicitātes foto

Kā portālam pastāstīja sacensību organizatore Jolanta Jermacāne, tad sacensības pulcēja iespaidīgu dalībnieku pulku - čempionāta un kausa ieskaitē sacensībās kopumā piedalījās 73 autobraucēji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Īpašs satraukums valdīja Unlimited klasē, kurā piedalījās 12 dalībnieki. Ilmārs Zausajevs bija ieradies ar Audi Carbon Destroyer, lai sastādītu konkurenci un labotu līdzšinējo rekordu - 8,2 sekundes, tomēr tehnika pievīla, un Ilmārs neveica pat kvalifikācijas braucienus.


Publicitātes foto

Pēc spraigām cīņām godpilno pirmo vietu ieguva pašmāju dalībnieks Normunds Lācis, uzrādot laiku 8,5 sekundes un 273 km/h lielu ātrumu, kas ir dalībnieka personīgais ātruma rekords.

''Divu gadu laikā esam mācījušies no savām kļūdām. Pašlaik esam noslēguši sadarbības līgumu ar uzņēmumu Anglijā, tādējādi paplašinām gan zināšanas, gan tehnisko nodrošinājumu. Šajā posmā esam sasnieguši divus no mērķiem - esam ieguvuši UNLIMITED klasē 1.vietu, un ar pilnu pārliecību varam apgalvot, ka esam ātrākās Mitsubishi Evolution īpašnieki Eiropā.
Vēlos pateikties komandai un draugiem par izturību un darbu, un ticību mūsu spēkiem,'' komentē Normunds Lācis.

Diemžēl labot fiksēto Latvijas ātruma rekordu neizdevās nevienam no dalībniekiem, jo iespaidīgais karstums 38 grādi bija pārbaudījums ne tikai dalībniekiem un skatītājiem, bet arī tehnikai.


Lāča auto. Foto: Jānis Kušners

Pro B klases dalībniekus patīkami pārsteidza dalībnieka A.Kočlamazašvili ierašanās, kurš šogad sacensībās piedalījās pirmo reizi. Atgriešanās dalībniekam izrādījās ļoti veiksmīga, jo tika iegūta godpilnā pirmā vieta, atstājot aiz sevis galvenos šīs klases līderus Raiti Jurču un Jevgēniju Šabanovu. Arī Pro A klasē organizatori biji parūpējušies par pārsteigumu esošajiem līderiem, jo uz starta šajā sezonā pirmo reizi stājās Artūrs Soboņs. Pēc sīvas konkurences Pro A klasē triumfēja A.Soboņs, aiz sevis atstājot R.Ozoliņu un R.Šņukutu.

Unlimited klases finālbrauciens:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png