profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis pārspēj Bakerudu un izcīna uzvaru 'Ferratum Challange' (FOTO)

Go4speed 12.09.2019 - 14:32 Baumanis pārspēj Bakerudu un izcīna uzvaru 'Ferratum Challange' (FOTO)
Foto: Go4speed

Ceturtdien Biķernieku trasē norisinājās Ferratum Challange sacensības, kurā piedalījās Jānis Baumanis un pasaules rallijkrosa čempionāta līderis Andreas Bakeruds. Abi sportisti uz sacensībām ieradās ar Jāņa sporta auto.


Foto: Edgars Beļakovs‎

Sportistiem vajadzēja veikt trīs uzdevumus – brauciens ar elektrokartingu, brauciens ar mikroautobusu Latvija (pa ceļam ir jāuzņem trīs pasažieri, kuri pēdējos metros stumj mikroautobusu) un brauciens apkārt konusiem ar žigulīti, kuram stūre griežas uz vienu pusi, bet riteņi – uz otru.


Foto: Edgars Beļakovs‎

Braucienā ar elektrokartingu kvalifikācijā par vienu sekundi ātrākais bija Jānis, kurš pauda prieku, ka izdevies apsteigt Bakerudu, kurš ar kartingiem esot braucis daudz vairāk nekā Jānis. "Patīkami uzvarēt čali, kurš ar kartingu savā mūžā braucis vairāk nekā es ar ielas automašīnu," saka Baumanis. Finālbraucienā Jānis startēja no iekšmalas, uzreiz izvirzoties vadībā. Bakeruds cieši sekoja Jānim, un vienā no līkumiem pat centās apdzīt mūsu sportistu, taču, uzbraucot uz apmales, tika zaudēts ātrums, kas Jānim ļāva svinēt uzvaru.


Foto: Go4speed

Pēc tam sekoja brauciens ar mikroautobusu Latvija. Katram braucējam, asistējot trīs mehāniķiem, pa trasi noteiktos trīs punktos vajadzēja savākt visus trīs mehāniķus, pilnībā apstājoties. Īsi pirms finiša līnijas mehāniķiem vajadzēja kāpt ārā no mikroautobusa un iestumt to finišā.


Foto: Go4speed

Pirmais uzdevumu veica Jānis ar saviem mehāniķiem. Vēlāk to pašu darīja Bakeruds, kurš uz aci izskatījās, ka brauc agresīvāk, jo izskatījās, ka mehāniķi tiek svaidīti pa busiņu. Bet, kā vēlāk atklāja sportists, tad tā bija stratēģija, jo uz līkumiem mehāniķi pārnesa svaru uz otru pusi, radot lielāku saķeri. Finišā Bakeruds ar saviem partneriem bija ātrāks par 15 sekundēm!


Foto: Go4speed

Izšķirošais bija brauciens ar žigulīti, kuram stūre griežas uz vienu pusi, bet riteņi – uz otru. Veicot slaloma braucienu turp un atpakaļ apkārt konusiem, beigās sportistiem ar aizmuguri vajadzēja ieparkoties garāžā, kur abiem sportistiem tas neizdevās ar pirmo reizi. Finišā ātrāks par divām sekundēm bija Jānis, kurš tādējādi svinēja uzvaru ar 2:1.

Kā atzina abi braucēji, tad brauciens ar mikroautobusu Latviju bija daudz sarežģītāks, nekā ar rallijkrosa mašīnu, veicot četrus apļus. Pēc zaudējuma Bakeruds pičpaunā nesa Jāni, atzīstot, ka Jānis ir smags.


Foto: Go4speed

Kopumā pasākums bija ļoti jautrs, kur abi sportisti jokoja un uzturēja jautru atmosfēru. Īpaši aktīvs uz jokiem bija Bakeruds, kurš pirms Jāņa starta ar mikroautobusu ieķērās pie aizmugurējās arkas, lai Jānim būtu grūtāk uzsākt. Tāpat Jānis atzina, ka Bakeruds esot jautājis, vai vienā no līkumiem var iet ar pilnu gāzi. Jānis teica, ka nē, bet beigās, kad Bakeruds bija trasē, Jānis atklāja, ka tur varot iet ar pilnu gāzi. Arī finālā neiztika bez jokiem. Kāpjot ārā no auto, Jānis apzināti sagrieza stūri, bet Bakeruds pirms Jāņa brauciena esot ieslēdzis mašīnas apsildi ar maksimālo ātrumu un uz maksimālo jaudu.

Abi braucēji atzina, ka šis esot bijis sasodīti jautrs pasākums.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png