profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvija nokomplektē dalībnieku sastāvu gaidāmajām FIA 'Motorsport Games'

Go4speed 07.10.2019 - 16:04 Latvija nokomplektē dalībnieku sastāvu gaidāmajām FIA 'Motorsport Games'
Foto: Facebook.com EGP Latvia

No 2019. gada 31. oktobra līdz 3. novembrim, Romā un netālu esošajā Vallelunga trasē, pirmo reizi norisināsies FIA (Starpautiskās Automobiļu federācijas) rīkotās “Motorsport Games”, kurās tiks apvienotas vairākas autosporta disciplīnas: GT, formula 4, autošoseja jeb Touring Car, drifts, kartingu slaloms un digitālais motorsports. Spēlēs iespējams piedalīties ikvienai valstij – piesakot labākos pretendentus kādā no sešām piedāvātajām disciplīnām.

LAF (Latvijas Automobiļu federācija) šīm spēlēm ir pieteikusi sportistus četrās no sešām iespējamām autosporta disciplīnām:
Autošoseja jeb Touring Car – šajā disciplīnā savu dalību pieteicis 18 gadus vecais Valters Zviedris, kurš savā vecumā autošosejas sacensībās ir sasniedzis vērā ņemamus sasniegumus. Drifts – ar LAF Drifta komisijas atbalstu, drifta disciplīnā startēs latviešu drifta braucējs Edmunds Bērziņš (32). Pats sportists atzina, ka autosports it tā lieta, kura nodrošina viņam tik nepieciešamo adrenalīna devu.

Kartingu slaloms – Latviju šajā disciplīnā pārstāvēs divi vienas ģimenes locekļi - Latvijas drifta talants, 14 gadus vecais Nikolass Bertāns un viņa vecākā māsa Emīlija Bertāne (16). Abi agrāk bērnībā savas autosporta gaitas uzsākuši Kartinga skolā, kura tiek uzskatīta par vietu, no kuras nāk jaunie autosportisti.


Foto: No privātā arhīva

Digitālais motorsports – šī disciplīna lielākajai daļai varētu šķist diezgan neierasta, bet virtuālā vide bieži palīdz sagatavošanās procesā arī autosportistiem, kuri sacenšas reālā trasē. RA Events iniciatīva uzsākt Latvijā e-autosporta kustību ir nodrošinājusi iespēju arī šajā disciplīnā izvirzīt kandidātu no Latvijas, talantīgo – Krišu Jaunzemi (20), kurš savas spējas ir pierādījis vairākkārt, arī uzvarot 2019. gada EGP Latvia Rallijkrosa Čempionāta “World Open” ieskaites klasē.

Linda Medne, LAF ģenerālsekretāre: “Latviešu sportistiem šī iespēja ir nozīmīga, jo šāda veida notikumi ļauj ne tikai nest savas valsts vārdu pasaulē, bet arī parādīt to, cik sportists daudz ir strādājis pie savas sportiskās attīstības un talanta pilveidošanas. Savukārt, federācijai – tā ir iespēja parādīt to, ka arī tādā mazā valstī, kāda ir Latvija – autosports ir augstā līmenī!”

FIA “Motorsport Games” ir radīts kā multifunkcionāls autosporta notikums, kurā uz starta stāsies dažādu disciplīnu pārstāvji: GT, formula 4, autošoseja, drifts, kartingu slaloms un digitālais motorsports. Nākamajos gadostiks pievienotas arī citas disciplīnas, atkarībā no valsts un vietas, kurā splēles tiks organizētas.

Foto: Facebook.com EGP Latvia

Sportisti sacentīsies nevis primāri par sevi vai pārstāvēto komandu, bet gan par punktiem par labu savai valstij. No valsts katrā disciplīnā dalību pieteikt iespējams tikai vienam sportistam – to izvērtē katras dalībvalsts federācija un pēc savām iespējām piesaka pārstāvju tik disciplīnās, cik federācija nolemj par vajadzīgu vai iespējamu.

Katrā no disciplīnām norisināsies sacensība – sportisti cīnīsies par zelta, sudraba un bronzas medaļām, katra disciplīna sniegs ieguldījumu kopējā medaļu tabulā, lai noteiktu uzvarētāju valsti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png