profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedris: Vienmēr esmu lepns pārstāvēt savu valsti starptautiskās sacensībās

Go4speed 18.10.2019 - 23:52 Zviedris: Vienmēr esmu lepns pārstāvēt savu valsti starptautiskās sacensībās
Foto: No sportista privātā arhīva

No 2019. gada 31. oktobra līdz 3. novembrim, Romā, un netālu esošajā Vallelunga trasē, norisināsies FIA (Starpautiskās Automobiļu federācijas) rīkotās “Motorsport Games”, kurās tiks apvienotas vairākas autosporta disciplīnas.

LAF (Latvijas Automobiļu federācija) šīm spēlēm ir pieteikusi sportistus četrās no sešām iespējamām autosporta disciplīnām. Autošosejas jeb Touring Car disciplīnai – Valteru Zviedri.

Kāpēc autosports Tev ir tuvs?
Autosportā esmu jau 13 gadus – no 6 gadu vecuma, kad sāku piedalīties sacensībās ar kartingu. Autosportu nesaucu par hobiju, bet gan par dzīvesveidu, lai gūtu panākumus ir daudz jāstrādā gan ar tehniku, gan ar sevi. Autosports mani pilnveido kā cilvēku, daudz ko iemāca. Protams, ir patīkami uzvarēt sacensībās un kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Kā izvēlējies savas autosportista gaitas turpināt tieši šosejas disciplīnā?
Autošoseja parāda to, cik prasmīgs sacīkšu braucējs patiesībā esi, jo ir liels ātrums, daudzas apdzīšanas, daudz braucēju trasē, un tie lielā ātrumā traucas tuvu līdzās viens otram. Autošosejā daudz ko nosaka stabilitāte un spēja koncentrēties uz labu rezultātu.

Ko Tev nozīmē startēt sacensībās ārpus Latvijas?
Vienmēr esmu lepns pārstāvēt savu valsti starptautiskās sacensībās, tas dod papildus motivāciju un degsmi sevi parādīt labi trasē. Esmu to darījis jau agrāk gan “FIA Academy Trophy” un “Rotax Grand Finals” sacensībās ar kartingu, gan “Legend Cars World Finals” sacensībās Somijā un ASV.


Foto: No sportista privātā arhīva

Kā gatavojies FIA “Motorsport Games”?
Esmu aizvadījis lielisku scensību sezonu, startējot 10 sacensībās ar kartingu un pilnu NEZ (Ziemeļeiropas Zonas) un Somijas čempionātu “Legend Cars” klasē, kā arī “Riga Summer Race” sacensībās biju uz goda pjedestāla 6h izturības sacensībās, startējot ar TCR auto – tas nozīmē, ka esmu labā sportiskā formā. Sacensībām vienmēr gatavojos, izpētot trasi. Zināt katru trases niansi ir ļoti svarīgi, paturot prātā, ka autošosejā mēs cīnāmies par katru sekundes tūkstošdaļu. Jau esmu noskatījies daudzus “onboard” video no Vallelunga trases, Itālijā, kurā notiks šīs FIA “Motorsport Games”. Esmu gatavs cīņai par labu rezultātu!

Vai esi uzstādījis mērķi savam sniegumam šajās spēlēs?
Vienmēr uz sacensībām braucu ar vienu mērķi – uzvarēt. Autosportā esam kā liela ģimene, tomēr jāsaprot, lai uzvarētu, kādam tajā pat laikā ir jāzaudē. Svarīgi ir spēt iztēloties uzvaru un noticēt, ka spēj to paveikt. Cerams, ka mūsu īrētā sacīkšu tehnika būs līmenī un spēsim ar to būt konkurētspējīgi.


Foto: No sportista privātā arhīva

Kā sportu izdodas apvienot ar mācībām?
Skola un sports – protams, ir grūtāk mācīties skolā nekā pārējiem, jo bieži nedēļas nogales, un ne tikai, tās pavadi sacīkšu trasē. Man gan tas līdz šim problēmas ar mācību un sporta apvienošanu nav radījis. Viss ir vēlmē mācīties un laika plānošanā. Skolā skolotāji un skolnieki interesējas par maniem panākumiem autosportā un atbalsta mani.

Kas ir tas, ko Tu vēlētos sasniegt saistībā ar autosportu?
Mans sapnis ir braukt tik labi ar sporta auto, lai es ar to varētu nodarboties profesionāli un ar to pelnītu iztiku. Visi vienmēr saka, ka dzīvē jādara tas, kas tev patīk visvairāk. Autosports ir tas, kas man ir vistuvākais un tā ir mana vismīļākā nodarbe dzīvē.

Kas ir Tavi lielākie atbalstītāji?
Esmu tiešam pateicīgs cilvēkiem, kas mani atbalsta gan klātienē sacīkšu trasē, gan pie televizora ekrāniem. Vienmēr ģimenes, radu un draugu atbalsts ir ļoti svarīgs. Jāsaka paldies manam tēvam Aigaram, kurš mani ieveda šajā autosporta pasaulē, kā arī paldies, protams, jasaka mūsu ilgtermiņa atbalstītājiem un sponsoriem. Tādiem, kā “Optibet”, Jūrmalas pilsētai, “Joker Klubs” un “I-Con”, kuru atbalsts ļauj piepildīt manus sapņus un dod man iespēju sevi pierādīt sacīkšu trasē.


Foto: No sportista privātā arhīva

Kādi ir Tavi hobiji, nodarbošanās ārpus autosporta?
Brīvajā laikā nodarbojos ar fiziskām aktivitātēm, spēlēju basketbolu, futbolu, volejbolu un citas sporta spēles. Ziemā patīk kalnu slēpošana. Fiziskā atpūta uztur mani formā un ļauj labi pavadīt laiku labā draugu kompānijā.

Autošosejas jeb Touring Carsacensības norisināsies līdztekus piecām citām pasākuma disciplīnām – GT, formula 4, drifts, digitālais motorsports un kartingu slaloms.

Sacensību formāts dalībniekiem nodrošinās apmēram trīs stundu atrašanos trasē. Laiks tiks sadalīts divos 30 minūšu treniņbraucienos un divās tāda paša garuma kvalifikācijas sesijās.

Pirmais brauciens ilgs 25 minūtes + 1 aplis, savukārt 2. brauciens ilgs vismaz 30 minūtes + 1 aplis. 10 labākie no 1. brauciena iegūs punktus, bet otrajā braucienā punktus piešķirs 15 labākajiem braucējiem.

TCR platformas panākumi visā pasaulē padara Touring Car Cup par pieejamām sacensībām autovadītājiem no visas pasaules, ļaujot viņiem pārstāvēt savu valsti šīs revolucionārās autosporta iniciatīvas laikā.

Izmantotie resursi:
www.laf.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png