profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

LAF apbalvošanas ceremonijā pasniegtas balvas par 2018.gada sasniegumiem

Go4speed 13.01.2019 - 21:02 LAF apbalvošanas ceremonijā pasniegtas balvas par 2018.gada sasniegumiem
Foto: Dace Janova

Sestdien 12.janvārī kultūras pils Ziemeļblāzma lielajā zālē tika aizvadīta Latvijas Automobiļu federācijas 2018.gada čempionātu apbalvošanas ceremonija. Lai arī šis pasākums iecerēts kā tikai un vienīgi čempionātu klašu apbalvošanas svinīgā ceremonija, tika apbalvoti arī to rallija un rallijsprinta kausa ieskaites klašu pirmo 3 vietu ieguvēji, kam bija paredzēts čempionāta statuss un kuri gada laikā čempionāta kritērijus neizpildīja nepietiekama dalībnieku skaita dēļ. Balvas saņēma kartinga, drifta, autošosejas, krosa, rallijkrosa, rallija disciplīnu labākie, kā arī tika pasniegtas atzinības balvas, sporta meistara apbalvojumi un LAF ordeņi par ieguldījumu autosporta attīstībā.


Foto: Dace Janova

LAF prezidents Raimonds Kisiels, uzrunājot klātesošos, pateicās visiem klātesošajiem par ieguldīto darbu, ģimenēm par atbalstu, izteica savu prieku par sportistu augstajiem panākumiem un novēlēja visiem laimīgu Jauno gadu, kā arī izteicās par LAF nākotni, ka pie izdarītā neplāno apstāties, ka darbs pie finanšu restrukturizācijas ir jāturpina.

''Man, uzkāpjot uz šīs skatuves, šis ir vēsturisks mirklis. Mēs, latvieši, būsim pirmie pasaulē, kas apbalvos pirmo čempionu elektrisko kartingu klasē. Mēs to esam izdarījuši! Un es gribu jums pateikt vairāk – LMT Autosporta Akadēmija ies uz priekšu un es domāju, ka pavisam drīz mūsu puišu vārdus mēs dzirdēsim pasaules čempionātos,” tā – pasniedzot balvas TeK (e-kart) klases uzvarētājiem, klātesošos uzrunāja LMT AA vadītājs Dainars Dambergs. {ar pirmo čempionu šajā klasē kļuva Ričards Irbe.


Foto Dace Janova

Šīs ceremonijas ietvaros tika paziņots arī par jaunu LAF sadarbības partneri – uzņēmumu ERST Finance, kas pasniedza savu īpašo balvu 1000 eur apmērā “Vides Tehnika” rallija komandai. Savu izvēli īpašās balvas nominācijai ERST Finance pārstāvis Jānis Berķis komentēja šādi: ''Tikai komanda var sasniegt visaugstākos mērķus. Tas saskan arī ar mūsu uzņēmuma filozofiju un tādēļ, izvērtējot komandu sasniegumus, nolēmām balvu piešķirt komandai “Vides Tehnika”. Domājam, ka šāda balva kļūs tradicionāla, kā papildu motivācija komandām sasniegt vēl vairāk, zinot, ka viņu sniegums tiek ne tikai vērtēts, bet arī novērtēts.”


Foto Dace Janova

LAF ordeņus par ieguldījumu autosportā šogad saņēma trīs cilvēki. Viens no tiem – Jānis Naglis, kas no kaislīga autosportista kļuva par veiksmīgu federācijas vadītāju, kuras galvgalī aizvadīja astoņus gadus un turpina ar lielu entuziasmu darboties federācijas prezidijā kā viens no Raimonda Kisiela viceprezidentiem. Otrs ordeņa saņēmējs ir Vilhelms Sniedzāns, kas organizē ralliju “Sarma”. Tas ir vienīgais Latvijas rallijs, kas bez pārtraukuma šogad notiks jau 44.reizi. Šis goda vīrs ir spējis ne tikai to veiksmīgi organizēt, bet tautā runā, ka pat esot sarunājis tur augšā ar Svēto Pēteri, lai rallija laikā vienmēr būtu arī īsti ziemas apstākļi, kā tas visus šo gadus arī ir bijis. Trešo ordeni saņēma Jānis Kozlovskis (seniors). Viņš ir autosporta dinastijas pārstāvis – gan viņa tēvs ir bijis autosportists, gan arī dēls turpina iesāktās tradīcijas un startē MiniBagiju klasē. Nupat kā beidzis savas aktīvās autosporta gaitas, tagad viņš plāno savu lielo pieredzi pielietot attīstot jauniešu sportu.


Raimonds Kisiels pasniedz ordeni Vilhelmam Sniedzānam. Foto: Dace Janova

Ceremonijā uzstājās dziedātāja Līga Rīdere, gaisa akrobātes Elena un Izobela no Lietuvas, kā arī deju studijas “Ritms” dejotājas. Apbalvošanas pasākumu kopā apmeklēja vairāk nekā 440 cilvēku, ceremoniju translēja tiešraidē TV kanālā Sportacentrs.tv un LMT Straume, kā arī sociālajā vietnē Facebook.
Komentāri
Raivis Ozoliņš 14.01.2019 09:55
Ilgi domāju vai paturēt domas pie sevis, bet nu šis pārspej visu. Vai tiešām vienreiz gadā LAF nespēja izlikties, ka rallijsprints un ļoti cildinātā Historik klase ar brāļiem Velmēm priekšgalā nav nevajadzīgas miskastes disciplīnas. Ļoti nožēlojami to bija skatīties TV tiešraidē bez skaņas.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png