profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gada moments autosportā uzvar somu sportista iespaidīgā izglābšanās (VIDEO)

Go4speed 09.12.2018 - 11:13 Gada moments autosportā uzvar somu sportista iespaidīgā izglābšanās (VIDEO)
Foto: Ekrānšāviņš

Sanktpēterburgā noticis ikgadējais Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) apbalvošanas pasākums, kurā tika pasniegti kausi vairākās nominācijās.

F1 pilots Luiss Hamiltons saņēma kausu par izcīnīto piekto F1 čempiontitulu. Pateicoties šim titulam, Hamiltons, kurš šogad izcīnīja 11 uzvaras, kļuvis par trešo pilotu F1 vēsturē, kurš izcīnījis piecus titulus. Tikpat titulu ir Huanam Manuelam Fanhio, bet septiņi tituli ir Mihaelam Šūmaheram. Jāatzīmē, ka Hamiltons ieguva arī balvu kategorijā ''Gada personība''. Ražotāju kausu piekto reizi pēc kārtas izcīnīja ''Mercedes AMG Petronas F1'' komanda. ''Gada debitants'' balvu otro gadu pēc kārtas ieguva Šārls Leklerks.


Foto: FIA

WRC ieskaitē pie balvas tika Sebastjans Ožjē un Džulijans Ingrasija, kuri bija labākie sesto gadu pēc kārtas. Tikmēr ražotāju ieskaitē triumfēja ''Toyota'' komanda. Pasaules RX ieskaitē otro gadu pēc kārtas uzvarēja Johans Kristofersons, kurš šogad bija ātrākais 11 posmos no 12.

''Gada moments autosportā” balvu pēc fanu balsojuma ieguva soms Tēmu Suninens, kuram Somijas WRC rallijā īsi pirms finiša pēc iespaidīgas sānslīdes izdevās izglābties no avārijas. Jāatzīmē, ka uz balvu pretendēja arī vācietis Fabians Kreims un viņa iespaidīgā izglābšanās no avārijas ''Rally Liepāja''.

Suninena iespaidīgā izglābšanās:


Kreima bīstamais moments Rally Liepāja:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png