profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lācim Liepājas ielās neizdodas labot ātruma rekordu

Go4speed 17.07.2013 - 15:53 Lācim Liepājas ielās neizdodas labot ātruma rekordu
Normunds Lācis. Organizatoru foto.

12. un 13. jūlijā Liepājā satiksmei tika slēgta Pulvera iela, jo tur norisinājās Latvijas dragreisa čempionāta 4. posms „Bridgestone Adrenalin Dragrace Championship". Aizraujošajās un notikumiem bagātajās sacensībās tika piedzīvots pamatīgs karstums, pārsteidzoši rezultāti un skaistas uzvaras.

  Pulvera ielas garums organizatoriem ļāva uzstādīt ceturtdaļjūdzes - 402,336 metru - garu dragreisa taisni, attiecīgi gan skatītājiem, gan braucējiem piedāvājot lielus ātrumus un lielisku šovu. Bez pašām dragreisa sacensībām skatītājus priecēja arī „Rubbers" riepu kūpināšanas šovs.

Īpaši spraigas cīņas bija sagaidāmas Unlimited klasē, kurā piedalījās visiem zināmie šīs klases piloti Māris Ozoliņš un Normunds Lācis, kā arī viesis no Lietuvas Aivaras Štikelis. Pirmās sacensību dienas kvalifikācijas laikā abus favorītus - Ozoliņu un Lāci - pievīla tehnika, kas nozīmēja, ka kvalifikācija viņiem beidzās pāragri.


Rihards Eriņš. Organizatoru foto.

Kausa ieskaitē šajā posmā lieliski cīnījās arī daiļā dzimuma pārstāves: Ginta Pavasare, startējot Street klasē, ieguva trešo vietu, savukārt Ieva Šūmane Street Modified klasē izcīnīja godpilno otro vietu. Veiksmīgas sacīkstes izvērtās Rihardam Eriņam, kurš startēja kausa ieskaites Street Modified un čempionāta ieskaites Pro A klasē un abās šajās klasēs arī svinēja uzvaras. PRO B klasē Jānis Dimpers, aiz sevis atstājot Agri Biezo, savukārt ProStreet ieskaitē uzvaru svinēja Vitālijs Koloss, otrajā vietā paliekot Latvijas dragreisa leģendai Ilmāram Zausajevam.

Vislielākā intriga, kā jau tika gaidīts, norisinājās Unlimited klasē, jo pēc ilgstošiem nakts remontdarbiem gan Normunds Lācis, gan Māris Ozoliņš bija gatavi stāties uz starta. Īpašu konkurenci pašmāju dalībniekiem sastādīja jau iepriekšminētais lietuvieši viesis Aivaras Štikelis ar ievērojami pārbūvētu 3. sērijas BMW.


Uzvarētājs Aivaras Štikelis. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Māra Ozoliņa un Normunda Lāča tikšanās norisinājās jau pusfinālā, kurā abi negaidīti veica pāragru startu. Tomēr tā kā Māris pāragro startu veica ātrāk, cīņu par uzvaru turpināja Normunds, Ozoliņu atstājot trešajā vietā. Finālbraucienā Lāci pievīla tehnika, kas lietuvietim Aivaram Štikelim ļāva izcīnīt pirmo vietu ātrākajā Unlimited klasē.

„Diemžēl auto vajāja tehniskas ķibeles, un startā auto noslāpa. Līdz ar to nespēju cīnīties par pirmo vietu. Bet prieks, ka, neskatoties uz visām problēmām, spējām startēt un piedalīties! Paldies maniem draugiem, mehāniķiem par ieguldīto darbu un atbalstu! Nākošajā posmā centīšos labot savu personīgo rekordu, kas ir 9,2 sekundes un ir fiksēts kā Latvijas rekords 402 metru distancē," tā sacensības komentē Normunds Lācis.

Latvijas dragreisa čempionāta un kausa 4.posma rezultāti:
Street              
1. Edgars Dimpers
2. Maksims Ordovskis
3. Ginta Pavasare

Street Modified                      
1. Rihards Eriņš
2. Ieva Šūmane
3. Jānis Dimpers

Handicap                    
1. Maksims Milčs
2. Vladimirs Lauris
3. Raimonds Eriņš

ProStreet                    
1. Vitālijs Koloss
2. Ilmārs Zausajevs
3. Vladimirs Malers

Pro A             
1. Rihards Eriņš
2. Rolands Ozoliņš
3. Ervīns Klāsups

Pro B              
1. Jānis Dimpers
2. Agris Biezais
3. Jevgēnijs Šabanovs

Unlimited                    
1. Aivaras Štikelis
2. Normunds Lācis
3. Māris Ozoliņš
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png