profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vāc parakstus, lai rosinātu BKSB esošās zemes atsavināšanu privātīpašniekiem

Go4speed 01.10.2018 - 10:29 Vāc parakstus, lai rosinātu BKSB esošās zemes atsavināšanu privātīpašniekiem
Foto: Biķernieku trase

Pagājušajā nedēļā Latvijas mediji ziņoja, ka trīs uzņēmēji Guntis Rāvis, Igors Skoks un Andris Putāns ir vērsušies Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) ar aicinājumu pārtraukt nacionālās sporta bāzes statusu daļai viņiem piederošās zemes pie Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apsaimniekotās Biķernieku trases. Īpašnieki atzina, ka zeme faktiski netiekot izmantota nacionālās sporta bāzes vajadzībām, kā arī daļā no teritorijas neesot apmeklētājiem drošs tehniskais stāvoklis. Zemes īpašnieki uzskata, ka nav pieļaujams, ka CSDD zemi tālāk nodod komercdarbībai.

Tikmēr sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai rosinātu Nacionālās Biķernieku Kompleksās sporta bāzes (BKSB) esošās zemes atsavināšanu privātīpašniekiem.


Foto: Neste World RX of Latvia

Zeme, uz kuras atrodas BKSB, piederēs valstij, kas būs atbilstoši BKSB statusam. BKSB ir nacionālā objekta statuss, kas nozīmē, ka tas ir nozīmīgs objekts visai sabiedrībai. Šis īpašums tiktu atsavināts sabiedrības vajadzībām, ievērojot Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likumu (tādā pašā veidā, kādā notiek zemes atsavināšana “Rail Baltica” un citu valstij svarīgu objektu vajadzībām). Šī zeme ir nepieciešama BKSB darbībai un attīstībai.

Savu balsi ikviens var nodot ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png