profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krievijā būvē iespaidīgu autosporta kompleksu, kurā būs arī rallijkrosa trase

Go4speed 26.07.2019 - 09:41 Krievijā būvē iespaidīgu autosporta kompleksu, kurā būs arī rallijkrosa trase
Foto: Magnus N Okkenhaug

Krievijā, netālu no Sanktpēterburgas, drīzumā tiks pabeigta iespaidīga autosporta kompleksa būvniecība, kurā būs vairākas trases. Šī kompleksa nosaukums ir Igora Drive, un šis komplekss pieder Krievijas bankas galvenajam īpašniekam, tuvam Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotajam Jurijam Kovaļčukam. Šis komplekss pēc Business Petersburg aplēsēm varētu izmaksāt 192 miljonus ASV dolāru.


Foto: Racing Circuits.info

Tiek ziņots, ka šis būs lielākais autosporta komplekss Krievijā. Šī trase būs līdzvērtīga Soču un Maskavas trasēm, un šajās jaunajās trasēs varēs aizvadīt visaugstākā mēroga sacensības. ''Domāju, ka ar šāda kompleksa izbūvēšanu tas dos stimulu autosacīkšu attīstībai mūsu valstī,” saka trīskārtējs rallija čempions, Krievijas rallijreidu vicečempions Dmitrijs Voronovs.

Šī kompleksa teritorijā būs kartinga, motokrosa, rallija un šosejas trases, kā arī ziemas braukšanas poligons. Tāpat šī kompleksa ietvaros būs rallijkrosa trase. Šī kompleksa arhitekts ir pasaulē slavenais un pazīstamais F1 trašu arhitekts Hermans Tilke, kurš ir bijis ļoti daudzu F1 un citu trašu autors. 2018.gada beigās šo kompleksu apmeklēja arī FIA prezidents Žans Tods.


Foto: Racing Circuits.info

Šīs trases celtniecība sākās 2016.gadā. Diemžēl 2019.gada maijā būvniecības laikā notika smags negadījums, kad liela betona sija, kas bija daļa no galvenās tribīnes, uzkrita virsū zemāk stāvošajiem strādniekiem, no kuriem vairāki guva savainojumus. Pēc šī atgadījuma sākta kriminālizmeklēšana par iespējamiem drošības noteikumu pārkāpumiem. Kompleksa atklāšana paredzēta šī gada septembrī.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png