profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dragreisa galvenajam favorītam par uzvaru liedz cīnīties sajūgs

Artūrs Virbulis 07.05.2013 - 06:20 Dragreisa galvenajam favorītam par uzvaru liedz cīnīties sajūgs
Normunds Lācis uzvar Māri Ozoliņu. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šajā nedēļas nogalē tradicionāli Biķernieku trasē risinājās Latvijas dragreisa čempionāta un Latvijas dragreisa kausa sezonas atklāšana, kurā uz starta stājās Latvijas jaudīgākie un ātrākie automobiļi.

Ja Latvijas dragreisa kausa divās klasēs dalību ņēma ievērojams 51 dalībnieks, tad pa četrām PRO klasēm kopā sanāca vien 20 piloti. Visbēdīgākās situācijas bija PRO B klasē un jaudīgākajā Unlimited ieskaitē, kur uz starta vien četri braucēji - lielais trijnieks ar Ilmāru Zausajevu, Normundu Lāci un Māri Ozoliņu, kā arī Igors Detkovs.

Diemžēl no šī četrinieka jau pēc pirmā treniņu brauciena atvadījās pagājušā gada čempions Ilmārs Zausajevs, jo viņa titulēto „Carbon Destroyer" piemeklēja sajūga defekts. Ilmārs pēc sacensībām gan pārlieku bēdīgs nebija, jo teicās, ka uz nākamajām sacensībām viss atkal būs kārtībā. Līdz ar to atlikušajiem trīs palika sadalīt pirmās trīs vietas. Māris Ozoliņš jau automātiski tika finālā, savukārt Normunds Lācis tajā pieveica Igoru Detkovu. Skaļākajā no visiem braucieniem Lācis pārspēja Ozoliņu, līdz ar to Lācim šīs sezonas pirmā uzvara.


Agris Biezais pret Edgaru Eriņu. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

PRO A klasē norisinājās klasiskā cīņa starp ZAZ 968M un Lotus Elise, kurus šoreiz gan pilotēja nevis Artūrs Soboņs, bet gan Gunārs Soboņs, savukārt pēdējo gadu čempiona Edgara Eriņa vietā pie stūres sēdās viņa māsas dēls Rihards Eriņš. Pārāks izrādījās Eriņš, kurš spēja izcīnīt uzvaru pār Soboņu. Trešajā vietā palika Ervīns Klāsups ar Opel Kadett.

Edgaru Eriņu gan arī izgāja uz starta, tikai šoreiz PRO Street ieskaitē. Pie uzvaras gan nesanāca tikt, jo šeit uz pirmā goda pjedestāla kāpa Agris Biezais, Eriņu atstājot otrajā vietā, bet trešais Oļegs Rezņiks. Biezais todien svinēja divas uzvaras, jo pirmā vieta viņam arī PRO B klasē.

Latvijas kausa klasēs cīņas bija sīvākas, jo tur sava starpā sacentās ievērojami lielāks braucēju skaits. Vienkāršākajā Street klasē uzvaru izcīnīja Vladimirs Lauris, aiz sevis atstājot Klāvu Laiviņu un Denisu Šatirjonoku. Street Modified ieskaitē savukārt pie vēl vienas pirmās vietas tika Rihards Eriņš, otrais Raimonds Eriņš, bet trešais Vitālijs Koloss. Atkal ieviestajā Handicap klasē triumfēja Raimonds Eriņš, bet aiz viņa Vladimirs Lauris un Maksims Miličs.

Rezultāti:
PRO A
1. Rihards Eriņš, Lotus Elise
2. Gunārs Soboņs, ZAZ 968M
3. Ervīns Klāsups, Opel Kadett

PRO B
1. Agris Biezais, BMW 3. sērija
2. Jevgenijs Šabanovs, BMW 3. sērija
3, Juris Kuklis, Porsche

ProStreet
1. Agris Biezais, BMW 3. sērija
2. Edgars Eriņš, Lotus Exige
3. Oļegs Rezņiks, Mitsubishi Lancer Ralliart

Unlimited
1. Normunds Lācis, Mitsubishi Lancer Evolution
2. Māris Ozoliņš, Mitsubishi Lancer Evolution
3. Igors Detkovs, Audi Coupe

Street
1. Vladimirs Lauris, Chevrolet Camaro
2. Klāvs Laiviņš, BMW 540
3. Deniss Šatirjonoks, Honda Civic

Street Modified
1. Rihards Eriņš, Lotus Elise
2. Raimonds Eriņš, Volvo 740
3. Vitālijs Koloss, Pontiac Firebird

Handicap
1. Raimonds Eriņš, Volvo 740
2. Vladimirs Lauris, Chevrolet Camaro
3. Maksims Miličs, BMW 320
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png