profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dragreisa jaudīgākās klases finālā Ventspilī cīnās auto pret cilvēku (VIDEO)

Go4speed 06.08.2013 - 11:46 Dragreisa jaudīgākās klases finālā Ventspilī cīnās auto pret cilvēku (VIDEO)
Foto: Lauris Pekops/Go4speed

Pirmo reizi Ventspils lidlaukā bija redzami milzīgi ātrumi, motoru jauda, inovatīvi tehniskie risinājumi un koši auto dizaini. Latvijas dragreisa čempionāta - Bridgestone Adreneline Dragrace Championship - 5. posms bija šīs sezonas priekšpēdējais posms, līdz ar to Ventspilī risinājās spraigas cīņas par kopvērtējuma punktiem!

Jau sestdienā, pirmajā sacensību dienā, skatītājus pārsteidza kuplais dalībnieku skaits, jo uz sacensībām bija ieradušies vairāki Lietuvas un Igaunijas jaudīgākie dragreisa automobiļi. Dalībnieki skatītājus lutināja ar iespēju tuvumā apskatīt un fotografēties pie savām automašīnām, kā arī iegūt autogrāfus no braucējiem, apmeklējot dalībnieku parku.


Skatītāji bildējas pie Māra Ozoliņa auto. Organizatoru foto.

Kā jau gaidījām, sīva cīņa norisinājās čempionāta Unlimited klasē. Lai arī pirmajā kvalifikācijas dienā čempionāta jaudīgākās klases labāko kvalifikācija laiku uzrādīja braucējs Ilmārs Zausajevs, nākamās dienas fināla braucienos tehnisku iemeslu dēļ viņš finālā piekāpās Lietuvas braucējam Aivaram Štikelim. Tomēr puiši sacensību uztvēra draudzīgi un ar humoru izspēlēja fināla braucienu - Ilmārs uz starta stājās bez auto, parādot, ka viņa reakcija, ieņemot skriešanai zemo startu, bija ātrāka par Lietuvieša jaudīgā auto uzrāvienu.

Lidlaukā tika uzstādīta ceturtdaļjūdzes, t.i. 402 metrus gara dragreisa taisne. Jau pirmajā dienā, kad norisinājās dalībnieku kvalifikācijas braucieni, organizatorus pārsteidza lielais apmeklētāju skaits! Tādēļ pēc pirmās sacensību dienas tika nedaudz pagarināta skatītāju zona, kas drošības iemeslu dēļ tika izveidota piltuves formā. Organizatori piebilst, ka nākošgad pasākuma laikā apņemas uzbūvēt tribīnes, kurās vērot sacensību gaitu skatītājiem būs daudz ērtāk.


Unlimited klases uzvarētājs lietuvietis Aivaras Štikelis. Foto: Lauris Peskops/Go4speed

„Pasākums bija patiešām izdevies - priecājamies par kuplo dalībnieku skaitu, un lielo skatītāju interesi. Pateicoties Ventspils domes un Ventspils Lidostas atbalstam, esam izmēģinājuši jaunu trasi , un ceram arī nākošgad atgriezties Ventspils lidlaukā, pieaicinot vairāk ārvalstu dalībniekus,'' tā viesošanos Ventspilī komentē pasākuma organizatore Jolanta Jermacāne.

Sacensību noslēgumā skatītājus priecēja Bridgestone karsējmeiteņu „Slapjo krekliņu šovs", karstajā dienā uzmundrinot skatītājus pirms apbalvošanas ceremonijas. Ar tehniskajiem noteikumiem un čempionāta nolikumu var iepazīties LAF mājas lapā, kā arī visi jaunumi, diskusijas meklējiet www.facebook.com profilā Latvian Drag Racing Championship. Nākamais un vienlaikus arī pēdējais BRIDGESTONE ADRENALINE DRAGRACE CHAMPIONSHIP posms notiks 31. augustā un 1. septembrī Rīgā, Biķernieku trasē.

Rezultāti:
PRO A klase
1.Rihards Eriņš
2.Rolands Ozolinš
3.Ervīns Klāsups

PRO B klase
1.Jānis Dimpers
2.Agris Biezais
3.Jevgēnijs šabanovs

UNLIMITED klase
1. Aivaras štikelis
2. Ilmārs Zausajevs
3. Māris Ozoliņš

PRO STREET klase
1. Edgars Eriņš
2.Oļegs Rezņiks
3.Jānis Dimpers

STREET MODIFIED klase
1.Rihards Eriņš
2.Vytis Juozaitis
3.Vitālijs Koloss

STREET klase
1.Edgars Dimpers
2.Klāvs Laiviņš
3.Maksims Ordovskis

HANDICAP klase
1.Andrejs Stefanovičs
2.Maksims Milčs
3.Mihails Riško

Video atskats no Latvijas dragreisa čempionāta 5. posma Ventspilī:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png