profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nikolass Bertāns: 'Pirmo reizi būs iespēja pārstāvēt savu valsti kopā ar māsu'

Go4speed 25.10.2019 - 08:58 Nikolass Bertāns: 'Pirmo reizi būs iespēja pārstāvēt savu valsti kopā ar māsu'
Publicitātes foto

No 2019. gada 31. oktobra līdz 3. novembrim,Romā un netālu esošajā Vallelunga trasēnorisināsies FIA (Starpautiskās Automobiļu federācijas) rīkotās “Motorsport Games”, kurās tiks apvienotas vairākas autosporta diciplīnas.

LAF (Latvijas Automobiļu federācija) šīm spēlēm ir pieteikusi sportistus četrās no sešām iespējamām autosporta disciplīnām. Kartinga slaloma disciplīnai – Emīliju un Nikolasu Bertānus.

Kāpēc autosports Tev ir tuvs?
E.B: “Tas ir tikai likumsakarīgi, ka autosports man nav svešs. Kopš es sevi atceros, mājās bieži tika runāts par mašīnām un autosportu. Autosports īpaši aizrāva manu tēti un brāli, viņi ļoti bieži kopā skatījās sacensības vai mašīnas. Nikolass spēlējās tikai ar mašīnām un tās ļoti labi pārzinu kopš agras bērnības. Mani autosports aizrāva daudz vēlāk, kad es un Nikolass sākām apmeklēt kartinga skolu.”

N.B: “Autosports man ir tuvs tāpēc, ka man jau kopš bērnības interesē automašīnas, noteikti lielu lomu spēlē tas, ka tētis ir piedalījies un arī apmeklējis auto sacensības un vienmēr ņēmis mani līdzi.”

Ko Tev nozīmē startēt sacensībās ārpus Latvijas?
E.B: “Man šī ir pirmā reize, kad pārstāvēšu savu valsti ārpus tās robežām, tāpēc man ir mazliet bail, jo ļoti ilgu laiku neesmu sēdējusi pie kartinga stūres, kā arī biedē neziņa par konkurentu sagatavotības līmeni. Vēlos ar godu nostartēt šajās sacensībās.”


Publicitātes foto

N.B: “Man ir liels gods startēt sacensībās ārpus Latvijas, bet tajā pat laikā arī liela atbildība, jo man ierastā autosporta disciplīna ir drifts, bet šoreiz sēdīšos atpakaļ pie kartinga stūres.”

Vai kopā ar brāli/māsu startēt būs kas jauns? Vai esi jau radusi/is būt trasē kopā?
E.B: “Ar brāli trasē esmu tikusies vairākas reizes, bet tas bija vairākus gadus atpakaļ, tāpēc man ir patiess prieks, ka man būs iespēja atkal ar viņu braukt kopā.”

N.B: “Tas nav nekas jauns, būt kopā ar māsu trasē, jo bieži abi esam cīnījušies par pirmo un otro vietu kartinga skolas sacensībās, bet pirmo reizi būs iespēja pārtāvēt valsti tieši ar māsu kopā.”

Kā gatavojies FIA “Motorsport Games”?
E.B: “Salīdzinoši vēlu sākām gatavoties sacensībām, bet līdz aizbraukšanai ir ieplānoti vairāki treniņi, kuru mērķis ir atsvaidzināt braukšanas iemaņas.”

N.B: “Tikko noslēgusies drifta sacensību sezona, līdz ar to nebija sanācis nopietni gatavoties FIA “Motosport Games”. Bet šobrīd trenējamies un kopā ar māsu esam ieplānojuši vēl aizvadīt vairākus kartinga treniņus.”

Vai esi uzstādījusi/is mērķi savam sniegumam šajās sacensībās?
E.B: “Grūti uzstādīt mērķi, jo šāds sacensību formāts man ir kas pilnībā jauns, bet jebkurā gadījumā centīšos parādīt sevi trasē cik labi vien spēju.”

N.B: “Tāpat kā visās citās sacensībās, arī šajās darīšu visu iespējamo, lai sasniegtu labāko rezultātu.”

Kādi ir Tavi hobiji, nodarbošanās ārpus autosporta?
E.B: “Šobrīd mana prioritāte ir skola un mācības, tāpēc vaļaspriekiem neatliek daudz laika, bet mani aizrauj māksla un viss, kas ar to saistīts.”

N.B: “Tieši autosports ir mans hobijs un tam es veltu gandrīz visu savu brīvo laiku. Bez autosporta man ļoti patīk nodarboties ar peldēšanu.”

Kartinga slaloma sacensības norisināsies līdztekus piecām citām pasākuma disciplīnām – GT, formula 4, autošoseja jeb Touring Car, drifts un digitālais motorsports.

Šajā disciplīnā ir ļauts piedalīties meitenēm un zēniem vecumā no 14 līdz 16 gadiem, viņiem nav vajadzīga sportista licence vai iepriekšēja pieredze.

Sacensības norisināsies stafetes formātā – ar jauktiem (meiteņu/zēnu) braucēju pāriem. Tiks izveidoti divi vienādi slaloma kursi. Katrs braucējs piedalīsies visās sesijās, veicot trīs trases apļus. Pirmais brauciens būs testa brauciens, bet otrajā un trešajā aplī tiks veikta laika kontrole

Sacensības sāksies piektdien ar treniņbraucieniem, kuriem sekos kvalifikācijas sesija, kas notiks sestdien, un fināla turnīrs svētdien.

Seko līdzi aktuālajai informācijai LAF mājaslapā laf.lv un sociālajos medijos facebook.com un instagram.com

Informāciju sagatavoja:
LAF Prese
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png