profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ventspilī uzstādīts jauns Latvijas ātruma rekords

Go4speed 08.07.2014 - 14:49 Ventspilī uzstādīts jauns Latvijas ātruma rekords
Šis auto uzstādīja jauno Latvijas rekordu. Foto: Andrey Shirokov

Pagājušās nedēļas nogalē Ventspilī norisinājās ''Shine Expert Dragrace Championship'', kurā piedalījās Latvijas un Lietuvas autobraucēji. Sākotnēji pirmās dienas ietvaros bija jānotiek kvalifikācijas braucieniem, tomēr karstums bija pārbaudījums ne tikai dalībniekiem, bet arī tehnikai, tādēļ kvalifikācijas braucieni tika pārcelti uz nākošo dienu.


Foto: Andrey Shirokov

Svētdien Ventspils lidlaukā bija jūtama spriedze. Dalībnieki gatavojās gan kvalifikācijas braucieniem, gan fināliem, un tas viss vienā dienā. Īpašs satraukums valdīja jaudīgajā Unlimited klasē, jo šīs klases vadošajiem dalībniekiem M.Ozoliņam, N.Lācim un J.Bičkovam konkurenci sastādīt bija ieradies Lietuvas autobraucējs Jezij Chmelevskij. Diemžēl N.Lāci pievīla tehnika (motora defekts), kas liedza sportistam cīnīties par vietu uz pjedestāla. Unlimited klasē Jezij Chmelevskij pārsteidza visus - gan dalībniekus, gan skatītājus, jo viņš laboja Latvijas ātruma rekordu šajā distancē, kas iepriekš piederēja Ilmāram Zausajevam. Jaunais rezultāts - 402 metri tika veikti 8,20 sekundes (284,36 km/h). Līdz ar to paredzams, ka jau nākošajā sacensību posmā I.Zausajevs centīsies labot šo laiku.

Arī PRO B klasē valdīja īsts cīņas spars, tomēr uzvaru mājās veda Raitis Jurčs, atstājot aiz sevis J.Šabanovu un R.Kosirevu. Handicap klasē piedalījās 15 dalībnieki, kur godpilno pirmo vietu ieguva daiļā dzimuma pārstāve no Lietuvas Airida Beniušienė.


Foto: Andrey Shirokov

''Šīs sacensības bija tiešām īsts pārbaudījums visiem - dalībniekiem, skatītājiem un tehnikai. Neskaitāmas eļļas tīrīšanas no trases, auto un tehnikas defekti, liels karstums, un tas viss vienā dienā. Vēlamies pateikties dalībniekiem par izturību. Īpašs paldies Ventspils Lidostas kolektīvam un Ventspils pilsētai par atbalstu. Tiekamies jau pavisam drīz, 2-3 augustā pilsētas svētku ietvaros!'' komentē sacensību organizatore Jolanta Jermacāne.

3.posma rezultāti:
UNLIMITED klase:
1. Jezij Chmelevskij
2. Aivaras Štikelis
3. Māris Ozoliņš

PRO B klase:
1. Raitis Jurčs
2. Jevgēnijs Šabanovs
3.Ruslans Kosirevs

PRO A klase:
1.Rolands Ozoliņš
2. Raivis Šņukuts
3.Maksims Milčs

PRO STREET klase:
1.Mantas Skimelis
2.Vladas Gončarovas
3. Irmantas Katinas

STREET MODIFIED klase:
1.Jevgenijs Šabanovs
2. Airida Beniušienė
3. Ēriks Miķelsons

STREET klase:
1. Ginta Pavasara
2.Raivis Šņukuts
3.Andrejs Golovko

HANDICAP klase:
1. Airida Beniušienė
2. Artūrs Ļeškevičs
3. Rolands Seisums
Komentāri
dralian 08.07.2014 16:23
Vairak foto no dragreisa: http://goo.gl/BvDgxO
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png