profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lācis ar 1500 Zs jaudīgo automašīnu uzstāda jaunu Latvijas dragreisa rekordu

Go4speed 17.06.2013 - 13:45 Lācis ar 1500 Zs jaudīgo automašīnu uzstāda jaunu Latvijas dragreisa rekordu
Normunds Lācis - jaunais rekordists. Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas Dragreisa čempionāta 3. posms norisinājās Igaunijā, Hāpsalū. Kā portālam pastāstīja Evo Racing Team vadītāja Jolanta Jermacāne, tad vairākkārtējais dragreisa čempions Ilmārs Zausajevs arī šoreiz nestartēja Unlimited klasē, tā vietā viņš ar savu „Carbon Destroyer" junioru piedalījās ProStreet ieskaitē, kurā arī šoreiz izcīnīja otro vietu. Jau nākošnedēļ Ilmārs plāno piedalīties Baltkrievijā, lai mērotos spēkiem ar ārvalstu spēcīgākajiem dalībniekiem.

Savukārt Unlimited ieskaitē bija jūtama spriedze. Normunda Lāča ''Mitsubishi Lancer Evolution'' bija sagatavots ar jauno 1500 Zs motoru. Normunds Lācis veica vien vienu kvalifikācijas braucienu, un uzstādīja jaunu Latvijas dragreisa rekordu: veicot 402m distanci 9,2 sekundēs!

Tomēr arī šoreiz Normundu piemeklēja tehniskas dabas problēmas - ātrumbkārbas defekts, jo pagājušajā posma treniņos viņš no otrā ātruma esot ielicis nevis trešajā, bet gan pirmajā, līdz ar to  šajā posmā nācās izjust sekas.


Publicitātes foto

Normunda Lāča sīvākais konkurents un komandas biedrs Māris Ozoliņš stājās uz starta kopā ar igauņu autobraucēju Mati Pold, kur Igaunijas pārstāvis izrādījās veiksmīgāks, atstājot Māri Ozoliņu trešajā vietā!

Līdz ar to par godpilno vietu cīnijās Normunds Lācis ar Mati Pold. Igauņu autobraucējs veica falšstartu, līdz ar to uzvaru atstājot Normundam.

''Šīs sacensības patiesi bija vienas no grūtākajām. Auto bija sagatavots ar jauno motoru, tomēr nebija atbilstoši noregulēts, kā arī galu galā pievīla ātrumkārba. Tomēr, neskatoties uz visām likstām, esam sasnieguši neticami labu rezultātu! Vēlos pateikties visiem atbalstītājiem, savam mehāniķim Norbertam Štrodaham par pacietību un ieguldīto darbu.  Mūsu mērķis - Liepājā 402m distancē sasniegt laiku zem 8.5 sekundēm un pierādīt, ka esam ātrākās automašīnas īpašnieki Latvijā!''
tā komentē Normunds Lācis.


Publicitātes foto

Arī Pro A klases ilggadējo čempionu Edgaru Eriņu sacensību laikā piemeklēja auto ritošās daļas tehniskas dabas problēmas, kas liedza Edgaram  cīnīties par godpilnām vietām. Cerams Liepājā Edgars Eriņš stāsies uz starta, lai veiksmīgi atgūtu zaudēto!

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png