profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sportisti prasa pārmaiņas sporta nozarē un aicina ikvienu atbalstīt sportu

Go4speed 28.08.2018 - 13:02 Sportisti prasa pārmaiņas sporta nozarē un aicina ikvienu atbalstīt sportu
Foto: @Olimpiade_lv

Vairāk nekā 50 vadošās sporta organizācijas un simtiem Latvijas sportistu apvieno spēkus, uzsākot sabiedrisku iniciatīvu “Es atbalstu sportu!”. Tās mērķi ir aktualizēt samilzušās problēmas sporta nozarē un rosināt lēmumu pieņēmējus steidzami rast risinājumus.

Situācija Latvijas sportā ir sasniegusi kritisko robežu – sporta nozarei šobrīd trūkst laba un profesionāla “saimnieka”. Pārvaldnieka, kam “deg sirds” par Latvijas sportistiem un sporta nākotni. Dramatiskais finansējuma samazinājums liek apšaubīt ne vien vairāku sporta organizāciju spēju izdzīvot un audzināt jauno sportistu paaudzi, bet arī iespējas augsta līmeņa sportistiem cīnīties par medaļām pasaules čempionātos un olimpiādēs.

Arī Latvijas Automobiļu federācija atbalsta šo iniciatīvu un aicina to darīt ikvienu LAF biedru un autosporta entuziastu. Saistībā ar nodokļu reformas ieviešanu, kopumā sportam par 75% samazinājies privāto ziedojumu skaits un arī autosports bez ziedojumiem nevar eksistēt. Tāpat jāpiemin, ka tieši pasaules un Eiropas čempionātos startējošo sportistu panākumi ir tie, kas apvieno sabiedrību un vairo patriotismu.

Iniciatīvas autori ir sešas sporta organizācijas – Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija, Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas Basketbola savienība, Latvijas Futbola federācija, Latvijas Hokeja federācija, Latvijas Olimpiskā komiteja, – kurām pievienojušās vēl vairāki desmiti Latvijas vadošo sporta organizāciju un simtiem sportistu.

LAF aicina apmeklēt mājaslapu www.esatbalstusportu.lv un parakstīties par šo iniciatīvu, lai kopā panāktu pozitīvas pārmaiņas!


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Automobiļu federācija
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png