profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Anastasija Kozlovska: Dzīve ir viena, ja rodas izdevība – brauciet

Go4speed 25.01.2019 - 13:35 Anastasija Kozlovska: Dzīve ir viena, ja rodas izdevība – brauciet
Foto: no personīgā arhīva

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) aizsākusi kustību „Sievietes autosportā”. Kustības mērķis ir popularizēt un veicināt sieviešu iesaistīšanos motorizētajos sporta veidos. LAF veido stāstu sēriju par sievietēm, kuras aktīvi piedalās aizraujošā autosporta dzīvē Latvijā. Standarta automobiļu komisijas ietvaros rīkotajās sacensībās meiteņu dalība nav nekāds retums. Izskatās, ka daiļā dzimuma pārstāvēm tā lieta iet pie sirds un vairākas no viņām uzrāda visai atzīstamu ātrumu trasē, liekot pasvīst saviem konkurentiem, ne tikai savā „dāmu” ieskaites grupā. Viena no viņām – Anastasija Kozlovska, 2018.gada minišosejas „dāmu” klases visu sešu posmu un attiecīgi arī kopvērtējuma uzvarētāja.


Foto: Daces Foto

Anastasija par savu darbu izvēlējusies sporta nozari – fitnesu, jo ar sportošanu un dejām nodarbojas teju visu dzīvi. Meitene ar degsmi un lieliem mērķiem, kuras dzimtā neviena autosportista nav, bet jau no 6 gadu vecuma viņas vectētiņš mazmeitu ņēmis līdzi uz garāžu, kurā čubinājis savu iemīļoto automašīnu „Moskvič” zaļā krāsā: ''Tā bija viena no manām mīļākajām bērnības nodarbēm – ar vectēvu kopā doties uz garāžu. Vēlāk pusaudža gados braucu skatīties nelegālos dragreisus, ielu sacīkstes. Biķernieku trasē apmeklēju visādus pasākumus un vienmēr domāju, cik aizraujoši būtu tādās piedalīties… Likās neaizsniedzams sapnis, šķita, ka jābūt bagātam vai ar neparastām dotībām apveltītam cilvēkam, lai brauktu sacensībās. Bet tad, pēc autovadītāja apliecības saņemšanas (kārtīgi braukt iemācījos autoskolā 19 gadu vecumā), 2016.gadā ieraudzīju CSDD aicinājumu pieteikties drošas braukšanas apmācībām Biķernieku trasē. Tā bija mana pirmā reize Biķernieku trasē, man ļoti iepatikās. Sāku sekot līdzi Biķernieku trases mājaslapai, kur vēl pēc kāda laika uzzināju, ka tur notiks Ziemas kauss. Tā ir lieliska iespēja piedalīties sacensībās ar jebkuru automašīnu! Tā nu ar savu ikdienas mašīnu Honda Civic (ar dīzeļdzinēju) sāku braukt,” tā Anastasija par iepazīšanos ar autosportu.


Foto: no personīgā arhīva

''Manā dzimtā ir tikai auto entuziasti. Esmu pirmā, kas piedalās sacensībās un es neplānoju apstāties pie sasniegtā. Tagad – ziemas sacensībās braucu ar Subaru Impreza WRX, turpinu braukt arī ar Mazda MX3, ar kuru startēju minišosejas sacensībās pērn. Ļoti gaidu vasaru, tā kā man patīk, ja sacensībās ir lielāks ātrums. Plānoju uzsākt dalību ABC Race autošosejas seriālā, kas man būs kas jauns, pakāpiens augšup,” tā par tuvākajiem plāniem stāsta Anastasija, piebilstot, „gribu kļūt par Latvijas autosporta meistari. Gribu, lai pasaulē par mums runā, ka mums ir tādi autosportisti, ar kuriem trasē ir jārēķinās, nešķirojot, tā ir meitene vai puisis.”

Jautāta, ko viņa ieteiktu meitenēm, kas vēl tikai apsver piedalīšanos sacensībās, Anastasija atbild: ''Ja kaut ko dzīvē gribi, viss ir iespējams. Dzīve ir viena, ja rodas izdevība – brauciet! Kaut gan – galvenais tomēr ir vēlme. Tad iespējas uzrodas. Latvijā ir pietiekami daudz disciplīnu, ar kurām sākt – izvēlies savējo, atmet bailes un piedalies!”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png