profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zināmi EGP Latvia rallijkrosa e-čempionāta laureāti

Go4speed 18.09.2019 - 15:16 Zināmi EGP Latvia rallijkrosa e-čempionāta laureāti
Foto: MVFoto

Noslēdzies RA Events un Pafbet sarīkotais E-autosport Grand Prix Latvia (EGP Latvia) e-autosporta čempionāts rallijkrosa disciplīnā, kas sarīkots ar Latvijas Automobiļu Federācijas atbalstu. Čempionāta norisē izmantoti SRC Riga simulatori un videospēle DiRT Rally 2.0, sacensību dalībniekiem, braucienus veicot virtuālajā Biķernieku rallijkrosa trasē. Pēc divām atlases kārtām un fināla noskaidroti EGP Latvia Rallijkrosa Čempionāta uzvarētāji – Krišs Jaunzemis (World Open ieskaites klase) un Ronalds Leja (National), kuri ieguva balvu – testus ar Sports Racing Technologies komandas sacīkšu auto, kurus vadīja latviešu rallijkrosa pilots Reinis Nitišs.

EGP Latvia otrajā rīkotajā e-čempionātā Sim Rallycross jeb Sim RX (iepriekš tika sarīkots arī čempionāts rallija disciplīnā) dalībnieki tika iedalīti divās ieskaites klasēs – National (dalībnieki bez pieredzes autosportā) un World Open (dalībnieki ar pieredzi autosportā vai dalībnieki no ārvalstīm). Sacensību braucieni notika uz Sim Racing Club (SRC) Riga simulatoriem, un lai iegūtu galveno balvu – 12 apļus garus treniņbraucienus ar Sports Racing Technologies komandas rallija auto Ford Fiesta S2000, dalībniekiem bija jāpiedalās kopumā trīs kārtās.


Foto: MVFoto

Pirmajā atlases kārtā visiem dalībniekiem bija dotas 30 minūtes laika sava rezultāta uzrādīšanai, pa Biķernieku trasi saulainos laika apstākļos, braucot ar priekšpiedziņas Super1600 klases auto. No vairāk nekā 80 dalībniekiem otrajā kārtā iekļuva pa 20 no katras ieskaites klases. Otrajā kārtā rezultāts bija jāuzrāda ar pilnpiedziņas RX2 auto, visiem braucieniem notiekot pa slapja seguma trasi. Ātrākie astoņi dalībnieki no katras klases garantēja vietu trešajā kārtā jeb EGP Latvia Sim RX finālā.

EGP Latvia rallijkrosa čempionāta fināls notika FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma Neste World RX of Latvia laikā. Finālā, klātesot konkurentiem un skatītājiem, sacensības norisinājās pēc izslēgšanas metodes – diviem dalībniekiem startējot vienā braucienā, sacenšoties vienam pret otru. Finālā katrs brauciens bija astoņus apļus garš, no kuriem, kā jau rallijkrosā, viens bija Joker aplis. Līdzīgi kā pirmajā kārtā, braucieni norisinājās pa sausu trasi, bet jau ar pilnpiedziņas Supercar automašīnu. Vislabāk ar šo uzdevumu tika galā National klases dalībnieks Ronalds Leja un World Open klases dalībnieks Krišs Jaunzemis, kuram fināla izšķirošajā braucienā nācās pārspēt pieredzējušo rallija pilotu Ralfu Sirmaci. Atgādināsim, ka Krišs Jaunzemis gada sākumā uzvarēja Sim Rally čempionāta National klasē, bet augustā ieguva arī ceļazīmi uz Itāliju, lai no 1. līdz 3. novembrim pārstāvētu Latviju pirmajās Starptautiskās Automobiļu Federācijas (FIA) rīkotajās Motorsporta Spēles.
Vairāk par Sim RX sacensībām un to, kā abiem uzvarētājiem – Krišam Jaunzemam un Ronaldam Lejam – veicās Reiņa Nitiša vadītājos testos ar Sports Racing Technologies rallija auto Ford Fiesta S2000, uzzināsiet šovakar Ātruma Cilts raidījumā, ko varēs skatīt LMT Straume, plkst. 19:00.

“EGP Latvia pirmais norises gads ir veiksmīgi noslēdzies – esam sarīkojoši divus dažādus čempionātus, kuros uzvarētāji ieguvuši īpaši vērtīgu balvas – testus ar rallija sporta auto. Par to liela pateicība EGP Latvia partneriem Pafbet, Sports Racing Technologies un SRC Riga. Tāpat esam noteikuši ātrāko e-braucēju, kurš jau novembrī dosies uz Itāliju, lai piedalītos FIA Motorsporta Spēlēm, kas nebūtu iespējams bez Latvijas Automobiļu Federācijas līdzdalības. Kopumā sacensībās piedalījās vairāk kā 500 dalībnieki, ko pirmajā darbības gadā, kura laikā veicām ne vienu vien eksperimentu, var uzskatīt par ievērojamu skaitu, kas palīdzēs izvērtēt EGP Latvia turpmāko attīstības ceļu,” stāsta RA Events direktors Raimonds Strokšs.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png