profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2012. gada Latvijas dragreisa sezonas spilgtākie mirkļi un atskaņas. II daļa (FOTO)

Artūrs Virbulis 02.11.2012 - 16:50 2012. gada Latvijas dragreisa sezonas spilgtākie mirkļi un atskaņas. II daļa (FOTO)
Mašīnists vēro dragreisu Liepājas ielās. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Portāls „Go4speed" turpina aizvadītās dragreisa sezonas spilgtāko notikumu apskatu. Piedāvājam nākamos aizraujošākos piecus notikumus. Ar pirmajiem pieciem notkumiem var iepazīties ŠEIT.

6. Latvijas dragreisa čempionāts iziet ielās (Latvijas dragreisa čempionāta 4. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šogad Latvijas dragreisa vēsturē pirmo reizi oficiāls dragreisa posms risinājās pa koplietošanas ceļiem. Sacensību vieta bija Liepāja, kur ātruma festivāla „Rallijs Kurzeme 2012" ietvaros tika noslēgta rekonstruētā Pulvera iela, lai uz tās sarīkotu 402 metru dragreisu. Skatītāju daudzums bija ievērojams un arī braucējiem par šo vietu bija labas atsauksmes, līdz ar to sagaidāms, ka arī nākamgad šeit varētu risināties viens no Latvijas dragreisa čempionāta posmiem.

7. Lietus, diskusijas un... (Latvijas dragreisa čempionāta 4. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Sākotnēji Liepājā problēmas sagādāja laika apstākļi, jo dienas pirmajā pusē līņāja viegls lietus. Uz pēcpusdienu gan trase bija apžuvusi, un pēc vadošo braucēju ilgām diskusijām ar sacensību tiesnešiem un organizatoriem tika pieņemts lēmums veikt izmēģinājuma braucienu, kurā uz starta stājās Māris Ozoliņš un Normunds Lācis.

8. ...finālu atcelšana (Latvijas dragreisa čempionāta 4. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Diemžēl izmēģinājuma brauciena laikā Māra Ozoliņa Mitsubishi Lancer Evo piemeklēja tehnisks defekts, kā rezultātā uz trases izlija krietns daudzums eļļas. Tādējādi par finālu atcelšanu parūpējās nevis laika apstākļi, bet gan tehniska neveiksme. Neraugoties uz to, Liepājā sanākušajiem skatītājiem tika piedāvāti PRO klašu izaicinājuma braucieni, kuros uz starta stājās visi ātrākie Latvijas dragsteri.

9. Edgars Eriņš - čempions dubultā (Latvijas dragreisa čempionāta 5. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

2011. gadā Edgars Eriņš ar savu zilo Lotus Elise izcīnīja čempiona titulu PRO A klasē, tomēr 2012. gadā viņam savu sniegumu izdevās uzlabot. Eriņš, sacensībās startējot ar Lotus Elise un Lotus Exige, šogad izcīnīja pārliecinošus čempiona titulus PRO A un PRO C klasē.

10. Zausajevam tituls un rekordi, tomēr konkurenti gatavi revanšēties (Latvijas dragreisa čempionāta 5. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Ilmārs Zausajevs (bildē pa vidu) šogad piedzīvoja fenomenālu atgriešanos un nostiprināja savu „numur viens" statusu Latvijas dragreisā. Viņš ar savu „Carbon Destroyer" PRO D klasē uzvarēja visos posmos un pelnīti izcīnīja čempiona titulu. Tāpat Zausajevs šogad uzstādīja divus jaunus Latvijas rekordus - ātrākos laikus 201 metra un 402 metru distancēs. Tomēr viņa galvenie konkurenti - Normunds Lācis (pa labi) un Māris Ozoliņš (pa kreisi) - pa ziemu netaisās snaust un ir gatavi nākamgad Ilmāram revanšēties.

Tuvāko nedēļu laikā piedāvāsim Jums arī pārējo autosporta disciplīnu sezonas atskatus, tādēļ palieciet kopā ar mums arī ziemas periodā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png